Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisinde Alev ve Nursema karakterleri, toplumu birleştiren unsurlar haline geldi!

Kızılcık Şerbeti dizisinde Alev ve Nursema karakterleri, toplumu birleştiren unsurlar haline geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kızılcık Şerbeti dizisi Show TV ekranında izleyicilerle buluşmaya devam ederken, ilk sezonun sonuna doğru geliniyor. Çok başarılı bir sezon geçiren dizide anlatılan hikaye, toplumsal anlamda büyük etki bıraktı. Muhafazakar ve seküler iki farklı ailenin bir evlilik üzerinden başlayan iletişimi ve gelinen nokta, Türkiye gerçekleriyle de örtüşüyor. İşte bu nedenle de Kızılcık Şerbeti dizisi yoğun bir ilgi görmeye devam ediyor.

Dizinin hikayesinde seküler bir yaşama sahip olan Alev karakterini Müjde Uzman canlandırıyor. Muhafazakar bir ailenin kızı olarak da Nursema karakterinde Ceren Yalazoğlu’nu görmekteyiz. Dizinin hikayesinin başlarında Alev ve Nursema birbirlerini pek de sevmeyen, hatta düşman gibi gören iki karakterdi. Ancak onlar zaman içinde ortak birçok noktaları olduğunu fark etti ve birbirleri ile çok iyi bir dost haline geldi.

Alev ile Nursema’nın bu çatışma ile başlayan ama daha sonra birbirlerini anlamaları ile gelişen ve şimdilerde dostluğa dönüşen ilişkileri, aslında toplumsal anlamda da farklı yaşam tarzına sahip insanların aynı değerlerde buluşabileceğine önemli bir örnek teşkil ediyor.

Ceren Yalazoğlu ve Müjde Uzman, yaptıkları açıklamalarla da bu iki karakterin toplumsal yansımasını ortaya koydu. Nursema karakteri ile son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan Ceren Yalazoğlu, “Hayat tarzlarından dolayı birbirlerine ön yargı ile davranan iki kadın. Bir gün hayat onları bir sıkıntıda birleştirir ve bir dayanışma içine girerler. Nursema, Alev ve Doğa’nın da dayanışması çok keyifli, çok güzel” diye konuştu.

Kızılcık Şerbeti dizisinde Alev ve Nursema karakterleri, toplumu birleştiren unsurlar haline geldi! 8

Kadın dayanışmasının en güzel örneklerinden birisinin sergilenmesi bakımından Alev ve Nursema karakterlerinin toplumsal farkındalık ve birliktelik havasına kattığı anlam da çok derin.

Alev karakterindeki başarısıyla konuşulan Müjde Uzman, şu düşüncesi ile dizinin önemini bir kez daha ortaya koydu:

“O kadar çok konu işleniyor ki aslında; hem kadın dayanışması hem ön yargıların ne kadar yanlış ve kırılması gereken şeyler olduğu hem de empati hem dostluk hem aşk. Bir dizinin içinde bir konu ile, iki kişi ile üç kişi ile bu kadar güzel duyguları yansıtabilmek çok güzel. Bizim de ilişkimiz üzerinden çok güzel şeyler anlattığımıza inanıyorum. Oynarken de çok keyifli oluyor.”

Alev ve Ceren karakterlerinin ortaya koyduğu dayanışma ve arkadaşlığın izleyiciler nezdinde de anlamı büyük. Farklı mahallerde büyümüş ve farklı değerlere sahip olarak yetiştirilmiş olsalar da insanların belirli değerlerde ortaklaşabileceğini onlar çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor.

Kızılcık Şerbeti dizisinde Alev ve Nursema karakterleri, toplumu birleştiren unsurlar haline geldi! 9