Ana sayfa Dizi Haberleri Vatanım Sensin dizisinde Azize gerçekleri öğrendi, çok duygusal anlar yaşandı

Vatanım Sensin dizisinde Azize gerçekleri öğrendi, çok duygusal anlar yaşandı

tarafından ker_def

vatanimsensin2

Mr. Hamilton’un Planı Ne?

Mr. Hamilton’u bu sefer Vasili’nin yanında görüyoruz. Mr. Hamilton yaşanan son olaylardan sonra Vasili’ye görevinin tehlikede olduğunu ve her an görevden alınabileceğini söyledi. Vasili ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını yaşananlarda kendi payının olmadığını belirtti. Hamilton, Türklerin giderek güçleneceklerini ve güçlü bir şekilde karşılarına çıkacaklarını da hatırlattı. Vasili, Hamilton’un ne söylemek istediğini öğrenmek için “Nereye varacaksınız Mr. Hamilton?” şeklinde bir soru sordu. Hemen artından Hamilton direnişi kırmak için desteğe hazır olduklarını dile getirdi. Ancak Vasili kat’i bir cevap ile İngiltere’den emir alması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını, Atina ile konu üzerinde konuşacağını söyledi. Atina’nın yaşananlardan sonra Vasili’ye intibar etmeyeceğini dile getiren Hamilton, Vasili’ye gizli bir vazife sundu. Vazife’yi okuyan Vasili kabul ettiğini belirterek Hamilton’u uğurladı.

Tevfik, Hamilton’un ima ettiği Azize’nin Kuvvacılar arasında yer aldığını söylemesi üzerine Azize’nin yanına gitti. Azize’ye Misak-ı Milli’yi bu kadar dillendirmemelerini, kuvvacıların değil padişahın yanında yer alınması gerektiğini şehrin kadınlarına söylemesini istedi. Azize ise işlerinin yoğunluğunu bahane ederek kurtulmaya çalıştı. Ancak daha fazla direnmeden, Tevfik’e belli etmemek için kabul etti.

Vasili, General Cevdet’e Tahtacı Ovası’nı tahliye etmesi görevini verdi. Cevdet aldığı görev doğrultusunda Tahtacı Ovası’na gitti ancak oradaki yaşam ve hastaların varlığından sonra toparlanıp geri döndü.