Ana sayfa Dizi Haberleri Yalı Çapkını dizisinde sosyal medya baskısı aynı zamanda büyük korkunun da göstergesi oldu

Yalı Çapkını dizisinde sosyal medya baskısı aynı zamanda büyük korkunun da göstergesi oldu

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamları Star TV ekranında yayınlanmakta olan Yalı Çapkını dizisiyle ilgili son 2 haftadır sosyal medyada yoğun eleştiriler yapılıyor. Özellikle de Pelin karakterini canlandıran Buçe Buse Kahraman’ın da sosyal medyada linçe uğramasına neden olan hikayedeki gelişmeler, izleyicilerden büyük tepki aldı.

Pelin karakterinin fazlasıyla öne çıkartılmasından rahatsız olan izleyiciler ayrıca Seyran’ın güçsüz ve gurursuz bir kadın gibi gösterilmesine de eleştiriler yaptı. Senaristlerin ise bu eleştirilerin yoğunlaşmasının ardından hikayede bazı revizeler yaptığına yönelik iddialar basına yansıdı.

İddialara göre Yalı Çapkını dizisinin 20. bölümünün final sahnesi değiştirildi ve bunun altında yatan neden de sosyal medya baskısı. Ferit’in boşanmak istediğine yönelik sahnenin yerine, Seyran’ın yalıyı basarak Pelin’i tartakladığı sahnenin yazıldığı bilgisi sosyal medyada paylaşılıyor.

Senaryodaki bu değişiklik sonrasında yayınlanan fragmanda Seyran’ın sert tavrını gören izleyiciler bu durumdan bir hayli memnun kaldı.

İşte Yalı Çapkını dizisinin hikayesine yönelik izleyici baskısının sonuç verdiğinin göstergesi 20. bölüm olacak. Bu da dizinin gidişatında yeni bir dönemin başladığını gösteriyor. Artık çift haneli reytingleri korumak için izleyicilerin görüşlerini de dikkate alarak yazılacak olan senaryo ile birlikte Yalı Çapkını dizisinin nereye doğru gideceği tartışma yaratacaktır.

Senaristlerin ve yapım ekibinin bu başarılı performansı sürdürmek adına sosyal medyadaki eleştirileri dikkate alması, interaktif bir hikaye süreci için önemli bir karar oldu. Ancak bu karar aynı zamanda dizinin büyüsünün bozulmasının hiç istenmediği ve izleyicilerin kızgınlığının azaltılmaz ise bunun diziye büyük zarar vereceğinin de yapım ekibi tarafından kabul edildiği anlamına geliyor.

Yalı Çapkını dizisinde sosyal medya baskısı aynı zamanda büyük korkunun da göstergesi oldu 7

Artık Yalı Çapkını dizisi hayranları sosyal medya üzerinden yapacakları büyük kampanyalar ile senaryoya müdahale edebilecek bir ortam bulmuş oldu. Bakalım bu süreç ilerleyen dönemde nasıl idare edilecek ve hikaye milyonların sevgisini kazanmayı sürdürecek mi? İzleyip, göreceğiz.