Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni bir Gülseren Budayıcıoğlu dizisi mi geliyor?

Yeni bir Gülseren Budayıcıoğlu dizisi mi geliyor?

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir süredir ekranlara Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitaplarından uyarlanan diziler damgasını vurmuş durumda. Psikiyatri uzmanı Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun hastalarının hikayelerinden yola çıkarak yazdığı kitaplar, bir bir diziye çevriliyor, milyonları ekranlara kilitliyor.

Gülseren Budayıcıoğlu’nun romanlarından uyarlanan dizi furyası İstanbullu Gelin’le başladı. Aslı Enver ile Özcan Deniz’in başrollerini paylaştığı dizi Budayıcıoğlu’nun Hayata Dön adlı romanından uyarlanmış ve ekranın en başarılı dizilerinden biri olarak damgasını vurmuştu.

Yeni bir Gülseren Budayıcıoğlu dizisi mi geliyor? 2

Ardından Doğduğun Ev Kaderindir geldi. TV 8’de yayınlanan ve başrollerinde Demet Özdemir, İbrahim Çelikkol’un yer aldığı dizinin senaryosu Budayıcıoğlu’nun Camdaki Kız adlı romanının bir hikayesinden yola çıkılarak yazılmıştı. Reytinglerde başarılı olan dizi kısa süre önce ekranlara veda etti.

Bu dizileri Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı ve Camdaki Kız takip etti. Halen Kanal D’de yayınlanan ve başrollerini Burcu Biricik ile Feyyaz Şerifoğlu’nun paylaştığı Camdaki Kız ve Farah Zeynep Abdullah, Birkan Sokullu gibi isimlerin yer aldığı Masumlar Apartmanı dizileri psikolojik gerilim dolu sahneleriyle izleyiciyi ekranlara kilitliyor.

 

Gülseren Budayıcıoğlu’nun romanlarından uyarlanan her dizinin reytingde başarılı olmasını fırsat bilen yapımcıların şimdi de yazarın yeni bir romanını televizyona uyarlamaya hazırlandığı kulaklara geldi.

Yeni bir Gülseren Budayıcıoğlu dizisi mi geliyor? 3

Dizi haline getirilmesi planlanan kitabın adı Kral Kaybederse… Roman, Kenan adında iyi görünümlü, narsist ve vurdumduymaz bir adamın çocukluğundan bugüne karakterini şekillendiren şartları anlatıyor. Tüm kadınların etrafında pervane olduğu bu adam, yıkılmaz zannettiği egosunu bir anda yerle bir edilmiş halde buluyor. Ve çaresizliği onu bir psikiyatriste danışmaya sevk ediyor.

Etik dışı yaşamıyla okurda en başından itibaren nefret uyandıran Kenan karakterinin, aslında tüm davranışlarının altında yatan acı nedenler var. Ve tüm bunlar açığa çıktığında, okuyucu peşin hükme varmanın ne denli yanlış olduğunu düşünmeden edemiyor. Bir yandan başkahraman terapi görürken, okuyucu da yeni farkındalıklar kazanıyor.

Söylentilere göre yapım şirketi Ojo Pictures yeni uyarlama üzerine çalışmalarını sürdürüyor.