Ana sayfa Sosyal Medya Yalı Çapkını dizisiyle gündem olan Gülçin Santırcıoğlu hem şanslı hem de şanssız!

Yalı Çapkını dizisiyle gündem olan Gülçin Santırcıoğlu hem şanslı hem de şanssız!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 1977 yılında İzmir’de dünyaya gelen Gülçin Santırcıoğlu, geçtiğimiz sezonu Yalı Çapkını isimli dizideki İfakat Korhan karakteri ile geçirdi. Hayranlarının büyük takdirini kazanan bu rol ile sezon boyunca en çok konuşulan isimlerden birisi olan oyuncu, bugüne kadar yer aldığı etkili dizilerle kendisine güçlü bir kariyer edindi.

Konservatuvar okumasına rağmen, setlerde tecrübeli rol arkadaşlarının bir hareketinin bile kendisine çok şeyler öğrettiğini söyleyen Gülçin Santırcıoğlu, “Üzerimde kimsenin emeği yok” diyerek de dikkatleri çekti. Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne Sanatları ve Operan Şan Bölümü mezunu olmasına rağmen, setlerde elde ettiği tecrübenin okuldan çok daha büyük olduğunu ifade eden ünlü oyuncu, dikkat çeken sözler söyledi.

2005 yılından bu yana sektörde yer alan ve Elveda Rumeli dizisindeki Hatice karakteri ile tanınan ünlü oyuncu; Bir Çocuk Sevdim, Kara Ekmek, Diriliş Ertuğrul ve Hercai gibi iddialı projelerde de boy gösterdi.

Yalı Çapkını dizisi ile birlikte sezona damga vuran bir ekibin parçası olmaktan memnuniyet duyan Santırcıoğlu, oyuncu adaylarına da kendi deneyimlerini anlatarak, konservatuvar okumanın şart olmadığını şu sözlerle anlattı:

“Ben araştırmayı, kendime yetmeyi seven bir insanım. Çok güzel isimlerle oynadım. Çok şanslıyım. Onların bir hareketi, 5 yıllık konservatuvara bedel oldu. Okula gitmeyin anlamında söylemiyorum. Benimki zor bir döneme denk geldi. Konservatuvar demek, usta ile çırak ilişkisi demek. Okullarda ne kadar usta kaldı, o da tartışmaya açık bir konu.”

Yeri dolmayan çok fazla insan olduğunu ifade eden Gülçin Santırcıoğlu, konservatuvar okuduğu dönemde çok iyi eğitmenler ile çalışmadığı sözleri ile tartışma yaratırken, hiçbir şeyin dıştan göründüğü gibi olmadığını da anlattı.

Ünlü oyuncu, “Ben okuldayken, benden 3-4 yaş büyük kişi öğretmenim oluyordu mesela. Öyle Melih Cevdet Anday’ların öğretmen olduğu döneme denk gelmedim. O yüzden de dıştan göründüğü gibi bir şey değil. Ama okulda iyi bir eğitim alıp, dışarıya hazır gelen çok fazla arkadaşım da var. Bu çok bireysel bir şey” diye konuştu.