Ana sayfa TV Programları Zuhal Topal’la Sofrada 28 Mart Perşembe 154. bölümde Topal isyan etti: Siz evinizde ne yiyorsunuz?

Zuhal Topal’la Sofrada 28 Mart Perşembe 154. bölümde Topal isyan etti: Siz evinizde ne yiyorsunuz?

tarafından zk zk

Fox TV’de hafta içi her gün yayınlanan Zuhal Topal’la Sofrada programı, Gaziantep’teki 4. gününde Gül Bişkin ve kayınvalidesi Firuzan Bişkin yarıştı.

Televizyongazetesi/Detay

Haftanın hiç bir şeyi beğenmeyen kayınvalidesi olan Firuzan Hanım sarımsak yemeyen, acı, yağlı, salçalı yemeklerden hoşlanmayan haliyle hem gelinlerin hem de kayınvalidelerin tepkisini çekmişti.

Kendi gelinini öve öve bitiremeyen Firuzan Hanım, bu kez gelininin yemeklerini savunmaya geçti.

27 yaşında, 1 çocuk annesi, radyoloji teknikeri olan gelin Gül Hanım menüsünü zamanında yetiştirmeyi başardı.

Ancak yine de masasına bazı kayınvalideler olmadık yorumlar yaptılar. Siyah masa örtüsü eleştiri konusu olurken, altın renkli tabaklara laf attılar. Bir kayınvalide ise ekmekliği bisküvi kutusuna benzetip eleştirdi.

Gül Hanım’ın menüsü şöyleydi:

Ekşili ufak köfte
Kıymalı kuru dolma
Soğan kebabı
Domatesli bulgur pilavı
Gavurdağı salatası
Magnolia
Fıstıklı Şam tatlısı

Kayınvalidelerin yemeklere yorumları nasıl oldu?

İlk serviste ekşili ufak köfte yiyen kayınvalidelerden Selma Hanım, köftelerin dağılmak üzere olduğu eleştirisini getirince masada tartışma çıktı. Diğer kayınvalideler katılmadı ama Aynur Hanım’ın tabağa az köfte konulduğunu, nohut gibi olduğunu söyleyince Zuhal Topal, tek tek köfteleri çorbanın içinden çıkarıp saydı ve 10 tane köfte olduğunu belirterek “Bir kase çorbada daha ne kadar bulgur olabilir” diyerek kızdı.

Zuhal Topal'la Sofrada 28 Mart Perşembe 154. bölümde Topal isyan etti: Siz evinizde ne yiyorsunuz? 8

Selma Hanım

Zuhal Topal, kayınvalidelerin tavrına isyan etti!

Ekşili köfteye sumak ekşisi konulduğunu söyleyen kayınvalideler, eleştirip durdular. Zuhal Topal ise “Harika olmuş, eti, köftesi, lezzeti çok güzel olmuş. Şu çorbayı beğenmiyorsunuz ya pes yani! Evinizde ne yiyorsunuz bilmiyorum!” diye konuştu.

Topal, Gaziantep günlerinde kayınvalidelerden beklediğini bulamadığını da “Ben sandım ki Gaziantep’teki hanımlar daha hoşgörüşlü anlayışlı, damak lezzetleri daha iyi, burada hakkını verirler diye düşündüm ama çok üzgünüz” sözleriyle ifade etti.

Zuhal Topal'la Sofrada 28 Mart Perşembe 154. bölümde Topal isyan etti: Siz evinizde ne yiyorsunuz? 9

Eleştirmek için eleştiriyorsunuz!

Kuru dolmaya Selma Hanım yine mazeret buldu. Pirincinin dışarı taştığı, salçasının az olduğu, patlıcanının da az piştiği eleştirisini getirdi. Selma Hanım “Bu dolma Antep’e yakışmaz” yorumunu yaptı. Diğer kayınvalideler de benzer eleştiriler getirip iç harcının da hamur olduğunu söylediler.

Zuhal Topal da yağ ve salçanın biraz az olduğu eleştirisine katıldığını belirtti.

Soğan kebabının yanması eleştirisini getiren kayınvalideler, pilavda konserve domates kullanılmasına da itiraz ettiler. Pilavın fazla pişmiş olduğu eleştirileri de yapıldı. Zuhal Topal ise pilavı da soğan kebabını da çok beğendiğini vurguladı ve ‘soğan pişmemiş’ diyen kayınvalideye “Eleştireceğim diye eleştiriyorsunuz bazen. Soğanlar mis gibi pişmişti” diyerek geline yemeğin çok güzel olduğunu belirtti.

Şam tatlısı ve magnolia olarak iki çeşit tatlı yaptı Gül Hanım. Ancak yine de kayınvalideleri mutlu edemedi.

Menüyü basit bulan kayınvalideler, Şam tatlısının da sert olduğunu söylediler. Magnolia’ya ‘mama gibi’ yorumunu yapan kayınvalideler yine eleştirip durdular.

Gül geline kaç puan verdiler?

Aynur Hanım 3

Selma Hanım 3

Remziye Hanım 4

Filiz Hanım 5

Bu düşük puanlar karşısında çok şaşıran Zuhal Topal “Gaziantepli hanımların elleri çok lezzetli ama puanları kıtmış! Karşılama, yemekler, her şey çok güzel ama bu puanlar yüzünden Antep’ten üzgün ayrılacağım” diye konuştu.

Zuhal Topal’ın puanı ise 7 oldu…