Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Acun Ilıcalı’nın O Ses Türkiye’deki taktiği zekasının bir ürünü!

Acun Ilıcalı’nın O Ses Türkiye’deki taktiği zekasının bir ürünü!

tarafından ker_def
O Ses Türkiye’nin gücünü Acun Ilıcalı çok iyi kullanıyor!

Televizyon Gazetesi Analiz

tv8, son yılların en renkli televizyon kanalı… Eğlence kanalı kurma hedefiyle yola çıkan Acun Ilıcalı, amacına bir bir ulaşıyor.

Ancak eğlence kanalı kurma hedefinin biraz daha genişlediği de gözlemleniyor.

Kızım ve Jet Sosyete dizileriyle Acun Ilıcalı, artık dizi izleyicilerini de hedeflemiş durumda.

Adını Sen Koy’u da Star TV’den transfer eden Ilıcalı, dizinin çok düşük reyting almasıyla ısrarlı olmamıştı.Anlaşılan tv8’in de diğer normal kanallar gibi keskin bir kılıcı olacak.

Dikkat çeken bir başka detay ise geçen O Ses Türkiye’nin geldiği nokta. Ilıcalı’nın kendi formatı olan yarışma programı geçen sezondan çok farklı.

Beyazıt Öztürk ve Seda Sayan aşısının tutması tv8 için müthiş bir avantajı ortaya çıkardı.

Acun Ilıcalı bu avantajın farkında bunu tüm kanala yaymayı da iyi başarıyor.

Reyting sonuçlarına bakıldığında O Ses Türkiye, özellikle AB grubu izleyicide yani eğitim seviyesi daha yüksek izleyici grubunda ciddi bir kitleye sahip.

Ilıcalı da bu kitleyi hedefledi ve programlarını bu kitleye yönelik hazırlıyor. Jet Sosyete, bu kitleyi hitap ediyor mesela… Aynı şekilde MasterChef Türkiye de bu kitlenin çok sevdiği bir yarışma… Eser Yenenler Show programı da bu kitlenin sevebileceği bir iş olarak geçtiğimiz hafta ilk bölümüyle ekrana getirilmişti.

Ilıcalı, O Ses Türkiye’nin gücünü diğer programlarının tanıtımları için de çok akıllıca kullanıyor.

Örneğin Jet Sosyete’nin bugüne kadarki en eğlenceli bölümü kuşkusuz önceki hafta O Ses Türkiye’ye konuk oldukları bölümdü… İzleyiciler diziye bir kez daha bağlandı…

Acun Ilıcalı'nın O Ses Türkiye'deki taktiği zekasının bir ürünü! 7

Ilıcalı, Eser Yenenler Show’dan da O Ses Türkiye’de bir hayli bahsetti. Hatta Beyazıt Öztürk’e bile Eser Yenenler’e pas atması için fırsat tanıdı. Yani Eser Yenenler’i Beyazıt Öztürk’ün sözleriyle hem motive etti hem de programın ilk bölümünün basında ciddi şekilde yer almasını da sağlamış oldu.

MasterChef Türkiye yarışması da oldukça başarılı bir iş. Programın tanıtımında yine O Ses Türkiye’nin gücü kullanıldı.

20 Kasım Salı akşamı izleyeceğimiz MasterChef Türkiye yarışmasında, O Ses Türkiye jüri üyelerine yemek yapılıyor. Eğlenceli bir bölüm daha geliyor.

Ilıcalı’nın benzer desteği Onur Büyüktopçu’nun sunduğu Yemekteyiz yarışmasına da vermesi şart. Çünkü program Zuhal Topal’ın bir hayli gerisine düşmüş durumda.

O Ses Türkiye yarışması hem yükseliyor hem de Ilıcalı’nın başarılı taktiği ile tv8’in diğer programlarına da yükseltiyor.