Ana sayfa Dizi Haberleri Zümrüdüanka ile parlayan Pelin Abay, tam da istediği gibi bir diziye kavuştu!

Zümrüdüanka ile parlayan Pelin Abay, tam da istediği gibi bir diziye kavuştu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Genç oyuncu Pelin Abay, yeniden hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 1993 yılında İstanbul’da doğan oyuncu, tiyatrodan gelen bir isim… İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Pelin Abay, çeşitli oyunlarda kendisini gösterdi ve Martı oyunundaki performansıyla da İsmet Küntay Özendirme Ödülü kazandı.

Gülizar dizisindeki Fatoş karakteri ile setlere adım atan oyuncu, ardından Vatanım Sensin dizisinde Handan karakterini canlandırdı ve 2018 yılında setlere adım attı.

Atiye dizisinin yanı sıra Zümrüdüanka isimli Fox TV dizisinde Suhandan karakteri ile öne çıkan Pelin Abay, bu yapım sayesinde de geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı başardı…

Zümrüdüanka ile parlayan Pelin Abay, tam da istediği gibi bir diziye kavuştu! 8

Suhandan Demirkan karakteri ile akıllara yazılan oyuncu, dram performansı ile izleyen herkesi çok etkilemişti. Karakterin yaşadığı ağır travmanın duygusal yoğunluğunu izleyicilere geçirmeyi bilen oyuncu, 26 bölüm süren performansı ile çok başarılı bir iş çıkardı.

Pelin Abay, ayrıca TRT1 ekranında yayınlanan ve ilgi de gören absürt komedi dizisi Dünya Hali ile de bu tür dizilerde de başarıyla rol alabileceğini kanıtladı. Partneri Caner Şahin ile çok iyi bir ikili olan Pelin Abay, yeniden dizi setlerine dönecek.

Pelin Abay, yine Fox TV’de yayınlanacak olan Son Nefesime Kadar isimli yapımın kadrosuna dahil oldu… Nurgül Yeşilçay ve Emre Kınay’ın başrolünde yer aldığı dizi ile birlikte oyuncu yeniden bir dram yapımında rol alacak.

Zümrüdüanka ile parlayan Pelin Abay, tam da istediği gibi bir diziye kavuştu! 9

Dram rolüyle Zümrüdüanka dizisinde çok beğeni toplayan ve sosyal medyaya da damgasını vuran Pelin Abay, yine çok iyi bir dizide yine etkileyici bir rolle hayranlarının karşısında olacak.

Yakın zaman içinde başlaması beklenen Son Nefesime Kadar dizisinde sorunlu bir polis karakterini canlandıran Nurgül Yeşilçay, iki çocuğundan birisini kaybeden bir kadına hayat verecek.

Dramı ve aksiyonu bol dizide Ertan Saban, Begüm Birgören, Emre Bey, İpek Filiz Yazıcı ve Baran Bölükbaşı gibi oyuncular da bulunuyor. Pelin Abay için yeni dizi yeni tecrübe ve yeniden sosyal medyada hayranlardan büyük ilgi görmek anlamını taşıyor.