Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu izleyicisine üzücü haber! Erken veda kapıda!

Uyanış Büyük Selçuklu izleyicisine üzücü haber! Erken veda kapıda!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT 1’de Pazartesi akşamları yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, yurt içinde ve yurt dışında büyük ilgi görüyor. Selçuklu’daki taht kavgalarını konu alan dizide Melikşah Sultan’a Buğra Gülsoy hayat veriyor. Diziyle ilgili son gelişmeler, izleyenler için de sürpriz olmakta.

Kısa bir süre önce, dizinin 2. sezonundan itibaren Selçuklu Sultanı Alparslan’ın döneminin ekrana getirileceği gündeme gelmişti. Gazeteci Birsen Altuntaş, bugün de Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin sezon arası ile ilgili alınan son kararı paylaştı.

Dizinin bir sonraki sezonunda başrolde Barış Arduç yer alacak. Arduç, Sultan Alparslan’a hayat verecek. 4 sezon olarak baştan beri planlanan dizinin, ilk sezonu Melikşah ve geri kalan 3 sezonu ise Sultan Alparslan dönemini anlatacak.

Akli Film imzalı diziyle ilgili bu yeni bilgiler izleyenleri şaşırtırken bir de biraz üzecek bir haber geldi! Alınan bilgilere göre Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin 35. bölümde sezon finali yapacağı gündeme gelmişti.

Uyanış Büyük Selçuklu izleyicisine üzücü haber! Erken veda kapıda! 8

Ancak, dizinin sezon finalinin öne alındığı ortaya çıktı! Buna göre gelecek hafta 24 Mayıs Pazartesi günü 33. bölümü yayınlanacak olan dizi, bir hafta sonra 34. bölümde sezon finali yapıyor.

Dizinin ilginç yönü ise, tarihte geriye doğru anlatımın yapılması. Melikşah’ın ve oğlu Sencer’in hikayesinin ilk bölümde anlatılmasından sonra, bir önceki hükümdar Sultan Alparslan’ın hayatına geri dönülecek! Bu durumda da Buğra Gülsoy ve bazı isimler diziden ayrılırken, yerine başrolde Barış Arduç olmak üzere başka isimler gelecek!

Uyanış Büyük Selçuklu izleyicisine üzücü haber! Erken veda kapıda! 9

“Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisinde Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Leyla Feray, İlker Kızmaz, İsmail Ege Şaşmaz, Sezin Akbaşoğulları, Kaan Taşener; Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu ve Erdem Akakçe gibi birbirinden değerli isimler rol alıyor.

Uyanış: Büyük Selçuklu yeni bölümleriyle her Pazartesi saat 20.00’de TRT 1’de…