Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma’nın setindeki kürk meselesinin aslı ortaya çıktı! Sözleşme feshedildi!

Yasak Elma’nın setindeki kürk meselesinin aslı ortaya çıktı! Sözleşme feshedildi!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Yasak Elma dizisinde oyuncuların giydikleri bazı kıyafetlerdeki kürklerin gerçek kürk olduğu şeklinde çıkan kimi haberler sonrasında oyunculardan durumu yalanlayan ve bu konuya özellikle dikkat ettiklerini belirten açıklamalar gelmişti. Özellikle hayvan hakları konusunda ne kadar hassas oldukları hemen herkesin bildiği Eda Ece ve Şevval Sam’ın konuya yaklaşımı da dikkat çekmişti.

Şevval Sam, daha önce de gündeme gelen bu konuyla ilgili olarak dizinin setinde kullanılan giysilerdeki kürk detayının sahte olduğu, kesinlikle gerçek kürke karşı olduğunu, kendisinin giymeyeceği gibi kostüm ekibinin de böyle bir talebi olmadığını belirtmişti.

Son dönemde yine dizideki kimi kıyafetlerdeki kürk detayı bazı medya organlarında ‘gerçek kürk giyiyorlar’ şeklined yansıdı. Eda Ece’nin hayvanlar üzerinde denenmiş hiç bir ürünü kullanmama gibi bir yaklaşımı olmasına karşın giydiği paltolardaki kimi kürklerin gerçek olduğu şeklinde haberler yansımıştı.

Eda Ece ise dün çektiği bir video ve yaptığı paylaşımlarla böyle bir şeyin mümkün olamayacağını belirterek hassasiyetlerini anlatmıştı. Havanın soğumasıyla birlikte dizide kullanılan paltolardaki bazı kürk detaylarının da tamamen sahte kürk olduğunu belirtmişti.

Instagram hesabından bir açıklama yapan Eda Ece, hassasiyetini belirterek, ne kostüm ekibinin ne de oyuncular olarak kendilerinin,  böyle bir ayıbı yapmalarının mümkün olmadığını ifade etmişti.

 

Yasak Elma'nın setindeki kürk meselesinin aslı ortaya çıktı! Sözleşme feshedildi! 8

Şevval Sam da konuyla ilgili bir paylaşım yaptı ve olayın aslı da ortaya çıkmış oldu. Sam, dizinin styling ekibi ve kostüm ekibinin ortak açıklamasını instagram sayfasından yayınladı. “stylekombin” isimli adresten yapılan açıklamada şunlar yazıyordu:

“Yasak Elma kostüm ve styling ekibi olarak düştüğümüz durumdan dolayı üzüntü içerisindeyiz. Kullandığımız paltoların kürkleri olduğundan, mutlaka markasından sahte teyidini alarak kullanıyoruz. Ancak Qupra markası ürünün sahte olduğunu teyit edip isteğe göre gerçek kürk kullanmaktaymış. Bu durum bizi ve oyuncularımızı aşırı üzdü. Bu konudaki hassasiyetimiz çok fazladır. Bundan sonra bu markanın ve bu markanın pr’ını yapan şirket ile çalışmama kararı almış bulunmaktayız.”

“Kürke Hayır”  sloganıyla yapılan açıklamada tüm styling ve kostüm ekibinin üyeleri ile birlikte Eda Ece ve Şevval Sam’ı da etiketlediler.

Her ne kadar dizide gerçek kürk kullanılmasa da firmanın kimi istekler üzerine bazı modellere gerçek kürk detayı eklendiği bilgisi bile firmayla anlaşmanın bozulması için yeterli olmuştu. Bu bilgiden sonra firma ile kostüm ve styling ekibi anlaşmayı bozarak çalışmama kararı aldılar.

Bu durum da sosyal medyadan konuyla ilgilenen herkese aşağıdaki şekilde duyuruldu:

Yasak Elma'nın setindeki kürk meselesinin aslı ortaya çıktı! Sözleşme feshedildi! 9