Ana sayfa Dizi Haberleri Yüz Yıllık Mucize dizisinde senaristin hayali ile izleyicilerin beklentileri uyuşmadı!

Yüz Yıllık Mucize dizisinde senaristin hayali ile izleyicilerin beklentileri uyuşmadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında yayınlanan ve Birkan Sokullu ile Ebru Şahin ikilisini bir araya getiren Yüz Yıllık Mucize isimli dizinin 15 Haziran Perşembe günü ekrana gelecek 13. bölümü ile birlikte izleyicilerine veda etmesi bekleniyor. Basında final yönünde haberler hızla yayılırken, dizinin hayranlarının sosyal medyaya yansıyan isyanı da devam ediyor.

Dizinin senaristi Nuran Evren Şit’e uzun süredir eleştiriler yönelten dizinin sıkı takipçileri, Eşref ile Süreyya’nın birçok izleyicinin kalbine dokunan hikayesi varken, neden Kemal ile Harika konusunda ısrarcı olduğunu sorguluyor. Birçok dizi hayranı hikayenin içinde en iyi yazılan karakterin Zerrin Tekindor’un canlandırdığı Süreyya olduğu düşüncesine sahip.

Hümeyra gibi usta bir ismin de rol aldığı dizinin reytingleri ilk bir iki bölüm fena olmasa da sonrasında yavaş yavaş ilgi azalması gözlemlendi. Son dönemde ise dizinin reytinglerinde ciddi bir gerileme yaşandı. Bunun nedeni de izleyicilere göre senaristin sosyal medyaya yansıyan eleştirilere kulak asmaması. Dizinin hikayesi her ne kadar Birkan Sokullu ile Ebru Şahin’in canlandırdıkları Kemal ve Harika ilişkisi üzerinden aktarılmış olsa da, birçok dizi hayranı Süreyya karakterinin yaşadıklarını çok daha ilgi çekici buldu.

Sosyal medyada Süreyya’nın yıllar önce tutuklu kaldığı Eşref karakterinin yıllar sonra Kemal olarak Harika’nın aşkı olarak ortaya çıkması, birçok izleyiciyi çok de heyecanlandırmadı.

Asıl heyecan noktası Süreyya ve Eşref karakterlerinin çok orijinal ve daha güçlü bir hikaye olarak görmesiyle farklılaştı. Birçok dizi hayranı da Süreyya karakteri üzerinden hikayenin geliştirilmesi talebini sosyal medyada haftalarca yazdı. Fakat senaristin Harika karakterinin üzerine hikayeyi yıkması sonrasında izleyiciler bu duruma yoğun bir tepki gösterdi.

Yüz Yıllık Mucize dizisi 13. bölümüyle finale doğru ilerliyor ama görünen o ki, senaristin tercihleri ile izleyenlerin hayalleri örtüşmediği için böyle bir son yaşanacak. Yüz Yıllık Mucize dizisi aynı zamanda senaryo ile izleyicinin sosyal medya üzerinden etkileşimi noktasında en çok tartışılan yapımlardan birisi oldu.

Dizinin hayranlarının talep ettiği şekilde Süreyya ve Eşref karakterleri üzerine kurgulanan bir hikaye olsaydı, sonuç daha farklı olabilir miydi? Birçok dizi hayranına göre, evet çok daha izlenen bir yapım olabilirdi.