Ana sayfa Dizi Haberleri 4 etkili kadın oyuncu ile Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi, büyük ve anlamlı bir ders oldu!

4 etkili kadın oyuncu ile Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi, büyük ve anlamlı bir ders oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Oktay Kaynarca hayranları 6 sezon süren Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin aniden yayından kaldırılması ile geçen yıl Eylül ayında büyük şok yaşamıştı. Ancak aradan geçen 1 yılın ardından ünlü oyuncu bu sefer hem başrol oyuncusu hem de yapımcısı olduğu Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi ile muhteşem bir geri dönüş yaptı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Oktay Kaynarca’nın da eleştirdiği ve birçok izleyiciyi de rahatsız eden bir durum vardı. Kadın oyuncu ve kadın karakter konusunda senaryoda yaşanan kısırlık herkesin dikkatini çekiyordu. Hatta Oktay Kaynarca bir röportajında kadın oyuncu eksikliğinden bahsetmiş ve yeni kadın karakterlerine ihtiyaç olduğunu da söylemişti.

4 etkili kadın oyuncu ile Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi, büyük ve anlamlı bir ders oldu! 11

Ünlü oyuncu, yeni dizisinde bu sorunun yeniden dillendirilmesini engelleyecek adımlar attı. Çok önemli kadın oyuncuların hikayede çok etkili konumda olması ve bir erkek dizisi algısından çıkartılması noktasında Oktay Kaynarca’nın çabaları da reytinglere çok olumlu yansıdı.

Dizinin dört güçlü kadın oyuncusu hikayenin de merkezinde yer alıyor. Ebru Özkan, Pelin akil, Işıl Yücesoy ve Gülenay Kalkan ile birlikte dizideki kadın ağırlığı kendisini hissettiriyor.

Cezayir Türk karakterinin eski hayatındaki eşi Leyla’yı Ebru Özkan canlandırıyor. Yine aynı karakterin yeni hayatındaki eşi Firuze olarak ise Pelin Akil’i izlemekteyiz. Işıl Yücesoy’un Gülendem olarak yer aldığı dizide Gülenay Kalkan da Elmas karakteri ile başarısını ortaya koyuyor.

4 etkili kadın oyuncu ile Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi, büyük ve anlamlı bir ders oldu! 12

Leyla olarak izlediğimiz Ebru Özkan hem dizinin senaryosunu hem de karakterini çok beğendiği için bu rolü kabul ettiğini söyledi. Oyuncu, şunları anlattı: “Bir oyuncu için çok nettir, senaryo ve karakter. İkisinin bütünleşmesi, bazen senaryo çok güzeldir ama karakterinizi beğenmeyebilirsiniz. Bazen karakter çok iyidir ama senaryoda içinize sinmeyen durumlar olur. Burada her ikisi bütünleştiği için bu projeyi zaten seçme sebeplerimden birisi oldu. Karakterin geçmişinden bugüne olan değişimi, gelişimi, hikaye o güçlü kadının ayakta durma sebepleri, sonrası, karşılaştıkları tamamen bunların çekiciliğiydi. ”

Pelin Akil ise Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine Bahar karakteri ile katılmıştı ve Oktay Kaynarca ile uyumu da çok beğenilmişti. Yeni dizide de yine bu ikili ekranda yer alıyor ve hayranlar da sosyal medyadan desteklerini belirten mesajlar paylaşıyor.

4 etkili kadın oyuncu ile Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi, büyük ve anlamlı bir ders oldu! 13

Pelin Akil, “Sürekli yazıyorlar bana, ‘bizi neler bekliyor’ diyorlar. Oktay Kaynarca ile uyumumuzu daha önceki işlerden çok beğenmişler. ‘Sizi birlikte gördüğümüz için çok mutluyuz’, diyorlar. Bununla alakalı çok güzel yorumlar alıyorum. Çok heyecanlıyım” açıklamasını yaptı.

Işıl Yücesoy ile dizide Oktay Kaynarca’nın canlandırdığı Cezayir Türk karakterinin annesi Gülendam olarak izleyicilerin karşısına çıktı. Oğlunun yıllarca olmamasının duygusal boşluğuna rağmen Gülendem, evi ayakta tutan anne olarak izleyicilerin beğenisini kazandı. Işıl Yücesoy, “Çok bağıran bir kadın değil, çok empati ile yanaşan, çok sıcak, çok farklı yaklaşan bir insan” dedi.

4 etkili kadın oyuncu ile Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi, büyük ve anlamlı bir ders oldu! 14

Gülenay Kalkan ise Elmas karakteri ile Firuze’nin annesini canlandırıyor. Güçlü ve asil bir kadın olan Elmas ekranda görmeye alıştığınız anne rollerinden birisi değil. Güleney Kalkan, “Akla ilk gelen bir anne tiplemesi değil. Ne benimki ne Işıl Yücesoy’un ki… Hemen üzen, kırılan, bağıran tepkiler değil, bu işin asaletle ve samimiyetle de çözülebileceğini göstermek üzere yola çıktık. Benim karakterim böyle bir karakter” şeklinde konuştu.

4 etkili kadın oyuncu ile Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi, büyük ve anlamlı bir ders oldu! 15

4 önemli kadın oyuncu ile birlikte Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi başarısını da bu kadar derin ve özel olarak işlenen senaryosundan alıyor.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin büyük eksikliğinden ders aldığını gösteren Oktay Kaynarca’nın kadın karakterlere özel bir önem verdiği de anlaşılıyor.