Ana sayfa Dizi Fragmanları Uyanış Büyük Selçuklu öyle sıradan bir iş değil, mesajlarının ağırlığı büyük!

Uyanış Büyük Selçuklu öyle sıradan bir iş değil, mesajlarının ağırlığı büyük!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamlarının ilgiyle izlenmekte olan dizisi Uyanış Büyük Selçuklu, yayınlandığı ilk andan itibaren izleyicilerle bağ kurmayı başardı. Dizinin hem hikayesi hem oyunculuk performansları hem de çok profesyonel bir prodüksiyonu olduğu daha ilk fragmanından bile anlaşılıyordu. İzleyicilere vaat edilen görsellik de bugüne kadar hiç bozulmadı.

Her hafta reytinglerde çok iyi oranlar tutturan ve milyonlarca kişiyi de etkilemekte olan dizide çok önemli oyuncular buluştu. Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Mehmet Özgür, Sevda Erginci, Hatice Şendil, Leyla Lydia Tuğutlu, Gürkan Uygun gibi değerli isimler bu yapımda farklı rollerde çok iyi performanslar sergiliyor.

Dizinin yapımcısı ise Emre Konuk… Neden Selçuklu devletinin hikayesini anlatmaya karar verdiklerini de verdiği röportajda anlattı. Bu röportajdan kısa bir bölüm de Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin youtube kanalından yayınlandı. Ekin Koç’un canlandırdığı Ahmet Sencer karakterinin odak noktasında olan bi hikaye izliyoruz. Sencer, Melikşah’ın oğlu olduğunu bilmeden onun adına hem Batıniler ile hem de Bizans ile çarpışıyor.

Ekin Koç’un diziyle birlikte müthiş bir kariyer sıçraması yaptığı da kesin. Oyuncu, çok geniş kitleler tarafından büyük ilgi ile takip ediliyor. Yurt dışında da hayranları hızla artıyor.

Yapımcı ve genel yönetmen Emre Konuk’a göre Büyük Selçuklu dönemi, günümüz tabiri ile Şampiyonlar Ligi gibi…

Konuk diyor ki, “Melikşah o dönemde müthiş bir devlet sistemi kurdu, Nizamülmülk’le birlikte. Tüm bunların dışında İmam Gazali, Ömer Hayyam, Hazini, İsfizari gibi ve daha aklıma gelmeyen birçok isim yetişti. Batı’nın karanlık çağ dediği Ortaçağ, aslında bizim için bir altın çağdır…”

Ülkemizde Büyük Selçuklu döneminin az bilinmesi nedeniyle dizinin faydalı olacağı kesin. En azından o döneme ilgi artacak ve tarih kitapları incelenmek için raflardan çıkartılacaktır.

Emre Konuk’a göre proje ilerleyen zamanlarda daha da çok ses getirecek. Konuk bunun nedenini ise şöyle anlatıyor:

“Köklü bir tarih var ve insanlar bizim tarihimizi merak ediyor. Bunu bizim ağzımızdan duymaları daha önemli, biliyorsunuz. Dünyada çokça film yapıldı hem Türk hem de İslam tarihiyle ilgili. Fakat bunu bizzat bu coğrafyada yaşayan bizlerin anlatması daha doğru olacak.”