Ana sayfa TV Programları 3’te 3 Tarih programı merak ve heyecan ile izleniyor!

3’te 3 Tarih programı merak ve heyecan ile izleniyor!

tarafından ker_def

TRT1 ekranında izleyicilerle buluşmakta olan 3’te 3 Tarih programı 13 Mayıs Çarşamba günü yeni bölümüyle ekranlara geliyor. Merak, bilgi ve heyecanın eksik olmadığı, uçsuz bucaksız tarih yolculuğu için herkes ekran başına…

TRT 1’ekralarında yayınlanan, Türkiye’nin ilk ve tek tarih içerikli bilgi yarışması 3’te 3 Tarih, her Çarşamba saat 22.15’de izleyicileri ekran başına kilitliyor. 13 Mayıs Çarşamba günü saat 22.15’de yeni bölümü yayınlanacak olan 3’te 3 Tarih’te, tarihe olan ilgisiyle bilinen başarılı sunucu Pelin Çift’e, Prof. Dr. Tufan Gündüz eşlik ediyor.

3’te 3 Tarih, 3 şıklı 15 sorudan oluşuyor. Art arda 3 soruyu doğru cevaplayan yarışmacılar, her 3’te 3 yaptıklarında 1 koruma hakkı kazanıyor ve koruma hakkı kullandıklarında soruya yanlış cevap verseler de yarışmaya devam edebiliyor.

Ayrıca yarışmacılar, 3 adet “yanlış şıkkı eleme” jokeri ile Prof. Dr. Tufan Gündüz’den yanlış şıklardan birini elemesini istiyor. Böylece doğru cevap verme ihtimalini %50’ye çıkartıyor. 3 soruya arka arkaya doğru cevap veren yarışmacı 3’te 3 yaptığı son meblağı garanti altına almış oluyor. Yarışmanın büyük ödülü ise tam 500.000 lira.

Yarışmanın “Tarih Sahnesi” bölümünde sorular, dünya tarihinden ve şanlı tarihimizin derinliklerinden geliyor. Karakterlerin hayat hikayeleri, o döneme ait kostümlerle usta oyuncular tarafından canlandırılıyor. Tarih sahnesi soruları, seyirci tarafından merakla bekleniyor ve ilgiyle takip ediliyor.

3’te 3 Tarih, 13 Mayıs Çarşamba günü saat 22.15’de TRT 1’de