Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Çal Kapımı, Hercai, Sefirin Kızı, Baraj… Haftanın en çok konuşulan dizisi açık ara fark attı!

Sen Çal Kapımı, Hercai, Sefirin Kızı, Baraj… Haftanın en çok konuşulan dizisi açık ara fark attı!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Yeni sezonun başlamasıyla birlikte pek çok dizi yer alıyor farklı kanallarda. Onlarca dizinin yayına girdiği ekranda, izleyici bazen aynı akşam içinde 5-6 diziden birini seçmek zorunda kalabiliyor. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı ekranda dengeler de zamanla değişebilmekte. Bir önceki sezondan gelen dizilerle birlikte pek çok yeni dizide yayında şu anda.

Her hafta reyting ölçümleriyle dizilerin kaderleri de belirleniyor. Bir adım öne geçebilmek için yaşanan mücadelede daha sezon ortasını göremeden veda eden diziler de var. Yeni sezon başından beri 6-7 dizi çoktan ekrana veda etti bile. Yaşanan bu karmaşada bir de işin sosyal medya boyutu var.

Reyting ölçümlerinin yanı sıra sosyal medyada da başka bir gündem var aslında. Bazı dizilerin reytingleri düşükken bile sosyal medya paylaşımlarında çok yüksek olmaları dikkatleri çekiyor ya da tam tersi durumlar da oluşabiliyor.

Sen Çal Kapımı, Hercai, Sefirin Kızı, Baraj... Haftanın en çok konuşulan dizisi açık ara fark attı! 8

Kimi dizilerin sosyal medya karneleri çok daha iyi geliyor reytinglerden. Bu diziler arasında yer alan 10 tanesi, geçtiğimiz hafta 19-25 Ekim haftasında, sosyal medyanın en çok konuşulanları listesinde yerlerini aldı.

İşin ilginç yanı, reytingi çok düşük olan ve bir kaç bölüm sonra veda etmeye hazırlanan Öğretmen ve Yeni Hayat dizileri, sosyal medyada bu listede yer almayı başardı.

Ancak ne yazık ki final kararları sosyal medyaya göre değil, reytinglere göre veriliyor. Bu nedenle de izleyicilerin her ne kadar desteklemek için çoğu zaman dizilerini sosyal medyanın gündeminde tutmaları bir işe yaramayabiliyor!

19-25 Ekim haftasında ortaya çıkan tabloda açık ara önde giden Fox’un Sen Çal Kapımı dizisi, birinci sırada yer almakta. Üstelik en yakın rakibi Star TV’nin Sefirin Kızı’nı açık ara bir farkla geçmiş.

2. sıradaki Sefirin Kızı dizisini ise atv’nin Hercai dizisi takip ediyor. Fox’un bir başka dizisi Zümrüdüanka 4. sırada. Yine aynı kanalın Baraj dizisi de 5. sırada yer almakta.

tv8 ekranlarında yayınlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisi 6. sırada yer alırken, 9. bölümüyle ekrana veda etmesi beklenen Kanal D’nin Yeni Hayat dizisi takip ediyor.

Fox’un Öğretmen dizisi de final yapmak için gün sayıyor ama sosyal medyanın gündeminde 8. sırada. Yine aynı kanalın Mucize Doktor dizisi 9. ve Star TV’nin Menajerimi Ara dizisi de 10. sırada yer almakta.

İlk onda çok konuşulan Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda dizilerinin yer almaması ise bir başka dikkat çeken durum!

Bakalım gelecek hafta dengeler değişecek mi?

İşte ilk 10 listesi:

Sen Çal Kapımı, Hercai, Sefirin Kızı, Baraj... Haftanın en çok konuşulan dizisi açık ara fark attı! 9