Ana sayfa Dizi Haberleri Yaz sıcağında hiç çekilmiyor! Nefes Nefese’de izleyiciyi rahatsız eden durum ne?

Yaz sıcağında hiç çekilmiyor! Nefes Nefese’de izleyiciyi rahatsız eden durum ne?

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’nin yeni dizisi Nefes Nefese, dün akşam ilk bölümüyle ekrana geldi. Başrollerinde Uğur Yücel, Şükrü Özyıldız ve Melisa Şenolsun’un oynadıkları dizinin ilk bölümü, Total ve AB’nin ilk sırasına yerleşti.

Çekimlerine uzun süre önce başlanan dizi, aylar sonra nihayet yayına girdi. Geçtiğimiz sezon ekrana gelmesi beklenen dizi yayınlanmayınca, yeni sezona kaldığı düşünülüyordu.

Ancak dizinin yaz döneminde yayına getirilmesi herkesi şaşırttı. Zamanlaması pek çok açıdan yanlış bulunan dizide dikkat çeken en önemli unsur ise oyuncuların kıyafetleri oldu.

Kimi çevrelerce dizinin kış aylarında çekimlerine başlanması ve kostümlerinin kış şartlarına göre olması nedeniyle eleştiriler alacağı tahmin edilmişti.

Nefes Nefese’de, yaz sıcağında kalın kıyafetleri ekranda görmek izleyiciyi pek de hoşnut etmedi.

Sosyal medyada yapılan yorumlara da yansıyan bu durum, görünen o ki dizinin ilk bölümünü izleyenleri de rahatsız etmiş.

Yaz sıcağında hiç çekilmiyor! Nefes Nefese'de izleyiciyi rahatsız eden durum ne? 7

Hikayesi ve derinliğiyle farklı bir dizi olan Nefes Nefese’nin, ekran başındaki izleyici alıp götürmesi için belirli bir zamana ihtiyaç var. Ancak bazı olumsuz koşullar nedeniyle dizi istenen ilgiyi göremeyebilir.

Yaz sezonunda çok fazla televizyon izlenmemesi de zamanlamanın böylesi emek verilen bir dizi için yanlış olduğuna işaret ediyor.

Nitekim Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan da konuyla ilgili ele aldığı bir yazıda bu olumsuz koşullara dikkat çekerek şunları söylemişti:

“Bu sıcakta, izlenme oranları düşmüşken, orada tüm karakterler kalın kalın giyiniyorken Nefes Nefese ilk bölümde zorlanabilir. İzleyicinin fark edip, hikayeye girebilmesi için zamana ihtiyacı var. Onlar için bu zaman havanın daha serinlediği bir zamana denk geliyor. Şimdi bu kadın havaya neden bu kadar taktı dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü meteorolojinin bir diziyi tutturmada çok önemli olduğuna inanıyorum. Karanlık bir hikayeyi, üstelik 140 dakika reklamsız, 35 derece sıcakta izleyiciye anlatmanın kolay olmadığını biliyorum.”

Nefes Nefese ilk bölümde neler yaşandı?

Rüya Kıran (Melisa Şenolsun) o sabah Berlin’deki evinden Suriye’ye doğru yola çıktığında ölümü çoktan göze almıştır.

Aynı sabah, “bir daha dönmem,” diyerek ailesini terk eden Yusuf Alacan’ın (Şükrü Özyıldız) altı yıl sonra ilk kez Antakya’ya, baba evine döneceği gündür.

Yine o gün, Yusufların arazisinden Suriye’ye geçmeye çalışan kaçak bir konvoy yakalanmış, Mit görevlisi Selma Çelik (Şebnem Hassanisoughi) Atmaca lakaplı uluslararası büyük bir kaçakçının peşine düşmüştür. O akşam Yusuf ve Rüya’nın yolları Suriye sınırında çakışır.

Rüya karşıya geçebilmek için Boran’la (Nik Xhelilaj) buluşmaya, Yusuf ise arazideki sorun yüzünden kaçırılan babasını kurtarmaya gelmiştir. Yusuf’un tetiği çekmesiyle birlikte kıyamet kopar. Boran Yusuf’un babasını, Yusuf ise babasına karşılık Rüya’yı rehin alır. İkisinin de bilmediği, konvoyun sahibi Atmaca lakaplı uluslararası kaçakçının, Berlin’de çok sevilen bir lokantacı olan Rüya’nın babası Ayaz Kıran (Uğur Yücel) olduğudur.