Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yemekteyiz programında büyük sürpriz! MasterChef jüri üyesi Somer Şef, yarışmacıyı şoka uğrattı!

Yemekteyiz programında büyük sürpriz! MasterChef jüri üyesi Somer Şef, yarışmacıyı şoka uğrattı!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay

TV8 ekranlarında yayınlanan Yemekteyiz programında bugün izleyicilere güzel bir sürpriz yapıldı.

3. gün yarışmacısı Sefer Onursal’ın evine konuk olan MasterChef Somer Sivrioğlu, izleyiciyi olduğu kadar, programın yarışmacısını da hem şaşırttı hem mutlu etti.

Onur Büyüktopçu’nun sunduğu programda yarışmacının mutfağına konuk olan Somer Bey, yapılan yemeklerle ilgili yarışmacılardan önce eleştirilerini ve önerilerini dile getirdi.

Eğlenceli kişiliğiyle programa renk katan Somer Şef, bazı yemeklerle ilgili püf noktaları verirken, günün yarışmacısı olan Onursal’a da bazı önerilerde bulundu.

Turizm sektöründe çalışan, komilikle başladığı işine pek çok Restaurant’ta operasyon görevlerinde yer alarak kendi mekanını açmaya hazırlanan yarışmacı Sefer Onursal da hem şefi evinde misafir etmekten hem de aldığı bilgilerden dolayı çok mutlu oldu.

MasterChef programında patates püresine takmasıyla dikkat çeken Somer Şef, pürenin püf noktasının bol tereyağ olduğunu, yedirerek karıştırıldığı sürece çok iyi bir püre elde edilebileceği bilgisini de ekran başındaki izleyicilerle paylaşmayı ihmal etmedi.

Yemekteyiz programında büyük sürpriz! MasterChef jüri üyesi Somer Şef, yarışmacıyı şoka uğrattı! 7

Bir kaç gündür yarışmada sürekli ara sıcakların gramajından bahseden Sefer Bey’e Somer Bey’den “Kaç gram olur ara sıcak?” sorusu geldi.

250 gram olabileceği, spagettinin 250 gram ara sıcak olarak konulabileceği şeklinde cevap üzerine Somer Şef,  “80-100 gram olur, 200 grama kadar olabilir ama 250 gram olmaz ara sıcak!” yanıtını verdi.

Bu sırada Onur Büyüktopçu’nun arka tarafta “Oh iyi oldu” şeklinde yaptığı hareketler de dikkat çekti. Kendi söylemediklerini Somer Şef’in sorması ve söylemesi üzerine büyük mutluluk yaşayan Büyüktopçu, “İyi ki geldiniz, beni kurtardınız, içimin yağları eridi, öyle bir şey ki bu inanın zor bir iş. Yemek söz konusu olunca zor iş” diye konuştu.

Yarışmacının yaptığı keşkülün malzemelerine de tam puan veren Somer Bey, Sefer Onursal’ın yaptığı tatlının aslının badem unu ile yapıldığına dikkat çekerek yarışmacının doğru yaptığını belirtti.

Programın çekiminin yapıldığı günün ertesi gününde Avustralya’ya döneceğini belirten Somer Şef, giderken Onur Büyüktopçu’ya kolundaki bir bilekliği de armağan etti.

MasterChef Somer Sivrioğlu kimdir?

25 Mayıs 1971 de Türkiye de doğan Somer Sivrioğlu 47 yaşındadır. Somer Sivrioğlu 25 yaşında eğitim almak için Avusturalya’ya gitmiş ve oradan ünlü bir şef olarak ülkeye dönmüştür. Sidney’ ünlü bir Türk restoranı olan Efendy’i açmıştır. Efendy, kısa sürede Sydney’in en iyi restoranları arasına girmiştir. Avusturalya’da ve Türkiye de ünlü bir şef olmayı başarmıştır. Avusturalya’da bir çok programa katılmıştır. Somer Sivrioğlu Türkiye’de MasterChef programında jüri olarak yer aldı.