Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisinde Yekta’ya bir anlığına inandınız mı? Sona doğru giderken ipuçları ince detaylarda saklı!

Yargı dizisinde Yekta’ya bir anlığına inandınız mı? Sona doğru giderken ipuçları ince detaylarda saklı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Kanal D ekranlarında yayınlanan Yargı dizisi, 26 Mart Pazar akşamı ekrana gelen 58. bölümüyle izleyenleri yine ekran başına kilitledi! Dizi, tüm kategorilerde 1. sırada yer alırken, sosyal medyada da günün en çok konuşulan yapımı oldu.

Yargı’yı başından beri takip edenler için giderek daha da tahminleri boşa çıkaran bir süreç işliyor! Her bölümde yeniden başa dönen ve olayların, gelişmelerin ardından neler olduğunu anlamaya çalışan izleyiciyi senarist her seferinde köşeye sıkıştırıyor adeta!

Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun başrolünde yer aldıkları Yargı dizisinden ayrılmak isteyen Mehmet Yılmaz Ak’ın gidişinin ardından hızlıca Savcı Pars’a bir ölüm yazıldı. Balkan çetesinin kurbanı olan Pars, evinin arka bahçesine gömülü olarak bulundu ve törenle defnedildi bu bölümde.

Yargı dizisinde Yekta'ya bir anlığına inandınız mı? Sona doğru giderken ipuçları ince detaylarda saklı! 9

Pars’ın çocuğuna hamile olan Derya başta olmak üzere, Ilgaz, Ceylin ve Eren ile birlikte herkesi çok üzen bir olaydı bu. Şimdi bundan sonra işlerin daha da karışacağı, 58. bölüm sonunda Ilgaz’ın ailesini Balkan çetesinden korumak için Yekta ile anlaşmasından sonra başına gelenlerden belli!

Kilit nokta ise Yekta ve daha çok Ömer de gizli gibi duruyor! Pars’ın ölümünden sonra memnuniyetini gizleyemeyen oğlu Ömer’e kızan Yekta’nın “İnsanlık öldü mü?” diyerek Ilgaz’a gidip yardım teklifinde bulunması, izleyicinin iyi niyetli duyguları ile ‘olası’ görüldü. Ancak Yekta gibi bir adamın işini asla şansa bırakmayacağı ya da vicdanlı olamayacağını, Yargı’yı izleyen herkes biliyor! Yine de bir anlık doğru olduğu düşünülse bile Ömer’in, evlerine gelen Ilgaz’ın telefonuna dikkatle bakışı, Yekta ile göz göze gelişleri sonrasında, bir şeylerin döndüğü da anlaşılıyor!

Yargı dizisinde Yekta'ya bir anlığına inandınız mı? Sona doğru giderken ipuçları ince detaylarda saklı! 10

Yekta’nın aracılığı ile tarihi eser kaçakçısı Hilmi’nin mallarını kaçırması için göz yumması istenen Ilgaz, bu isteği ‘mış’ gibi yaparak karşıladı. Tedbiri çektiren ama peşlerine adam taktıran Ilgaz’ın telefonunun Ömer tarafından dinlendiği tahminleri yapılıyor. Böylelikle suça teşvik edilen Ilgaz, bölüm sonunda “Görevi kötüye kullanma, rüşvet olarak yolsuzluk yaptığına dair somut deliller var” sözleriyle bir kuyuya itildiğini anlıyor!

Yargı dizisinde Yekta'ya bir anlığına inandınız mı? Sona doğru giderken ipuçları ince detaylarda saklı! 11

Dizinin senaristi Sema Ergenekon, bölüm başında adeta bu durumu özetler gibi slogan olarak seçtiği sözüyle de bir mesaj veriyordu: “Fırtınada liman seçilmez!” Irvine Welsh’ten alıntı yapılan bu sözle, Ilgaz’ın hızlı karar vermek zorunda kaldığı bir anda Yekta’ya biraz olsun inanmak durumunda kalmasına atıfta bulunuluyordu adeta!

Ilgaz’ın ailesini ve tüm sevdiklerini Balkan çetesinin ‘Tek tek öldüreceğim’ tehdidi karşısında korumaya çalışırken başına ne işler geldiğini ilerleyen bölümlerde göreceğiz ancak bu işin altından Yekta’nın ve Ömer’in çıkma ihtimali de bir hayli yüksek!