Ana sayfa Dizi Arşivi Yaprak Dökümü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Yaprak Dökümü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Yaprak Dökümü, 2006-2010 yıllarında Kanal D’de yayınlanan, Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı kitabından uyarlama, dram ve aile türündeki Türk televizyon dizisidir. Yönetmenliğini Mesude Erarslan’ın yaptığı dizi, 5 sezon boyunca devam etti ve ekranlara damga vurdu.

Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Deniz Çakır, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen, Ahmet Saraçoğlu gibi ünlü isimlerin rol aldığı dizi büyük bir ilgi gördü. Dizi, izleyicileri o kadar çok etkiledi ki, yıllar sonra bile konuşuldu ve tekrar bölümleri geniş izleyici kitleleri tarafından izlenmeye devam etti. Toplam 5 sezon ekranda kalan dizi, 174 bölüm olarak yayınlandı.

Yaprak Dökümü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KÜNYE:
Kanal: Kanal D
Yapımcı: Ay Yapım
Türü: Aile- Dram
Yayın Tarihi: 13 Eylül 2006- 29 Aralık 2010
Mekan: İstanbul- Adapazarı- Milano- Trabzon-Afyonkarahisar
Süresi: 60-90 dakika
Müzik: Toygar Işıklı
Başrol: Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Tolga Karel, Caner Kurtaran, Hasan Küçükçetin, Bedia Ener, Deniz Çakır, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen, Seda Demir, Ahmet Saraçoğlu, Neslihan Atagül.
Oyuncular: Başak Sayan, Yusuf Atala, Efsun Karaali, Şebnem Ceceli, Güler Ökten, Perihan Savaş, Bülent Fil, Kıvanç Kasabalı, Nezih Tuncay, Selma Özkanlı, Mustafa Avkıran, Eren Balkan, Uğur Kıvılcım, Gülşah Ertuğrul, Ege Aydan, Türkan Kılıç, Necip Memili, Ayberk Pekcan, Barış Bağcı, Melina Özprodomos, Engin Hepileri, Sedef Avcı, Nihat Alptuğ Altınkaya, Burcu Günay, Caner Cindoruk, Arda Esen, Mehmet Güler, Burak Davutoğlu, Ali Sunal, Çağrı Vila Lostuvalı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin yayınlandığı dönemde sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Instagram: https://www.instagram.com/yaprakdokumuu__/
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/Yaprak-D%C3%B6k%C3%BCm%C3%BC-159544887414539/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCi-nK74pBX9Ou66z1j7KYPQ
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/yaprakdokumu/bolum

TÜM HABERLER:

Yaprak Dökümü dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

GENEL İZLENİM:

Yaprak Dökümü dizisi yayınlandığı tarihten, final bölümüne kadar başarılı reyting grafiği yakaladı ve fenomen haline geldi. Dizinin özetleri ve tekrarları bile reyting listelerinde hep üst sıralarda yer aldı. Ali Rıza Bey ve ailesinin hikayesi izleyiciyi, zaman zaman ağlattı, kimi zaman güldürdü, kimi zaman ise düşündürdü. 5 sezon boyunca ekran başarısını sürdüren dizi, 35. Altın Kelebek Ödül Töreni’nde ‘En İyi Yerli Dizi’ ödülünü aldı. Deniz Çakır, Gökçe Bahadır ve Fahriye Evcen ise dizi sayesinde popülerliğini arttıran ve fan kitleleri edinen isimler oldu.

Yaprak Dökümü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

HİKAYESİ:

Yaşamını biri erkek olan beş çocuğuna iyi fikirler ve temiz kişilik vermeye adayan Ali Rıza Bey, yaşadığı bir olayda haksızlığa göz yumması istenince kaymakamlık görevinden istifa eder. Kızı Necla’da İstanbul’da üniversite eğitimi kazanınca, ailece İstanbul’a, kendilerine ait eski bir konağa taşınırlar. Leyla’nın üniversiteye hazırlık kursu, Necla ve Ayşe’nin ise okul masrafları aileyi sıkıntıya sokar ve Ali Rıza Bey yeniden çalışmaya başlar. Yeni işinde de ilkelerinden ödün vermesi istenince yine istifa eder.

