Ana sayfa Foto Galeri Alija nasıl bir dizi? Kimler rol alıyor? Alija İzzetbegovic’in hayatı TRT 1 ekranında!

Alija nasıl bir dizi? Kimler rol alıyor? Alija İzzetbegovic’in hayatı TRT 1 ekranında!

tarafından ker_def

Alija nasıl bir dizi? Kimler rol alıyor? Alija İzzetbegovic'in hayatı TRT 1 ekranında! 7

Bosna Hersek’in Efsane Lideri Alija İzetbegović’in Hayat Hikâyesi ‘Alija’ Mini Dizisi TRT1’de Başlıyor!

Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı ‘Bilge Lider’ Alija İzetbegović’in hayat hikâyesini anlatan ‘Alija’ 30 Ocak Salı akşamı saat 20:00’de TRT1 ekranlarında olacak. Çekimleri Dizinin oyuncu kadrosunda Yurdaer Okur, Görkem Yeltan, Dilşad Çelebi ve Berke Üzrek yer alıyor.

Senaryosunu Ahmet Tezcan’ın yazdığı, yapımcılığını Sancak Medya adına Muhammed Hakan Sancaktutan’ın üstlendiği mini dizi “Alija” 30 Ocak Salı akşamı saat 20:00’de TRT 1’de başlıyor.

Yönetmenliğini Ahmet Imamović’in ve Ömer Gökhan Erkut’un yaptığı “Alija”da; Alija İzetbegović’i Yurdaer Okur, eşi Halida İzetbegović’İ Görkem Yeltan, kızı Sabina İzetbegović’i Dilşad Çelebi, oğlu Bakir İzetbegović’i ise Berke Üzrek canlandırıyor. Çekimleri 110 günde tamamlanan mini dizinin bölümleri, Bosna Hersek’te Sarajevo, Mostar, Tarćin, Blagaj, Konjić ve Pocitelj gibi özel mekanlarda çekildi.

TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan “Alija”nın ilk bölümünde, Alija İzetbegović’in yaşamının ilk 40 yılı, düşünsel yolculuğu, genç Müslümanlar hareketine katılması, Halida ile tanışması, cezaevi yılları ve yazdığı kitabı ve Müslüman Boşnak kimliği ile var olma çabası seyirciye aktarılacak.