Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yasak Elma’nın Ender’i Şevval Sam’ın bilinmeyen hastalığı ne? İmmünoterapi nedir?

Yasak Elma’nın Ender’i Şevval Sam’ın bilinmeyen hastalığı ne? İmmünoterapi nedir?

tarafından ker_def

TelevizyonGazatesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Şevval Sam, 2 sezondur Yasak Elma dizisinde başrolde yer almakta.

Fox TV ekranında yayınlanmakta olan dizide entrikalarla ve kötülüklerle anılan Ender karakterine hayat veren Şevval Sam, Posta gazetesinin sorularını yanıtladı.

Sam, röportajda 20 yıl önce endüstrileşmeye dair okuduklarından etkilendiğini ve tepki olarak da hayvanlara yaşatılan eziyetleri dikkate alarak vejeteryan olmaya karar verdiğini anlattı.

Hayvanlar kesilirken büyük eziyet yaşatıldığından bahseden Şevval Sam, neler yediği sorulduğunda ile yaşadığı rahatsızlığı anlattı.

Ünlü oyuncu pek de bilinmeyen rahatsızlığını da bu soru üzerine açıkladı.

Birçok şeyi yiyemediğini anlatan Şevval Sam, immünoterapi tedavisigördüğünü ayrıca kendini ise çok daha sağlıklı hissettiğini belirtiyor.

Şevval Sam şöyle konuştu:

“Ben ‘İmmünoterapi’ tedavisi alıyorum. Alerji testi yapıldı. Zaten bir sürü şeyi yemem yasaklandı. Süt ve süt ürünleri, et ve tavuk yemiyorum. Gluten alerjimden dolayı ekmek de yemiyorum.Her çeşidi olmamakla beraber çok nadir balık yerim. Sebze ve bakliyat ağırlıklı besleniyorum. Kaju peyniri yapıyorum. Bir yandan vitaminlerimi de alıyorum. Çok daha sağlıklı hissediyorum kendimi.”

Immünoterapi Nedir?

Immünoterapi, alerjiye sebep olan esas nedenleri ortadan kaldırmayı hedefler ve hastalığın doğal seyrini değiştirir.

Immünoterapinin çalışma prensibi, hastaya belirli bir alerjenden belirli aralıklarda vererek, vücudun bu alerjene karşı bağışıklık tepkisini tetikleyip sonunda hastanın bu alerjene karşı immünotolerans oluşturmasını sağlamaya dayanır.

İmmünotolerans, alerjene maruz kalma durumunda ortaya çıkan semptomların azalması ya da ortadan kalkması anlamına gelir. Bu tarz bir hastalık modifikasyonu, yalnızca alerji immünoterapisi ile gerçekleştirilebilir.