Ana sayfa Dizi Haberleri Afra Saraçoğlu’nu ve Yalı Çapkını dizisini zirveye çıkartan toplumsal gerçeklik!

Afra Saraçoğlu’nu ve Yalı Çapkını dizisini zirveye çıkartan toplumsal gerçeklik!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kadına şiddet ve kadınların kendi hayatlarına kendilerinin karar vermesi konusunda yaşanan toplumsal sorunların Yalı Çapkını dizisinde izleyicilerin karşısına çıkartılması, reytinglerin de patlamasını sağladı. Afra Saraçoğlu, canlandırdığı Seyran karakteri ile birçok genç kızın kendi hayatlarında yaşadığı sorunların da bir temsilcisi gibiydi.

Star TV ekranında geçen hafta başlayan dizinin ilk bölüm reytingleri çok da iyi gelmemişti ama ikinci bölümde adeta patlama yaşanması ve tüm kategorilerde birincilik elde edilmesi önemli bir mesajdı. Özellikle kadın izleyiciler dizide zorla evlendirilen Seyran karakteri üzerinden kızgınlık mesajlarını sosyal medyada paylaşmış olsa bile, bu gerçeğin hayatın içinde olduğu da biliniyor.

Afra Saraçoğlu'nu ve Yalı Çapkını dizisini zirveye çıkartan toplumsal gerçeklik! 7

Türkiye’de birçok genç kız belki de kendisini Seyran karakterinin yerine koydu ve bunları belki kendi hayatında da yaşadı. Yalı Çapkını dizisi işte bu noktadan izleyicileri yakaladı ve toplumsal bir soruna iyi bir anlatım dili ile yer verdiği için de geniş halk kitlelerinin dikkatini çekti.

Sorumsuz bir erkek olan Ferit, dedesinin zorlaması ile zorlanan genç kız Seyran ile evlendiriliyor. Dedesinin sözünden çıkmayan Ferit ile ailesinin baskısıyla evlenmek zorunda kalan Seyran’ın hikayesinin gerçek örnekleri o kadar çok ki, bu durum da Yalı Çapkını dizisi ile izleyicinin emptaki kurmasını kolaylaştırdı.

Kadına şiddet konusuyla da dikkat çeken dizinin başrol kadın oyuncusu olarak Afra Saraçoğlu’nun öne çıkan performansı, duygusal kırılmalar ve izleyicilerin empati yapma isteğinin yüksek olması, Star TV dizisinin çok başarılı reytingler elde etmesinin ana nedenleri oldu.