Ana sayfa Dizi Haberleri Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde herkesten önce sette çalışmaya başlayan birisi var!

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde herkesten önce sette çalışmaya başlayan birisi var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sultan Alparslan’ın hayatının hikayesinin anlatıldığı Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde çok başarılı geçen ilk sezonun ardından ikinci sezon da heyecanla bekleniyor. Dizinin yapımcısı Emre Konuk ise heyecanı daha da artıran paylaşımlar yaparak, izleyicileri memnun etti.

Emre Konuk, Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin ikinci sezon fragmanını paylaştı ve “Müjdeleyip, nasip ettiğin fetihler bizim değil, senindir” sözüyle dizinin ikinci sezonunun yakında TRT1 ekranında izleyicilerle buluşacağını duyurdu.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ile başlayan Büyük Selçuklu Devleti’nin hikayesinin anlatılma süreci, Sultan Alparslan’ın hikayesi ile geçen sezon devam etmişti. Yeni dönemde de yine Barış Arduç’un canlandırdığı Sultan Alparslan’ın hikayesinin devamını izleyeceksiniz.

Dini duyguların öne çıktığı dizinin ikinci sezon fragmanının yanı sıra Emre Konuk, yeni oyuncu tanıtımıyla da dikkatleri yeniden Alparslan dizisinin üzerine çekti.

Tarihte hakkında pek fazla bilgi bulunmayan Tâceddîn Seferiyye ya da Seferiyye Hâtun olarak bilinen tarihi karakteri canlandıracak olan isim Kayra Zabcı oldu. Emre Konuk’un twitter hesabından yaptığı duyuruda, genç oyuncunun rolü için bir süredir çalışmalar yaptığı da ortaya çıktı.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde herkesten önce sette çalışmaya başlayan birisi var! 8

Emre Konuk, dizinin yeni karakterinin ilk görsellerini de paylaştı ve şu mesaj ile hayranların ilgisini yeniden diziye çekti:

“Sultan Alparslan’ın ölümsüz destanını anlattığımız dizimizin yeni sezon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Merakla beklenen Seferiye Hatun karakterini kılıcını kuşanıp gece gündüz rolü için çalışan #KayraZabcı canlandıracak.”

Büyük Selçuklu Devleti’nin 3. sultanı olan Melikşah’ın eşi olan Seferiye Hatun, aynı zamanda Sultan Tapar ve Sultan Ahmed Sencer’in de annesidir.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde herkesten önce sette çalışmaya başlayan birisi var! 9

Kayra Zabcı adına da bu yeni rol kariyeri açısından büyük bir fırsat oldu. Dizinin hem ülkemizde hem de dünyanın birçok ülkesinde yayınlandığını ve Kayra Zabcı’nın da bu nedenle hayranlarını bir hayli artırabileceği bir rolle yeniden ekranlara döneceğini hatırlatalım.

2006 yılından bu yana setlerde yer alan ve birbirinden farklı yapımlarda rol alan Kayra Zabcı, 2001 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Çocukluk dönemi itibariyle setlere adım atan Kayra Zabcı,
Gülperi dizisiyle büyük dikkat çekmişti. Ardından Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde Yasemin olarak izlediğimiz oyuncu, Zeytin Ağacı isimli Netflix dizisinde de rol aldı.