Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma altıncı sezonda başarılı olur mu diye soruyorlar; ne altı sezonu, on sezon bile sürse başarılı olur!

Yasak Elma altıncı sezonda başarılı olur mu diye soruyorlar; ne altı sezonu, on sezon bile sürse başarılı olur!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Yasak Elma dizisinin bu kadar etkili olması ve her hafta milyonlarca izleyiciyi ekrana taşımayı başarmasının altında yatan bir felsefe var. Bu felsefe bukalemun taktiğine dayanıyor. Yani sürekli renk değiştiriyor. Hikaye sürekli kendisini yeniliyor, oyuncular sürekli değişim gösteriyor. Ama senaryoyu yazanlar izleyicilerin içindeki heyecanı kaybetmelerine hiç izin vermiyor.

Yasak Elma dizisinde 130. bölüm geride kaldı. Bugüne kadar diziden kimler geldi kimler geçti… Sevda Erginci, Onur Tuna, Talat Bulut, Şafak Pekdemir, Nesrin Cavadzade… Daha isim saymak isterseniz yine birçok oyuncunun adını sayabilirsiniz.

Dizide yer alan tüm karakterler akıllarda yer alıyor ve izleyiciler çok eski bölümlerde yaşananları bile hala hatırlıyor. Çünkü dizinin izleyicilerin aklında kalıcı olmak gibi bir yönü var… Yasak Elma dizisinde Alihan karakterini de Zeynep’i de unutmayanlar çok. Halit karakteri veya Şahika’yı kim aklından çıkartabilir ki…

Birçok ünlü ismin katkı sunduğu, senaristlerin her sezon izleyicileri şaşırttığı dizinin hikayesinde yaşanan değişim en büyük sır… Hikaye o kadar absürt ve o kadar gerçek dışı olabiliyor ki, dizi hayranları bunu hiç umursamıyor. Çünkü zaten de amaç bu.

Gerçek hayatta yaşanması beklenmeyen ne varsa Yasak Elma’da yaşanıyor… Dram yapımı olarak başlayan ama hikaye değişimleri ile absürt komediye doğru kayan dizinin her bölümünü milyonlarca izleyicinin takip etmesi o kadar da kolay ve sürdürülebilir bir durum değil. Ancak senaristler her yeni bölüme bir sürpriz yerleştiriyor.

Bazen o kadar abartılı ve absürt sahneler yayınlanıyor ki, izleyiciler ‘yok artık’ diyemiyor. Çünkü gerçek hayatta daha absürt ve daha gerçek dışı o kadar çok olay yaşanıyor ki, Yasak Elma bile bu olayların yanında normal sayılır…

Güncel hayatta yaşanan tüm absürtlüklerle sinirlenen milyonlarca izleyici, ekran başında bu olaylara benzeyen absürtlükleri izleyerek eğleniyor… Garip bir denge ama dizinin senaristleri izleyicilerin bu rahatlama yolunu iyi teşhis etti. Yasak Elma işte bu sayede değil altıncı sezonda başarılı olmak, on sezon sürse bile yine de başarılı olur. Çünkü gerçek hayatta daha büyük absürt olaylar yaşayanlar, bunlardan bir süreliğine dizi sayesinde kurtuluyor ve eğleniyor.

Yoksa gerçek hayatta yaşanan absürtlükler, hiç de eğlenilecek konular değil.. İşte Yasak Elma bu tezatlığı iyi yakaladığı için on sezon sürse bile izlenir bir yapım konumunda bulunuyor.