Ana sayfa Sosyal Medya Tiyatro camiası Ferhan Şensoy’un ardından ağlıyor!…

Tiyatro camiası Ferhan Şensoy’un ardından ağlıyor!…

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy’un iç kanama geçirdiği ve 2 Temmuz’da apar topar hastaneye kaldırıldığı öğrenilmişti. Şensoy’a sağlık sorunları nedeniyle bir süre önce anjiyo yapılmıştı. Sanatçı, anjiyoya bağlı olarak gelişen komplikasyon nedeniyle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, buradaki tedavisinin ardından önlem amaçlı olarak özel bir hastaneye sevk edildiği öğrenilmişti. Şensoy bu sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Usta oyuncunun vefat haberi tiyatro camiasını da yasa boğdu.

Pek çok oyuncu sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımlarda, Ferhan Şensoy’un vefatından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Tiyatro camiası Ferhan Şensoy’un ardından ağlıyor!... 11

Demet Evgar, usta oyuncunun yukarıda ki fotoğrafını paylaşarak altına; “Usta gitti…Tek tek gidiyorlar…Ferhan Şensoy, bir tiyatro ustasının, ülkesine yapması gereken her şeyi yapmıştır… Bizler onun varlığıyla kendimizi defalarca şanslı hissetmişizdir…Anlayanlar anlamayanlara anlatsın artık. Hoşçakal Ferhan abi. Yine görüşürüz. (Sevgili ailesine ve @ortaoyunculartiyatrosu na sabırlar dilerim)” yazdı.

Tiyatro camiası Ferhan Şensoy’un ardından ağlıyor!... 12

Dolunay Soysert de usta oyuncunun yukarıda ki fotoğrafını instagram hesabında paylaşarak, “Yaşıyorum lan burdayım” diyor geride bıraktığın her şey; Kitapların,oyunların,öğrencilerin,tiyatron,nesilleri arkasından sürüklemiş lisanın, geçtiğin dokunduğun olduğun her yerde bıraktığın anıların…bazı hayatlar o kadar güçlü ki gidişleri yok,ölümsüzlükle anılır isimleri…Sevgili Ferhan abi …” yazdı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Necip Memili (@neocu)’in paylaştığı bir gönderi

Oyuncu Necip Memili ise, Ferhan Şensoy’un ‘FerhAntoloji’ kitabının kapağını instagram hesabından paylaşarak, “Ruhun şadolsun, Ferhan Şensoy… Başımız sağolsun” yazdı.

Tiyatro camiası Ferhan Şensoy’un ardından ağlıyor!... 13

Ünlü oyuncu Bergüzar Korel’de Ferhan Şensoy’un ardından yukarıdaki paylaşımı yaptı.

Tiyatro camiası Ferhan Şensoy’un ardından ağlıyor!... 14

Mert Fırat da usta tiyatrocunun sahneden bir fotoğrafını paylaşarak altına şunları yazdı; “Sahnemizi açtığımız ilk yılda bize cesaretlendiren. Üç kez DasDas’ı şereflendiren ustamız, kelimeler yetersiz sevgimizi ifadeye.İlham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere hep ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, devrin hep daim oldu daim olacak…”

Tiyatro camiası Ferhan Şensoy’un ardından ağlıyor!... 15

Doğa Rutkay ise usta tiyatrocunun ardından duygusal bir yazı kaleme aldı. Rutkay, Ferhan Şensoy’un yukarıdaki fotoğrafını instagram hesabından paylaşarak duygularını şu sözlerle dile getirdi; “Elveda Ferhan ağabey…Sadece mesleğimin büyüğü değil, baba yadigarı…Elveda Ferhan usta…Elveda kelimelere ters takla attıran, sözcüklerin kralı…Sadece sahnenin efendisi değil, çocukluğumuzun kahramanı…Elveda çocukluğumun atlı prensi…Türkiye zor zamanlarında özgür olmayı senin mizahınla, bizse bir tiyatro insanının zamana nasıl direnmesi gerektiğini duruşunla öğrendik…Elveda Ferhan ağabey…Bizlere yaşattığın tüm güzelliklere, içimize serptiğin ilhama, okul çağlarımızda sayende geleceğe dair kurduğumuz tüm hayallere teşekkürler. Hiç merak etme, ektiğin fidanlar çiçek açmaya devam ediyor! Elveda…”

Ferhan Şensoy’un cenazesi 2 Eylül Perşembe günü saat 13:00’da Ses Tiyatrosu’nda sınırlı katılım ile düzenlenecek törenin ardından; Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazını müteakiben Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.