Ana sayfa Dizi Haberleri Şahmaran dizisinin dünya çapında yarattığı etki çok büyük oldu!

Şahmaran dizisinin dünya çapında yarattığı etki çok büyük oldu!

tarafından ker_def

Yapımını TIMS&B Productions, yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın üstlendiği Netflix dizisi Şahmaran, büyük bir başarıya daha imzasını attı.

20 Ocak 2023 tarihinde tüm dünyada gösterime giren Şahmaran dizisi, yılın ilk altı ayı 83 milyon izlenmeye ulaşarak büyük bir başarı elde etti.

Dünyanın en çok izlenen yerli içeriklerinden birisi olan Şahmaran dizisinin bu başarısı göz kamaştırdı.

Netfilix platformunda yer alan dizi ve filmlerin izlenme oranlarının açıklanması ile birlikte Şahmaran dizisiyle ilgili gerçek de ortaya çıkmış oldu.

Türkiye ile birlikte tüm ülkelerde aynı anda yayına giren Şahmaran dizisi büyük bir ilgi gördü ve bu durum Türk dizi sektörü için bir gurur kaynağı oldu.

Şahmaran dizisi yayınlandığı ilk hafta süresinde Netflix’in küresel düzeyde, İngilizce olmayan diziler listesinde hızlı bir yükseliş sergiledi.

Kısa sürede bu listede 33 milyon 960 bin izlenme saatiyle ikinciliği elde eden Şahmaran dizisi etkinliğini de sergilemiş oldu.

Başrollerinde Serenay Sarıkaya ile Burak Deniz ikilisinin bulunduğu dizinin yönetmenliğini ise Umur Turagay yaptı.

Pınar Deniz’in senaryosunu yazdığı dizinin oyuncu kadrosunda; Mustafa Uğurlu, Mert Ramazan Demir, Mahir Günşıray, Ebru Özkan, Hakan Karahan gibi isimler de yer aldı.

Şahraman dizisi ikinci sezonu ise 2024 yılında yeniden seyircilerle buluşacak.