Ana sayfa Dizi Haberleri Adım Farah dizisinde senaryo düzelme işaretleri verirken, herkesin aklı aynı noktada takılı kaldı

Adım Farah dizisinde senaryo düzelme işaretleri verirken, herkesin aklı aynı noktada takılı kaldı

tarafından ker_def

Engin Akyürek ile Demet Özdemir ikilisinin başrolünde yer aldığı Adım Farah dizisi ilk sezonda hem hikaye hem de reytingler olarak ne çok iyi ne de kötüydü. Dizinin ikinci sezonda da devam ettirilmesi kararı da doğruydu.

Hem başrol ikilisine olan dizi hayranlarının ilgisinin çok yüksek olması hem de ikinci sezonda hikayenin çok daha güçlü olabilme ihtimali Adım Farah dizisi için heyecan yaşanmasına neden oldu. Ancak ikinci sezon senaryosu hiç kimsenin beklemediği şekilde olumsuzluklarla doluydu.

Feyyaz Duman’ın canlandırdı Behnam karakterine fazla ağırlık verilmesi, Farah ile Tahir ikilisinden güçlü bir hikaye bekleyen izleyicileri rahatsız etti. İkinci sezonun ilk 4 bölümünün bu anlamda seyredenleri rahatsız ettiğini beklenen olumlu etkiyi vermek bir yana olumsuzluklarla anıldığını belirtelim.

İşte bu süreç sonucunda hem 19. bölümden itibaren senaryo grubunda değişiklik yaşandı hem de dizinin Cumartesi günlerine alınması ile birlikte izleyici sadakati zarar gördü.

Yurt dışı ilgisinin yüksek olması, sosyal medyada diziye yönelik müthiş bir etkileşim elde edilmesi ile birlikte Adım Farah dizisi en azından 26 bölüme kadar devam ettirilecek bir rüzgarı yakaladı.

Ancak birçok dizi hayranı 19. bölümden itibaren diziyi yazmaya başlayan senarist Toprak Karaoğlu’nun başarısını konuşmaya başlarken, “Keşke ikinci sezonun başında gelseydi” demeye başladı.

Sosyal medyada birçok izleyici 19. ve 20. bölümleri hikayede bir düzelme işareti olarak algılıyor. Dizinin geriye 6 bölümü kaldı ve Fox TV yeni bir karar almaz ise yayından kaldırılması bekleniyor.

Ancak birçok izleyiciye göre yeni senarist ile birlikte hikaye ilgi çekici olmaya başladı. Hatta dizinin 11 Kasım’da yayınlanan 20. bölümünde reytinglerde olumlu bir yükselişin olması da senaryodaki bu düzelmeye bağlanıyor.

Adım Farah dizisi için birçok izleyici ikinci sezon başlangıcının yeni senaristin bakış açısı ile yansıtılmış olsaydı çok daha başarılı sonuçlar alınacağına inanıyor.

Tabii ki artık o süreç geçti ve Adım Farah dizisinin çok iyi bir sıçrama yapma ihtimali de çok zayıf gözüküyor.

Dizi hayranları en azından iki başarılı başrol oyuncusunun başka bir projede yeniden bir araya gelmesini umut ediyor.

Bir hayranının paylaşımına sosyal medyadan yanıt veren Demet Özdemir’in partneri Engin Akyürek’i romantik komedi projesinde yer almaya ikna etmeye çalıştığı şeklinde anlaşılan paylaşımı da heyecanı bir hayli artırdı. Oyuncu gerçekten mi böyle bir çaba içinde yoksa şaka mı yaptı? En azından izleyiciler şaka olmamasını umut ediyor.

Dizinin Cumartesi günü yayınlanacak 21. yeni bölümünde de fragman izleyicilerin heyecanını bir hayli artırmış gibi gözüküyor.