Ana sayfa Sosyal Medya Yaz dizilerinin YouTube’daki durumu ne? Zafer Baht Oyunu’nun!

Yaz dizilerinin YouTube’daki durumu ne? Zafer Baht Oyunu’nun!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Yaz sezonuyla birlikte birçok dizi arka arkaya yayınlanmaya başladı. İlk olarak Aşkın Tarifi, Baht Oyunu, Ada Masalı, Cam Tavanlar, Kahraman Babam ekranlara gelmeye başladı. Bunları Aşk Mantık İntikam ve Kalp Yarası takip etti.

Dizilerin hepsi de büyük bir iddia ve heyecanla yayın hayatına başladı. İzleyiciler de çok heyecanlıydı. Yeni dizilerin ilk bölümleri bir bir yayınlanırken birkaç hafta içinde gidişat da belli olmaya başladı. Dizilerin YouTube’daki abone sayıları da gidişata dair bilgi veren önemli bir ipucu oldu.

Kanal D dizisi Aşkın Tarifi çok hızlı başladı. Ancak başrollerinde Serra Arıtürk ve Kadir Doğulu’nun paylaştığı dizi birkaç bölüm sonra hem reytinglerde hem de sosyal medya paylaşımlarında düşüş yaşamaya başladı. Dizinin YouTube’daki takipçi sayısı ise 176 bin oldu. Durum böyle olunca yapımcı ekip senaristi değişikliğine gitti.

Cam Tavanlar da sezonun istenilen sonucu elde edemeyen dizisi oldu. Show TV dizisi pekçok yönden izleyici tarafından eleştirildi. Bensu Soral’ın uzun aradan sonra ekrana geri dönmesi, sıra dışı hikayesi işe yaramadı ve reytingleri çok düşük giden dizinin final yapmasına karar verildi. Cam Tavanlar’ın YouTube’daki abone sayısı 276.000 oldu ve Aşkın Tarifi’ni geçmeyi başardı.

Kanal D’de yayınlanan Baht Oyunu ve Star TV dizisi Ada Masalı ise bu sezonun en dişli iki rakibi oldu. İlk bölümleri aynı akşam yayınlanmaya başlarken Ada Masalı, ilk haftalarda Baht Oyunu’nun önüne geçti. Ancak Baht Oyunu kararlı adımlarla rakibine yaklaştı ve hatta geçmeyi dahi başardı. Baht Oyunu, YouTube’da da rakibini geçmeyi başardı. Kanal D dizisinin YouTube’daki abone sayısı 722 bini bulurken Ada Masalı ise 360 binde kaldı.

Bir başka Fox TV dizisi Aşk Mantık İntikam da sessiz ve derinden yükselişini sürdürüyor. Dizi hem reytinglerde hem de sosyal medyada gayet başarılı gidiyor. YouTube’daki abone sayısında da 720 bini buldu. Aşk Mantık İntikam neredeyse burun farkıyla Baht Oyunu’nun gerisinde kaldı.

Ve Kalp Yarası… Rakiplerine göre çok daha ağır bir konusu olan ATV dizisi Kalp Yarası, reytinglerde başarıyı yakaladı. Ancak YouTube’daki abone sayısı rakiplerinin bir hayli gerisinde. 355 bin abonesi olan dizinin abone sayısının zamanla yükselmesi bekleniyor.