Ana sayfa Dizi Haberleri Afra Saraçoğlu, Yalı Çapkını ile geri dönerken sosyal medya karıştı, eleştiriler havada uçuştu

Afra Saraçoğlu, Yalı Çapkını ile geri dönerken sosyal medya karıştı, eleştiriler havada uçuştu

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Afra Saraçoğlu hayranlarının büyük bir merakla bekledikleri yalı Çapkını dizisinin ilk bölümü Cuma akşamı yayınlandı. Dizinin çok iyi bir çıkış yapması bekleniyordu, ancak bu gerçekleşmedi. Ortalamanın altında reytingler elde edilebildi. Afra Saraçoğlu dışında hem Çetin Tekindor’un 4 yıl sonra yeniden dizilere dönüşü hem de başrol erkek oyuncusu olarak Mert Ramazan Demir’in tercih edilmesi de dikkat çekici olmuştu.

Yalı Çapkını dizisinin ilk bölüm reytinglerinin ardından gelen sonuçlar Star TV’yi hiç de memnun etmedi. Kanal yönetimi yaptığı duyuru ile dizinin tekrar bölümlerini üst üste farklı gün ve saate yayınlayacağını bildirdi. Bu da gösteriyor ki ilk bölümü tekrar yayınlayarak kanal yönetimi ilgiyi artırmaya çalışacak.

Afra Saraçoğlu, Yalı Çapkını ile geri dönerken sosyal medya karıştı, eleştiriler havada uçuştu 8

Yalı Çapkını dizisi, Cuma rekabetinde Kasaba Doktoru ve İyilik isimli iki önemli dizi ile rakip oldu. Ancak bu iki dizi de geçen sezondan izleyicilerin ilgisini çeken yapımlar olduğu için, bir avantaja sahip. Yalı Çapkını ise daha ilk bölümden düşük reytingler elde edince Star TV’nin planladığı etkili bir çıkış da gerçekleşmemiş oldu.

2020 yılında Fox TV’de yayınlanan Öğretmen dizisinden 2 yıl sonra Afra Saraçoğlu’nun yeniden ekranlara dönüşü hayranlarını heyecanlandırdı. Ancak birçok izleyici dizinin hikayesine yönelik önemli eleştiriler yaptı. Özellikle de kadın vücudunun bir pazarlama aracı gibi kullanıldığına yönelik olarak çok sert yorumlar paylaşıldı ve diziye yönelik sosyal medyada eleştiriler adeta havada uçuştu.

Sosyal medyada birçok izleyici hikayenin kadına yönelik toplumsal algıyı olumsuz etkileyecek öğelerle dolu olduğunu düşünüyor. Bir izleyici şu yorumda bulundu: “Zengin ve şımarık bir erkek çocuğu ile hayalleri elinden alınmış bir kız. Yıllar değişiyor ama dizilerin saçma sapan konuları değişmiyor.”

Afra Saraçoğlu, Yalı Çapkını ile geri dönerken sosyal medya karıştı, eleştiriler havada uçuştu 9

Bir başka dizi hayranına göre ise dizide kadını aşağılamaya yönelik bir mesaj var ve bu durum da çok sinir bozucu. İzleyicilerin sosyal medya mesajlarındaki ortak fikir ise şöyleydi:

“Yine kadının aşağılanması, ezilmesi, basitleştirilmesi, şiddet görmesi, mal gibi bakılması… Ne istiyorsunuz bu kadınlardan? Hep aynı hikaye, hep aynı şeyler.”

Kadın izleyicilerin zorla evlendirilen kızlar gerçeğini gözler önüne seren hikayeye yönelik eleştiriler sert oldu ama bu olayların halen yaşandığı gerçeği ise değişmiyor.

Kadın izleyicilerin zorla evlendirilen kızlar gerçeğini gözler önüne seren hikayeye yönelik eleştiriler sert oldu ama bu olayların halen yaşandığı gerçeği ise değişmiyor.

Yalı Çapkını dizisinin ikinci bölümü 30 Eylül Cuma akşamı yayınlanacak ve hem reytingler hem de izleyici tepkisi yakından izlenecek.