Ana sayfa Dizi Haberleri Yalnız Kurt dizisi öyle ince bir noktaya dokundu ki, abartı da gerçeklikten uzaklaşma da diziyi batırır!

Yalnız Kurt dizisi öyle ince bir noktaya dokundu ki, abartı da gerçeklikten uzaklaşma da diziyi batırır!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Osman Sınav, Yalnız Kurt isimli dizi için 2 yıldır senaryo çalışmaları yaptıklarını söyledi. Ünlü yapımcı, projeyi büyük bir ön hazırlık dönemi sonrasında ortaya çıkarttı. Senaryonun her detayına dikkat edildi ve Türkiye’nin yakın dönemine ilişkin de önemli mesajlar vermek üzere yola çıkıldı.

Osman Sınav, böyle güçlü bir hikayede Cihan Ünal, Kürşat Alnıaçık ve Murat Han gibi tecrübeli isimleri tercih etmesinin yanı sıra, genç yetenekler Damla Colbay ve Hasan Denizyaran’a da önemli bir fırsat sundu. Sare ve Altay karakterlerini canlandıran iki oyuncu da hikayede birbirlerine iyi uyum sağladı. Doğru seçimler olduklarını ilk iki bölümün ardından kanıtlayan iki genç oyuncu, birbirleri ile de sette iyi bir iletişim yakaladı.

Yalnız Kurt dizisinin setinde yaşanan kaynaşma, sahnelerde oyuncuların rahat tavırlarından da anlaşılıyor. Bir de dizide anlatılan hikayenin toplumsal karşılığının çok yüksek olduğunu gözlemliyoruz.

Hasan Denizyaran, dizinin hikayesi konusunda şöyle konuştu: “‘Yalnız Kurt’ günümüz yakın dönem siyasetini konu alıyor ve bunu da çok daha izlenebilir, çok daha tatlı, dinamik, genç bir yerden anlatıyor. O yüzden aslında her yaş kitlesinin rahatlıkla izleyebileceği, ilgisini çekebilecek bir iş.”

Yalnız Kurt dizisi öyle ince bir noktaya dokundu ki, abartı da gerçeklikten uzaklaşma da diziyi batırır! 7

Genç oyuncunun tam da işaret ettiği gibi her yaş kitlesine hitap eden diziye yönelik ilgi yüksek. Özellikle de Türkiye’deki paralel devlet yapılanması ve ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda yurt dışından yapılan çeşitli oyunlar dizinin ana konusunu oluşturuyor.

Osman Sınav ve ekibinin üzerinden titizlikle çalıştıkları senaryo nasıl ilerleyecek şimdiden bilinmez, ancak dizinin her bölümüyle izleyicilere önemli mesajlar sunduğu gerçeği ortada duruyor.

Bu durum ilerleyen bölümlerde de doğru şekilde işlenir ve olaylar fazla ajite edilmeden, bağlamından kopartılmadan ve hayali düşmanlar yaratılmaz ise izleyiciler gerçekçilik hissini sürdürecektir.

Yalnız Kurt dizisi hikaye noktasında ince bir yolda yürüyor; abartı da diziyi anlamsızlaştırır, yaşanmış gerçekleri farklı şekilde sunarsa da izleyici kaybı yaşanır. Çünkü diziyi farklı siyasi ve toplumsal görüşleri olan kesimlerden insanlar izliyor. Yani toplumsal birliktelik sağlandığı ve izleyiciler gerçekliğine inandığı sürece atv dizisi için büyük bir fırsat var.