Ana sayfa Sinema Alina Boz’lu Bandırma Füze Kulübü’nin hikayesi herkesi şaşırtacak!

Alina Boz’lu Bandırma Füze Kulübü’nin hikayesi herkesi şaşırtacak!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Son dönemlerin en başarılı genç oyuncularından Alina Boz ve Deniz Can Aktaş’ı bir araya getirecek Bandırma Füze Kulübü isimli filmin hazırlıkları sürüyor. Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstleneceği filmin hikayesi çok çarpıcı.

Çekimlerine 25 Ekim’de Bursa’nın Mudanya ilçesinde başlanacak filmde Alina Boz ve Deniz Can Aktaş’ın yanı sıra Aslı Bekiroğlu, Erkan Kolçak Köstendil, Büşra Develi, Bahtiyar Engin , Altan Erkekli, Görkem Sevindik, Gökhan Yıkılkan ile Ahmet Saraçoğlu, Atay Yıldız ve Nizam Namidar da rol alacak.

Alina Boz'lu Bandırma Füze Kulübü'nin hikayesi herkesi şaşırtacak! 7

Gerçek bir olaya dayananan filmin hikayesi ise çok çarpıcı. Film, Türkiye’nin ilk uzay oluşumu Bandırma Füze Kulübü’nün hikayesini anlatacak. 50 yıl önce uzaya roket fırlatan gençlerin hikayesi şöyle:

Bandırma’da lise öğrencisi bir grup genç 1950’li yıllarda Sputnik I’in uzaya fırlatılmasından etkilenerek bir füze kulübü kurmaya karar verdi. Kulüp üyesi olan gençler uzay ve evren konularını tartışılıyorlardı. Kulüp kısa zamanda büyüdü ve Bandırma Havacılık ve Uzay Araştırmaları Derneği’ne dönüştü.

En büyük amaçları uzaya bir roket fırlatmak olan bu gençler 1 metre boyunda ve 3 kilogram ağırlığında bir roket inşa ettiler. Ancak bu roket yerden 40 metre yükselebilmiş ve sonra denize düşmüştü. Gençler ikinci denemelerinde roketlerini 750 metreye çıkarmayı başardı. Kendileriyle alay edilmesine aldırmayan gençler birçok denemenin sonunda roketlerini 5.415 metreye kadar uçurmayı başardı.