Ana sayfa Sosyal Medya Adım Farah dizisinin başrolü Engin Akyürek’in Türk dizileri ile ilgili büyük uyarısı!

Adım Farah dizisinin başrolü Engin Akyürek’in Türk dizileri ile ilgili büyük uyarısı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk televizyon dizilerinin dünyaya yayılmasında en etkili isimlerden birisi de Engin Akyürek oldu. 1981 yılında Ankara’da dünyaya gelen oyuncu, ilk dizi serüvenine başladığı zaman tüm dünyanın tanıdığı bir isim olacağını hesap etmemişti.

Yabancı Damat dizisindeki Kadir rolü ile 2004 yılından itibaren kameralar karşısına geçen Engin Akyürek’in çok geniş kitleler tarafından tanınması Fatmagül’ün Suçu Ne isimli diziyle gerçekleşti. Bu projenin dünyanın birçok ülkesine satılmasının ardından da Engin Akyürek çılgınlığı başladı.

Dünyanın dört bir yanından hayranlarının Zamansız isimli kitabının imza gününe gelmesi bile, oyuncunun ne kadar çok ilgi gördüğünün bir yansıması olarak kabul edilebilir. Sosyal medya ortamında Engin Akyürek’in sıklıkla gündem olması, farklı ülkelerde de aynı durumun yaşanması artık şaşırtıcı gelmiyor.

Kara Para Aşk dizisinin Ömer’i olarak da çok sevilen ve bu dizinin de dünyaya yayılması ile popülerliğini bir kat daha artıran oyuncu, Sefirin Kızı projesiyle de yine adından söz ettirmeyi başarmıştı. Şimdilerde Adım Farah isimli Fox TV dizisiyle yeniden setlerde yer alan oyuncu, yurt dışındaki Türk dizilerine olan ilgiyi şu sözlerle ifade etti:

“Çok mutluluk verici bir şey. Benim de içinde olduğum sürecin içinde aslında 15 yıldır Türk dizilerinin bütün dünyada bir başarısı var. Bu gerçekten konuşulması gereken ve anlatılması gereken de bir başarı. Bu önemli bir şey. Tabii ki bunu hesaplamadık, bu kendi doğalında ve gerçekliğinde oldu. Dizileri yaparken, başta dünyaya satmak ve dünyada izlensin diye bu işleri yapmadık. Ama sonra kendi sürecinde gelişti. Bu Türk dizilerini geliştirdi. Daha kaliteli, daha büyük işler yapılmaya başlandı. Ben de oyuncu olarak, tabii ki kıymetli.”

Adım Farah dizisinin başrolü Engin Akyürek'in Türk dizileri ile ilgili büyük uyarısı! 7

Türk televizyon dizilerinin artık çok daha kaliteli ve farklı olduğunu, dünyaya yayılma sürecinin devam ettiğini ve bunun da başarı olduğunu ifade eden Engin Akyürek’in uyarıları da var.

Artık bu başarıyı yakaladıktan sonra yapılması gereken en önemli şey, bu süreci sürdürebilmek. Engin Akyürek de bu noktada uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.

Oyuncu, “Çok kıymetli bir şey. Buraya dünyanın farklı ülkelerinden insanlar geliyor. Tamamen organik bir ilişki aslında umarım bunu devam ettirebilmek çok kıymetli. Biraz yapacağımız işlerin değeri, niteliği ve niceliği, bu saatten sonra çok daha önemli” şeklinde konuştu.