Ana sayfa Sinema 8. Boğaziçi Film Festivali kapılarını sinemaseverlere açıyor!

8. Boğaziçi Film Festivali kapılarını sinemaseverlere açıyor!

tarafından ker_def

Son dönemin çok beklenen ve ödüllü filmlerini #HerŞeyeRağmen sloganıyla sinemaseverlerle buluşturacak 8. Boğaziçi Film Festivali yarın başlıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı’nın destekleriyle; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında festival takipçilerini sinema salonlarında ağırlamaya hazırlanan 8. Boğaziçi Film Festivali, açılış filmi İranlı yönetmen Majid Majidi’nin son filmi Sun Children’ın gösterimiyle yarın başlıyor.

8. Boğaziçi Film Festivali’nin bu yılki açılış filmi, Majid Majidi’nin dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali Ana Yarışma bölümünde gerçekleştiren ve Rouhollah Zamani’ye Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu Ödülü’nü kazandıran filmi Sun Children. Beyond The Clouds filmiyle 5. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini yaparak festivalden En İyi Kurgu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle ayrılan Majid Majidi’nin son filmi Sun Children, geçimlerini zorlukla sağlayan Ali ve üç arkadaşının hikayesine odaklanıyor. Filmin yarın akşamki gösterimi saat 21.00’da Beyoğlu ve Kadıköy Sineması’nda aynı anda gerçekleşecek.

Bosphorus Film Lab Çevrimiçi Etkinlikleriyle Heyecan Uyandırıyor… Festivalin endüstri bölümü Bosphorus Film Lab, etkinlikleriyle endüstrinin güncel ve dikkate değer konularını profesyoneller eşliğinde katılımcılarıyla çevrimiçinde buluşturacak. Yerli ve yabancı konukların dijital platformlar üzerinden katılımcılarla buluşup etkin bir paylaşım alanının yaratılacağı Bosphorus Film Lab’da paneller, sunumlar, söyleşiler, Instagram canlı yayın sohbetleri katılımcıların dolu dolu bir festival geçirmelerini sağlayacak.

Festivalde Yarın

8. Boğaziçi Film Festivali’nin ilk gününde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Belgesel Film Yarışması’nda yer alan filmler ve açılış filminin gösterimi yapılacak. Beyoğlu Sineması’nda 13.00 ve 15.30 seanslarında Uluslararası Kısa Belgesel Film Yarışması’nda yer alan 3 Logical Exits, Ceuta’s Gate, Clebs, I Feel Your Eyes, Outside the Oranges are Blooming, The Eagles of Carthage, The Golden Buttons ve Then Comes the Evening’in gösterimleri yapılacak. 18.00 seansında Nasipse Adayız filminin gösterimi ekip katılımlıyla gerçekleşecek. 21.00 seansında ise sinemaseverler festivali açılış filmi Sun Children’ı izleme fırsatı bulacak. Sinemaseverler Kadıköy Sineması’nda ise 13.00 seansında Focus, Grandma, 15.30 seansında Zana, 18.00 seansında Ordinary Justice ve 21.00 seansında ise açılış filmi Sun Children’ı takip edecekler.