Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Alp Kırşan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Alp Kırşan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Alp Kırşan, 3 Kasım 1979 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu, sunucu ve model.

Adı: Alp Kırşan
Doğum Tarihi: 3 Kasım 1979
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.88 m.
Kilosu:  77 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Babası: Erdinç Kırşan
Eşi: Zeynep Dörtkardeşler
Çocuğu: Efe Kırşan, Ata Kırşan
Kardeşleri: Serkan Kırşan
Instagram: https://www.instagram.com/alpkirsan/?hl=tr

Alp Kırşan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  İzmirli, bir erkek kardeşi var. 2014 yılında oyuncu Zeynep Dörtkardeşler ile evlendi. Çiftin Efe ve Ata adlarında iki tane oğlu var.  Ekranlardaki ‘ailemizin çocuğu’ imajını ve doğallığını ailesinden aldığı terbiyeye bağlıyor. “Bunun nedeni aileden alınan terbiye diye düşünüyorum. Annemin babamın, öncelikle benim arkadaşım, sonrasında babam ve annem olmasından kaynaklanan bir yapı. Ekranda neysem oyum. Ben rahatlığımı hiç bozmadım, hiç ödün vermedim hayatım boyunca. Şöhreti kovalayan bir adam değilim.”

Eğitim hayatı: İzmir’de Konak Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Ardından, Manisa-Celal Bayar Üniversitesi Spor ve Sanat Akademisi’ni bitirdi.

Oyunculuğa nasıl başladı? 2000 yılında katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında birinci, Best Model of World yarışmasında ise üçüncü oldu. İlk kez ‘Sabah Şekerleri’ programında sunucu Özlem Yıldız’ın partneri olarak kamera karşısına geçti. Uzun süren sunuculuk macerasının ardından 2007 yılında Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nda ‘Oyunun Oyunu’ gösterisiyle profesyonel olarak birçok dizi, reklam ve filmde rol aldı. 2012 yılında Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği ‘Survivor Ünlüler – Gönüllüler Yarışması’nda yarışmacı olarak yer aldı. 2012’de ‘Survivor Ünlüler – Gönüllüler’de mücadele etse de yarışmadan elendi. ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ ve ‘Survivor Ünlüler – Gönüllüler Yarışması’nda sunuculuk yaptı.

“Arkadaşlarımın iteklemesiyle bu işlere girdim, hiç alakam yoktu. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nü kazandım, spor yapmaktan dolayı fizik hep böyle fit, saçlar güzeldi. Bir yarışmaya fotoğrafımı gönderdim. Sabah girdim akşam Türkiye’nin en iyi mankeni olarak çıktım. Ondan sonra Best Model Of The World oldu, onda da dünya üçüncüsü oldum. Ardından maraton başladı. Sunuculuk, dizi, film, tiyatro, yarışmalar derken bu güne geldim.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Deli Yürek’ dizisinde canlandırdığı ‘Levent’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kampüsistan’ dizisinde canlandırdığı ‘Emre’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Enerjik, esprili, çalışkan, disiplinli, adrenalin tutkusu var.

Sosyal: Zihnini boşaltma yöntemi; Dalmak, kitesurf yapmak ve balık tutmak.

Düşünce yapısı: Bir süredir ailesiyle beraber Bodrum’da yaşıyor. Ekranlardan uzaklaşarak ailesine vakit ayırmayı tercih etti. 29 yaşımda son sürat giderken, birden bir duvara çarpmış gibi hissettim ve ‘Ben ne yapıyorum?’ dedim. Evlenmeyi koydum kafama. Zeynep ile evlendim. Her şey çok güzeldi. Bir de çocuklar olunca ballı kaymaklı oldu her şey. İyi ki oldu. İki çocuklu, mutlu, çekirdek bir aileyiz. Tam da hayalimdeki gibi. İstanbul, eşimi de beni de bunalttı. Bir düşük olayımız oldu. Eşim çocuk düşürdü. İşte ondan sonra film koptu bizde. Zaten gardımız düşmüşken İstanbul çok üstümüze geldi. Kirli ve kapalı hava, anlamsız yükselen yapılar, trafikte harcanan, verimsiz zamanlar. ‘Bodrum’a gidelim mi?’ dedim. Zeynep de ‘Evet’ dedi. Sadece nefes almak istedik. Ve o nefesi de Bodrum’da bulduk. ”

Mutluluk kaynağı:  Şükretmek. “Nefes aldığım her ana, sahip olduklarıma, yaşadıklarıma, yaşayacaklarıma şükretmektir beni mutlu eden.”