Şartlar artık daha zor olduğu için, anne Hayriye Hanım eşinin işten çıkma kararını desteklemez ve evde huzursuzluklar başlar. Askerden dönen Şevket bir bankada çalışmaya başlayınca Ali Rıza Bey’in yükü hafifler. Ama Şevket gönlünü evli bir kadın olan Ferhunde’ye kaptırır ve Ferhunde kısa zamanda dizginleri ele alır, evin bütün düzenini değiştirir. Oğuz adlı kişinin de aileye sinsice girmesiyle beraber olaylar yavaş yavaş kötüye gider. Yine Ferhunde’nin bitmek tükenmek bilmeyen oyunları, Şevket’in, karısının isteklerine boyun eğişi, Leyla ve Necla’nın davranışları, Hayriye’nin evi idare edemeyişi aileyi zor duruma düşürür. Ali Rıza Bey tüm olanlara direnmeye çalışsa da ömrünün sonuna dek seyretmeye mahkûm olduğu ‘Yaprak Dökümü’ artık başlamıştır.

Yaprak Dökümü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 14

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Halil Ergün (Ali Rıza Tekin)
Güven Hokna (Hayriye Tekin)
Bennu Yıldırımlar (Fikret Tekin)
Deniz Çakır (Ferhunde Güven )
Tolga Karel (Oğuz Ayhan)
Caner Kurtaran (Şevket Tekin)
Hasan Küçükçetin
Gökçe Bahadır (Leyla Tekin)
Fahriye Evcen (Necla Tekin)
Seda Demir (Sedef Turan)
Bedia Ener (Neyyir Genç)
Başak Sayan (Ceyda Ayhan)
Yusuf Atala (Ahmet Genç)
Efsun Karaali (Ayşe Tekin )
Şebnem Ceceli
Ahmet Saraçoğlu (Tahsin Başsoy )
Güler Ökten (Cevriye Başsoy)
Perihan Savaş (Nurdan Güven )
Bülent Fil (Yaman Güner )
Kıvanç Kasabalı (Cem Aydınoğlu)
Nezih Tuncay (Kemal Aydınoğlu)
Selma Özkanlı (Suzan Aydınoğlu)
Mustafa Avkıran (Mithat Kara)
Eren Balkan (Gülşen)
Uğur Kıvılcım (Nuniş)
Gülşah Ertuğrul (Reyhan)
Neslihan Atagül (Deniz Başsoy)
Ege Aydan (Can Türe)
Türkan Kılıç (Oya Türe )
Necip Memili (Erkan )
Ayberk Pekcan (Talat )
Barış Bağcı (Ali Sarper)
Melina Özprodomos (Ufuk )
Engin Hepileri (Emir )
Sedef Avcı (Selin Aydınoğlu )
Nihat Alptuğ Altınkaya (Levent Tuncel)
Burcu Günay (Aslı )
Caner Cindoruk (Dr. Nazmi Duru)
Arda Esen (Serdar )
Mehmet Güler (Seyfi Kuyuncu )
Burak Davutoğlu (Ismail )
Ali Sunal (Serhat Kuyuncu )
Çağrı Vila Lostuvalı (Natali )

Yaprak Dökümü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 15

MEKANLAR:

Dizinin sembolü haline gelen ve birçok hüzünlü sahnenin çekildiği köşk, İstanbul’un en gözde semtlerinden birisi olan Beylerbeyi’nde bulunuyor. Yaklaşık 120 yıllık bir geçmişe sahip olan köşk, geçmişte de pek çok dizi ve film setine ev sahipliği yaptı. Bu kadar meşhur olmasına rağmen bir isme sahip olmayan köşk, sahibi olan İzzet Tuzcuoğlu’nun Rizeli olmasından dolayı ‘Lazın Köşkü’ olarak anılıyor. Yaprak Dökümü’nün pek çok sahnesinin çekildiği köşk, yurt dışından da birçok ziyaretçi ağırlıyor. Kanada, Hollanda, Almanya ve İran gibi farklı ülkelerden gelen dizinin hayranları köşke adeta müze muamelesi yapıyor. Ayrıca Yaprak Dökümü dizisinin pek çok sahnesi de İstanbul’un Üsküdar semtinde çekildi. İstanbul dışında, Adapazarı, Afyonkarahisar, Trabzon ve Milano’da da çekim yapıldı.

