Ana sayfa Dizi Haberleri Adım Farah dizisinde aşk doruklara çıktı, sosyal medyada patlama oldu ama reytingler çok az etkilendi!

Adım Farah dizisinde aşk doruklara çıktı, sosyal medyada patlama oldu ama reytingler çok az etkilendi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Adım Farah dizisinin 11. bölümü 10 Mayıs Çarşamba akşamı izleyicilerle buluştu ve Farah ile Tahir karakterlerinin öpüştüğü anlar da sosyal medya ortamında çok konuşuldu. Tahir ile Farah’ın ateşli sevişme sahnesini twitter ortamında saatler içinde 1,5 milyona yakın kişi izledi ve izlenme oranları da katlanarak arttı.

Bu durumun en önemli nedenlerinden birisi de yabancı dizi hayranlarının projeye gösterdiği ilgi. Reytingler beklendiği kadar iyi olmasa da yurt dışında geniş kitleleri hareketlendiren dizinin sosyal medyada bu kadar başarılı olmasının altında da bu faktör yatıyor.

Demet Özdemir ile Engin Akyürek ikilisinin başarılı performansı ile dikkat çektiği Adım Farah dizisinin reytingleri tüm kişiler va AB gruplarında geçen hafta ortalamanın altına gerilemişti. Sadece ABC1 grubunda 4’lü reytingler elde edebilen dizinin 10. bölüm sonuçları yine izleyicileri rahatlatmamıştı.

11. yeni bölümün reytingleri de özellikle hikayede güçlenen aşk dokusu üzerinden çok iyi bir yükseliş sağlanacağı beklentisini yarattı. Bu yükseliş yaşandı ama çok büyük bir sıçrama olmadı. Dizi tüm kişiler ve AB gruplarında 11. bölümü ile 4 olarak kabul edilen ortalama oranlara yaklaştı. ABC1 grubunda ise 5’li oranlara doğru bir sıçrama yaşandı. Bu olumlu bir tablo olsa bile, hala reytingler noktasında alınması gereken mesafe olduğu da gözüküyor.

Adım Farah dizisi 11. bölümü ile ABC1 grubunda ikinci sıraya yerleşti. Tüm kişilerde altıncılık elde edilirken, AB grubunda ise 4. sırayı elde eden dizi geçen haftaya nazaran tüm kategorilerde çok daha iyi neticeler elde etmiş oldu.

Adım Farah, özellikle de iki başrol oyuncusunun hayranlarını ekrana çekiyor. Hikaye güzel, çok güçlü bir oyuncu kadrosu var ve anlatımın akıcı olması da diziye ilgi göstermek için güçlü bir neden. Ancak yüksek reytingler için her şeyin var olduğu bir dizinin ortalamanın bile altına düşen oranlarını kimse kabullenemiyor.

Adım Farah dizisinde aşk doruklara çıktı, sosyal medyada patlama oldu ama reytingler çok az etkilendi! 7

İşte bu nedenle de Adım Farah dizisinin 12. yeni bölümü büyük önem taşıyor. Özellikle de dizi hayranları bir reyting sıçraması bekliyor. Bu beklentinin temelinde ise Fox TV’nin diziyi ikinci sezonda sürdürmesi için bir reyting baskısının yaratılması gerektiği fikri yatıyor.

Kanal yetkilileri ne karar alacak bilinmez ama Adım Farah dizisinin reytingler noktasında ilk sezonu çok iyi bir noktada tamamlamaması, ikinci sezonu da riske atacaktır. Dizinin sadık izleyici kitlesinin artmaması, hatta zaman içinde azalması gibi bir sorun ortaya çıktı.

Adım Farah dizisinin 12. yeni bölümünün reytingleri şimdiden merak konusu oldu. 17 Mayıs Çarşamba akşamı ekrana gelecek olan yeni bölümün sonuçları şimdiden merak konusu olmaya başladı.