Ana sayfa Dizi Haberleri Yerli dizilerin yurt dışı macerasında Beren Saat ve Engin Akyürek farkı!

Yerli dizilerin yurt dışı macerasında Beren Saat ve Engin Akyürek farkı!

tarafından zk zk

Yurt dışında Türk dizileri son yıllarda çok büyük bir rağbete görüyor. Ortadoğu’dan sonra Latin Amerika’da da yerli dizilerimiz bir hayli konuşulmakta.

Doğal olarak oyuncularımız da ülke sınırlarını dizilerle aşarak çok büyük kitleler tarafından tanınmaya başladılar.

Bu süreç içinde en çok konuşulan iki isim Beren Saat ve Engin Akyürek. Farklı diziler sayesinde yurt dışında pek çok oyuncumuza ilgi büyük ama genç nesilden bir isim var ki onun da yeni dönemde yurt dışında da ünlü olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, Mipcom’dan notlar yayınladığı yazısında bakın neler anlatıyor:

“Engin Akyürek ve Beren Saat 1 numara!

Geçen haftamı Cannes’da Mipcom’da geçirdim ve yurt dışına bir dizinin hangi koşullarda satıldığının izini sürdüm. Çünkü bugün bir dizinin Türkiye’de kendini döndürmesi çok zor. Yurt dışı geliri sayesinde ayakta kalıyorlar. O nedenle Muhteşem Yüzyıl, Paramparça gibi dizilerin yurt dışını satışını da yapan Global Agency CEO’su İzzet Pinto’ya “Senaristler projelerini oluştururken neye dikkat ederlerse o dizinin yurt dışına satılma şansı artar?” diye sordum. Pinto, “Zengin ve fakir çatışması her zaman kazanıyor.

Bunun içerisine aşk, entrika ve İstanbul Boğazı koyulduğunda şansı artıyor. Kısacası Binbir Gece, Adını Feriha Koydum, Paramparça, Fatmagül’ün Suçu Ne gibi hikayeler yurt dışının sevdiği bir tür. Fakat bence kimin oynadığı da çok önemli. Bilinen bir oyuncu satışı kolaylaştırmakla kalmıyor, fiyatı da artırıyor. Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi…” cevabını verdi.

 

Yerli dizilerin yurt dışı macerasında Beren Saat ve Engin Akyürek farkı! 7

Pınar Deniz o listeye girer

İnsan acaba kim o fiyatı artıran oyuncular diye merak etmeden duramıyor. Pinto, “Fatmagül’ün Suçu Ne?’ şu anda en çok satılan dizi olduğu için Engin Akyürek ve Beren Saat bir numara! 2018 yılının en çok satan işi Anne’ydi. O nedenle Cansu Dere yükselişte. Kıvanç Tatlıtuğ, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Kenan İmirzalıoğlu, Burak Özçivit hala o listede en yüksek sırada oturuyorlar” cevabını veriyor.

Hiç mi yeni eklenen bir isim yok diye isyan ederken Pinto, “Bence Pınar Deniz çok yükselecek ve kısa sürede bu listeye girecek” diyor. Hadi bakalım inşallah! Ortadoğu’ya eskisi kadar dizi satamadığımız için durum zorlaştı mı diye merak ediyorum. Pinto, “Toplam cironun yüzde 20’sini kaybettik ama Latin Amerika büyüdü. Yeni Ortadoğu bizim için Latin Amerika. Yani Türk dizilerine hala çok yoğun ilgi var ama sorun şu ki satacak iş artık çok az çıkıyor” diyor.”