JENERİK:

Yaprak Dökümü dizisinin müzikleri, unutulmaz dizi müziklerine imza atan ünlü müzisyen Toygar Işıklı’ya ait. Ünlü müzisyenin yazıp seslendirdiği dizinin jenerik müziği de kısa sürede unutulmayan dizi müzikleri arasına girdi.

FRAGMANLAR:

Yaprak Dökümü dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalından bulabilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Yaprak Dökümü dizisinin 1.sezonu 13 Eylül 2006 tarihinde Kanal D’de yayınlanmaya başladı. Tam 5 sezon boyunca devam eden ve izlenme rekorları kıran dizi, 29 Aralık 2010 tarihinde 174. bölümüyle final yaparak izleyicisine veda etti. Dizinin halen tekrarları yayınlanıyor.

Yaprak Dökümü dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz:

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Yalnızlık/ Toygar Işıklı

Beyaz Show’un konuğu olan Yaprak Dökümü ekibi, dizinin unutulmaz sahnelerini anlattı;

KAMERA ARKASI:

Yaprak Dökümü dizisinden kamera arkası görüntüler de zaman zaman youtube kanalında yayınlandı. Aşağıda bu görüntüleri izleyebilirsiniz;

YAPRAK DÖKÜMÜ DİZİSİNDE EVİN KÜÇÜK KIZI AYŞE ŞİMDİ NE YAPIYOR?

Yaprak Dökümü dizisinde evin 5 yaşında ki küçük kızı Ayşe’yi canlandıran Şebnem Ceceli, şimdilerde 20’li yaşlarının başında bir genç kız. Diziden sonra eğitimine ağırlık veren Ceceli, hukuk eğitimi aldı. Başka bir projede yer almayan Şebnem Ceceli, Yaprak Dökümü’nde babasını canlandıran Halil Ergün’ü bayramlarda mutlaka arıyormuş.

Ceceli o günlere dair anılarından bahsederken ‘Halil Ergün ve Deniz Çakır neşe kaynağımdı. Onlarla beraberken çok gülüyordum.’ diyor. Yaprak Dökümü dizisi ile ilk defa setlerle tanışan Ceceli, teklif gelirse değerlendirebileceğini ve tekrar setlere geri dönebileceğini belirtiyor.

Yaprak Dökümü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 16

DÜNYADA YAPRAK DÖKÜMÜ’ DİZİSİ

Ali Rıza Bey’in her biri farklı arzulara, karaktere sahip çocuklarının ve ailesinin anlatıldığı dizi, yurtdışında da pek çok ülkede yayınlandı ve ilgiyle izlendi, özellikle Bulgaristan ve Hırvatistan’da reyting rekorları kırdı. Yaprak Dökümü dizisinin yayınlandığı ülke ve kanal ve tarihleri aşağıda görebilirsiniz;

2006/ 2010- Türkiye / Kanal D
2007- Azerbaycan / ATV
Gürcistan / İmedi tv
2010/2012- Sırbistan Prva TV
2011/2012- Bosna-Hersek / Hayat TV
2011/2012- Hırvatistan / Nova TV
2011/2012- Karadağ / TV Vijesti
2012/2014- Slovenya / POP TV
2010/2012- Makedonya / A1- Sitel
2017- Şili / Mega
2019/2020- Kazakistan / Kabar TV
2009/2012- Bulgaristan / bTV
2019/2021- Meksika/ Kanal D Drama
2019/2021- Arjantin/ Kanal D Drama
2019/2021- Kolombiya / Kanal D Drama
2020/2021- Amerika Birleşik Devletleri / Kanal D Drama

Yaprak Dökümü Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 17

UNUTULMAYAN SAHNELER

Aşağıda Yaprak Dökümü dizisinin unutulmaz bazı sahnelerini görebilirsiniz. Dizinin diğer çok izlenen sahnelerine ise youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

Şevket, Ferhunde’nin ne sakladığını öğrenmeye çalışıyor!

Hayriye Ali Rıza’yı terk mi ediyor?

Ferhunde Şevket’i gitmekle tehdit ediyor!

Necla ve Ali evleniyor!

Necla’dan babasına büyük sürpriz!

Leyla ve Oğuz Ali Rıza Beyle karşılaştı!

Tahsin Fikret’i Öptü!

Oğuz’un başına ne geldi?