Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisi senaristleri kabul edin bu sefer kabul edilemez bir hata yaptınız!

Yasak Elma dizisi senaristleri kabul edin bu sefer kabul edilemez bir hata yaptınız!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında 21 Kasım Pazartesi akşamı yayınlanan Yasak Elma dizisinin 155. bölümünde kısacık bir sahne üzerinden haklı bir isyan dalgası yayıldı. Hemşirelik gibi kutsal bir mesleği icra eden birçok kişi bu sahneden rencide olduğunu, rahatsızlık duyduğunu belirten yorumlarda bulundu.

Dizinin 155. bölümünde bir doktor karakterinin misafirine çay ikram etmek için “Yeşim hemşire ize 2 çay getirir misin” şeklindeki sözlerine tepki büyük oldu. Hemşireliğin bir uzmanlık işi olduğunu belirten birçok kullanıcı dizideki sahnenin yanlış bir algıya neden olduğunu düşünerek olumsuz yorumlarda bulundu.

Bu sahnenin verdiği mesajda, doktorların hemşireleri çay getirme dahil birçok angarya işte kullanabileceği şeklinde yansıtıldığı düşüncesine sahip olanlar yoğun şekilde eleştiride bulundu. Hemşire Ebe ve Sağlık Memurları Sendikası olan HemSen tarafından da twitter üzerinden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hemşirelik mesleği; temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Hemşire kimsenin getir götürünü yapmakla sorumlu değildir. Yasak Elma’da yayınlanan sahne, hemşirelik meslek onuruna yapılmış büyük bir saygısızlıktır.”

Yasak Elma dizisi senaristleri kabul edin bu sefer kabul edilemez bir hata yaptınız! 7

Yasak Elma dizisinin senaristleri bu sefer kabul etsinler ki, hatalı bir replik ile haklı bir eleştiriye maruz kaldılar. Çünkü hiçbir meslek küçükseme algısı oluşturacak bir durumu hak etmiyor.

Yasak Elma dizisi senaristlerinin kastının hemşirelerin doktorların ayak işlerini yaptıkları şeklinde olmadığını düşünmekle birlikte, sosyal medyada ortaya çıkan bu tepkiselliğe neden oldukları için rahatsız edici bir durum ortaya çıktı.

Hemşireliği yüceltmek için çaycıları küçümser şekilde paylaşımlar yapanlardan tutun da doktorlar ile hemşireleri karşı karşıya getirme çabasına kadar, sosyal medyada bu kısa sahnenin yansıması çok olumsuz oldu.

Yasak Elma dizisi senaristleri kabul etsinler ki, çok hatalı ve birçok kişiyi provoke eden bir durum ortaya çıktı. Meslekler konusunda senaristlerin biraz daha duyarlı olması bu tür eleştirilerin gündeme gelmesine engel olacaktır.