İlk sinema filmi: Tayfun Güneyer/ Keloğlan Karaprens’e Karşı

Alp Kırşan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Aşka bakışı: “Bence mutlu evliliğin sırrı karşılıklı anlayış, hoşgörü ve saygıdan geçiyor. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla bu üç şey işliyor. Ben eşime inanılmaz saygı duyuyorum ve çocuklardan sonra saygım daha da arttı. Hatta denir ya ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ diye. Ben bu deyime çok inandım.”

Hayata bakışı: Hayattaki mottosu, onu daraltan ve sıkıntı veren negatif insanlardan uzak durmak. ‘Survivor’dan ayrılma kararımı son ‘Survivor’ bittikten sonra ailemle buluştuğum an aldım. Onları çok özlediğimin farkına vardım. Ve onlarsız yapamayacağımı anladım. Sanırım ‘Kariyer mi yoksa aile mi?’ sorusuyla o anda yüzleştim. Özellikle aileye ikinci çocuğumuzun da katılmasından sonra eşimin ve çocuklarımızın bana daha çok ihtiyaçları olacağını gördüm ve Türkiye’de, onların yanında olmayı seçtim. Bu düşüncemi Acun ağabey ile paylaştım, o da anlayışla karşıladı.”

İş hayatına bakışı: Başarılı olmasını iyi niyetli olmasına bağlıyor. Yıpratıcı olduğu için oyunculuğa bir süre ara verdi. Oyunculuk dışında pek çok iş alanı ile de ilgileniyor. Müteahhitlik yapıyor, Satsuma yetiştiriyor, eski minibüsleri yenileyerek kiralıyor, su sporları okulu işletiyor. Bence iyi niyet çok önemli bir özellik. İyi niyetli olduktan sonra, akıbetin de hayrolacağını düşünüyorum. Ben okullu değilim, alaylıyım; ama yüzde yüz okuldan geçiyor bu işler. Tavsiye isteyenlere tavsiyem, yüzde yüz oyunculuk eğitimi alacakları bir okula gitmeleri. Dizi temposunun korkutucu yoğunluğu biraz ara vermeme neden oldu. Oyunculuk iyidir, güzeldir ama fazla yıpratıcıdır. Gelen film tekliflerini değerlendirmekteyim. En yakın zamanda yine beyaz perde ile buluşacağım. Ama asıl burnumun direğini sızlatan tiyatro sahnesi, onu çok özledim. Sunuculuk ilk sırada ve vazgeçilmezim, çok keyif alıyorum ve Türkiye’de bir boşluğu doldurduğumu hissediyorum. Sonra su sporları okulu, işletmenin yanı sıra her an spor ile ilgilenmek beni mutlu ve tatmin ediyor. İnşaat yeni bir iş benim için ama yaratmak ve yaşatmak mutluluk verici. Satsumalarımın sayısı henüz büyük ticaret yapabileceğim durumda değil ama isteyenlere yardımcı oluyorum.  Ben hayallerimi kovaladım ama en başta aç kaldım. Sonra para kazanabilmek için uygun olduğuma ikna edildiğim televizyon işlerine girdim, para kazanmaya başlayınca hayallerimi yerine getirmeye başladım sırasıyla. Televizyondan da keyif alınca, ikisini birden devam ettirmeye çalışıyorum artık.”

Kariyer planı: Yeni projeler, yeni formatlar ve farklı öneriler, dijital platformlarda yayınlanmak üzere teklifler alıyor, bu teklifleri değerlendiriyor. “İçinde bulunacağım proje benim için çok önemli. Hayat görüşümle, hobilerimle, yaşam biçimimle ilgili çok teklifler alıyorum. Ama şu an için sadece yaptıklarımın bir kısmını sosyal medya ile paylaşıyorum.

