Ana sayfa Yabancı Dizi Rise of Empires Ottoman dizisi Netflix’te yayınlandı, sosyal medyada olay oldu!

Rise of Empires Ottoman dizisi Netflix’te yayınlandı, sosyal medyada olay oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Rise of Empires Ottoman mini belgesel dizisi, 24 Ocak’ta Netflix’te yayınlandı. Tüm Türk oyuncuların İngliizce olarak rollerini canlandırdıkları yapım dünya standartlarında bir görsellik ile geldi.

Osmanlı Sultanı II. Mehmet, Bizans’ın başkenti Konstantinopolis için bir sefere çıkar ve yeni bir çağ başlatır. 6 bölümden oluşan belgesel dizisi Rise of Empires Ottoman’ın yayınlanması ile birlikte sosyal medyada da büyük bir hareketlilik yaşandı.

Tuba Büyüküstün, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Damla Sönmez, Ushan çakır gibi önemli isimlerin projede yer almasının yanı sıra, yönetmen koltuğuna Emre Şahin’in oturduğu mini dizinin, senaryosu Celal Şengör ve Emrah Safa Gürkan danışmanlığında kaleme alındı. Ortaya da çok güzel bir yapım çıktı.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda övgüler üst üste geldi. Bir izleyici, “İlk bölüm beklentimi karşıladı. Çekim kalitesi, müzikler ve konuşulanlar her şekilde tarihte o dönemde Konstantinopolis’in ihtişamını bana geçirdi” diye yazdı.

Bir başka izleyici ise, “Bunu gerçekten biz mi yaptık?” diye şaşkınlığını ifade etti.