Ana sayfa Dizi Haberleri 14 bölüm süremeyen diziler, 14 yıl süren diziye bir baksınlar!

14 bölüm süremeyen diziler, 14 yıl süren diziye bir baksınlar!

tarafından zk zk

Kanallar her yeni sezonda birbiri ardına dizileri ekrana sürüyor ama daha ne olduğunu, kimin oynadığını bile anlamadan bir kaç bölüm sonra bazı diziler bitiveriyor. İlk bölümüyle biten dizi bile gördük bu sezon! Bu kadar çok emek ve dizi kıyımı nereye kadar sürecek bilinmez ama dizi sektörüne Mesut Yar’ın Posta’daki köşesinde bir tavsiyesi var. İşte o yazı:

“NASIL BAŞARDILAR?

Bizimkiler dizisinin ekran serüveni 14 yıl sürdü. 14 yıl her pazar ekrandaydı. 14 yıl boyunca hep zirvede kaldı ve tadında son buldu…

Peki mevcut düzende 14 bölüm süremeyen dizilere bakınca böyle uzun bir ömür nasıl oldu? Bunu dizinin başrollerinden biri olan Erdal Özyağcılar’a sordum…

“50 dakikalık bölümler çekiyorduk, bir. Çoğunlukla tek kanallı dönemde yayınlandı, iki. Oyuncuların hepsi tiyatro kökenliydi, üç. İlk aile işlerinden biri olduğu için sosyolojik dönüşümü bir apartmanın öznesinde birlikte izledik, dört” dedi.

Bana bu dört madde yetti. Ama işi uzatmak istersek bugünle kıyaslanınca dizinin birkaç artısı daha vardı. 14 yıllık uzun ömrün özetine çıkan bir sürü artısı daha!”