Balık avlıyorum mesela, onu koyuyorum. Hoşuma gidiyor paylaşmak ve üzerine insanlardan tepki almak. Ben sevdim bu YouTube işini. Bir süre böyle devam edeceğim. Televizyon ve medyanın tamamen değişimde olduğu süreçlerden geçiyoruz. Dijital mecralar gittikçe her alana daha çok hakim oluyor. Dolayısıyla bu geçiş sürecinde değerlendirmelerimiz de bu yönde. Ama sinema filmi senaryoları her zaman önceliğim. Oyunculukta mümkün olduğunca iyi şeyler yapmaya çalışıyorum. Bana verilen role girebiliyorsam o rolün hakkını vermeye çalışıyorum. Sunuculuk konusunda da hızlı düşünüp hızlı karar verebildiğimden dolayı iyi olduğumu düşünüyorum.  Komedi türü başarabildiğin takdirde çok zor ve yorucu. Başka bir türde de oynayabilirim ama komedi yaparken çok eğleniyorum.

Yani bir müddet daha bu karakterde bir Alp Kırşan seyredeceğiz.

Dram oynamak çok zor değil ama komedi dediğim gibi başarabildiğin taktirde çok zor bir iştir. Herkes dramda oynayabilir ama komedi yapamaz.

Becerebilirsem Türkiye’de komedi dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olmak isterim.

Gelecek Hayali: Ekranlarda kendisini izleyenleri hep mutlu etmek ve güldürmek istiyor. “Huzurlu bir gülüş olsun. Kocaman kahkahalar patlatmasınlar. Beni gören, beni izleyen herkesi dertlerinden uzaklaştırıp benimle mutlu olmalarını sağlamak istiyorum.”

Alp Kırşan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Baba olmak hayatını nasıl değiştirdi? Baba olduktan sonra her şeyden üç-dört kat fazla zevk almaya başladı. “Çocuk kokusu dünyanın en güzel kokusuymuş, onu anladım. ‘İyi ki yaptık’ dedim. Artık yere daha sağlam basıyordum. Hastalanma, yatağa düşme lüksüm yoktu. Çocuklarım için bir süper kahraman olmalıydım. Öyle de olmaya çalışıyorum. Bakalım.”

Rol modeli:  Örnek aldığı kimse de yok ama her fırsatta büyük ustaların iş disiplinini uygulamaya çalışıyor.

Kimlere hayranlık duyar? Cem Yılmaz hayranı. “Cem Yılmaz beni güldürür. Bir tek ona gülebiliyorum, Türkiye’de güldüğüm bir tek adam var, o da o.”

DİZİLERİ

2001-Deli Yürek / Levent

2002- Pembe Patikler / Kemal

2003 – Kampüsistan / Emre

2004- Cennet Mahallesi / Mert

2005 – Çat Kapı / Yiğit

2006 – Ümit Milli / Mert

2007 – Üç Tatlı Cadı / Can

2008 – Hayat Güzeldir / Ziya

2008- Akasya Durağı/ Çınar

2009 – Sıkı Dostlar / Serhat

2011 – Akasya Durağı / Çınar

2014 – Kaçak Gelinler / Alper (Konuk Oyuncu)

FİLMLERİ  

2006- Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu / Spothi

2006- Keloğlan Karaprens’e Karşı / Robin Hood

2007 – Çılgın Dersane / Sakar Bekir

2008- Çılgın Dersane Kampta / Sakar Bekir

2009- Kadri’nin Götürdüğü Yere Git / Cem

2008- Avanak Kuzenler / Serkan

2020- Karakomik Filmler: Emanet/ Sunucu

SUNUCULUK YAPTIĞI PROGRAMLAR

2007- Buzda Dans / Yarışmacı

2011 – Yok Böyle Dans /  Yarışmacı

2012 – Survivor Ünlüler – Gönüllüler /Yarışmacı

2012/ 2016- Yetenek Sizsiniz Türkiye /Sunucu

2013/2014 -Survivor Ünlüler – Gönüllüler / Sunucu

2015 – Survivor All Star / Sunucu

2015/2017 – 1 Alp 3 Çocuk / Sunucu

2016 – Survivor 2016 / Sunucu

2017 – Survivor / Sunucu

2018 – Survivor / Sunucu

2019- Kapanmadan Kazan / Sunucu

ÖDÜLLERİ

2000- Best Model of Turkey/ Birincilik

2000- Best Model of The World/ Üçüncülük