Ana sayfa TV Programları Yemekteyiz Yemekteyiz olalı böyle tarif görülmedi!

Yemekteyiz Yemekteyiz olalı böyle tarif görülmedi!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay

Onur Büyüktopçu’nun sunumuyla ekrana gelen tv8’deki Yemekteyiz yarışmasının yeni haftasında aşçılar yarışmaya devam ediyor.

Best Of bölümlerinde bu hafta daha önce yarışmaya katılmış, sonrasında aynı kanalın MasterChef yarışmasına katılmış isimler, yeniden Yemekteyiz’de buluşmaya devam ediyor.

Haftanın 4. gününde ‘Şırdan ustası’ olarak bilinen Mehmet Sur yarıştı. Sur’un, yemeklerine aldığı eleştirilerden sonra servisi için yaptığı tarif ise dikkat çekti.

Hafta boyunca yemeklere yaptığı ilginç yorumlar, diğer yarışmacılara hiç söz vermemesi ve ilginç kişiliğiyle dikkat çeken Mehmet Sur, kendi gününde misafirlerini kendi restaurantında ağırladı.

Mehmet Sur’dan kebap benzeri yemekler bekleyen ve yöresel tatlar bulacağını düşünen yarışmacılar çok şaşırdı.

Çünkü Mehmet Bey, yöresel yemekleri modernize etmek adına değiştirmiş ve ortaya çıkan menüden de kimse tatmin olmamıştı.

Ana yemekte, ismine ‘Düğünümün yemeği’ diyerek servis ettiği ve patates yatağında kuzu eti hiç beğenilmedi.

Patates püresini kendine göre değiştirip içine hardal ve nar koyan Mehmet Sur, büyük eleştiri aldı.

Yemekteyiz Yemekteyiz olalı böyle tarif görülmedi! 7

Yaşanan tartışma sırasında Mehmet Sur, özünü kaybetmeden yöresel yemeklerini modernize ettiğini söylese de lezzet konusunda kimseyi ikna edemedi.

Yarışmacılardan Tuğçe Sökesoğlu, “Etin çok kuru, sana bu yemeği yakıştıramadım. Eline yüzüne bulaştırmışsın. Heyecanlandım, şanssızlık oldu de kabul et. Bu masa sana yakışmamış!” derken, Ercan Bey ise “Benim yerime MasterChef’te bu kadar haftayı boşuna almışsın. Hiç bir şey öğrenememişsin. Sen çok güzel yemek yapan bir adamsın ama bugün yemeklerin olmamış” diyerek eleştirdi.

Beğenilmeyen menüsünü konsere benzetti!

“Benim yemeğime kötü diyemezsiniz! Ben kendi özümün yemeğini modern yaptım” sözleriyle kendisini savunan Mehmet Sur, yarışmacılardan daha fazla konuşunca Ercan Bey “Şef dediğin tabaklarını konuşturur” eleştirisini yaptı.

Sur’un yemeği ile ilgili tanımı ise hayli ilginç oldu:

“Tabak dediğin notadır, patates halktır, et de sanatçıdır ve size bir şarkı söylüyor. Size bir konser vermişim ama dinleyemiyorsanız ben ne yapayım?”

Bu sözlere Ercan Bey’in yanıtı da bir başka ilginç söylemdi:

“Ben Mehmet Abi’den şarkılar, türküler beklerken o tabaklar ağıtlar söylüyordu.”

Onur Büyüktopçu da çorbasını yakan, ana yemeğinde deneme yaparken çuvallayan Mehmet Sur’a eti beğendiğini ama patatesi beğenmediğini söyleyip yine de farklı bir lezzet sunmak için yaptığı deneme nedeniyle cesareti için tebrik etti.