Ana sayfa Dizi Haberleri Adım Farah dizisine yurt dışından gelen ilgi patlaması, Fox TV için saatli bombaya dönüşebilir!

Adım Farah dizisine yurt dışından gelen ilgi patlaması, Fox TV için saatli bombaya dönüşebilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizi izleyicisinin o kadar da çok peşinden koşmadığı Adım Farah dizisi, reytinglerine bakıldığı zaman orta sıralarda gezinen bir yapım havasında. Ancak Türkiye’de izleyicilerin o kadar da büyük anlamlar yüklemediği diziyi, yurt dışındaki dizi hayranlarının sahiplenmesi çok çarpıcı bir durumu ortaya koydu.

Engin Akyürek ile Demet Özdemir ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin hikayesi ve oyuncuların ortaya koyduğu performansa yurt dışından gelen iltifatların bir çılgınlık boyutuna ulaştığını sosyal medyadaki ilgi ortaya koyuyor. Bir Türk dizisine bu kadar büyük bağlılık sergilenmesi daha önce de örneklerini gördüğümüz bir durum. Ancak Adım Farah’ın Türkiye’de parlayamadan, yurt dışında büyük ışık saçıyor olmasının ortaya koyduğu bir tezatlık var.

Türk dizi izleyicileri o kadar zengin bir portföye sahip ki, artık her hikayeyi onlara sevdirmek o kadar kolay değil. Ancak yabancı ülkelerde Türk dizilerini seyreden milyonlarca insan için bu durum çok daha farklı yaşanıyor. Bir diziyi sevdikten sonra o diziyi hayatlarının içine alan geniş bir izleyici kitlesi var.

İşte Adım Farah dizisinin Türkiye’de sıradan bir proje olarak görülmesine rağmen, yurt dışındaki izleyiciler tarafından kutsanan bir noktaya ulaşması bu tezatlığın en önemli göstergesi.

Hem Engin Akyürek hem de Demet Özdemir hayranları için 14. bölümüyle birlikte ilk sezonu tamamlaması beklenen proje bir baş yapıt gibi. Ancak Türkiye’deki izleyiciler açısından durum çok farklı. Birçok alternatif arasında seçim yapılan ama reytinglere bakıldığı zaman da tercih sıralamasında ortalarda olan bir yapım Adım Farah dizisi.

Yurt dışında yaşanan bu ilgi patlaması neticesinde Fox TV’nin gelecek sezona da taşıma kararı verdiği Adım Farah için şimdilik 26 bölüme kadar devam etme planı var. Ancak yurt dışındaki izleyicilerin ortaya koyduğu çılgınlık boyutundaki ilgi olmasaydı, belki bu plan bile olmayabilirdi.

Reytinglerin Türkiye için önemli olduğu ama yurt dışındaki dizi hayranları için bir anlam ifade etmediği bir ortam oluştu. İşte Adım Farah dizisini güçlü hale getiren de bu olgu oldu. Fox TV için gelecek sezon Adım Farah dizisi elindeki saatli bomba olabilir.

Zira reytingler daha da çok düşer ise bu durum Fox TV’nin diziyi sürdürme iştahını azaltacaktır. Ancak kötü bir kararda ise bu sefer yurt dışında Türk dizilerine büyük anlamlar yükleyen geniş izleyici kitlelerinin kalbini kırmak da hiç iyi bir sonuç üretmeyecektir.