Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Anıl Tetik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Anıl Tetik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Anıl Tetik, 10 Haziran 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Anıl Tetik
Doğum Tarihi: 10 Haziran 1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.86 m.
Kilosu:  75 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Mavi
Annesi: Gönül Tetik
Babası: Tuncay Tetik
Kardeşleri: Arda Tetik
Instagram: https://www.instagram.com/aniltetik/

Anıl Tetik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  İstanbul’da doğdu büyüdü.  Aslen Kırlarelili. “Anne ve babamla arkadaş gibiyiz. Örneğin; kız arkadaşımla ilgili bir sorunum olduğunda onlarla dertleşirim.”

Çocukluk yılları: Okul yıllarında asi bir çocuk olduğunu söylüyor. “Ben asiydim. Uzaklaştırma falan çok aldım. Ama çok özlüyorum lise yıllarımı.

Eğitim hayatı:  Kadir Has Üniversitesi’nde Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okudu. Atölye Craft’ta kamera önü oyunculuğu ve tiyatro eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Survivor’a katılmak hayatının dönüm noktası oldu. Tanındıktan sonra, Alemin Kralı dizisi ile oyunculuk serüvenine başladı.“Survivor için birtakım elemelere ve toplantılara katıldım. Bunlardan sonra aranmamam seçilmediğimi gösteriyordu. Daha sonra yarışmacılardan biri adadan ayrıldı. Yedekte olduğum için, Acun Ilıcalı beni gece 4’te aradı. Gelmek isteyip istemediğimi ve vize durumumu sordu. İki saat sonra uçaktaydım. Ailemi ikna etmeye fırsatım bile olmadı. Survivor sektöre girmem için önemli bir adım oldu. Benim için çok önemli bir projeydi ve hayata dair çok şey kattı. En önemlisi güzel dostluklar ve güzel insanlar kazandım ve birçok kişi de beni tanımış oldu Survivor ile birlikte.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2012 yılında, ‘Alemin Kralı’ dizisinde canlandırdığı ‘Ceyhun’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ dizisinde canlandırdığı ‘Koray’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kendisini, inişli çıkışlı, komik, eğlenceli, spor ve aksiyon dolu birisi olarak tanımlıyor.    

Aşka bakışı: “Aşkta Sadakat çok önemli. Bu devirde aşk çok zor. Ben de yaşadım. Aldatıldığım da oldu. Evlilik önemli bir müessese. İnşallah bir gün ben de evlenir ve çocuk sahibi olurum. Umarım o mutluluğu bir gün yaşarım.”

Düşünce yapısı: Ünlü olmak hayatında çok şeyi değiştirmemiş. “Ün, çevrenizi değiştiriyor ama hayat ne olursa olsun devam ediyor. Siz değişmediğiniz sürece de çoğu şey değişmez. Nereden geldiğinizi nasıl yaşadığınızı hiçbir zaman unutmamalısınız.”

Mutluluk kaynağı: Savaşçı dizisinin 5. sezonuna ‘Savaş’ karakteri ile dâhil olmak ve bir askeri canlandırmak en büyük mutluluk kaynaklarından bir tanesi oldu. “Oyunculuk hayatımda yerinde olmak ve o karakteri canlandırmalıyım dediğim bir rol kesinlikle asker rolü. Askerlik kutsal bir görev. Bir askeri canlandırmak benim için gurur verici ve paha biçilemez.”

Anıl Tetik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Kıvanç Baruönü / Görümce

Hayata bakışı: Önceden etrafından gelen direktiflere göre yaşamaya çalışıyordu, bu yönünü zamanla törpüledi. “Bu büyük bir hata bu. Millet ne der diye düşüneceğime hayatıma bakıyorum. Gençlere kötü örnek olmayacak şekilde yaşamak da önemli.”

İş hayatına bakışı: Survivor sonrası oyunculuk eğitimi almaya başladı. Atölye Craft’ta kamera önü oyunculuğu ve tiyatro eğitimi aldı. “Cağ Çalışkur, İpek Bilgin, Meltem Cumbul ve yurt dışından gelen çok önemli hocalarımızla da farklı teknikler çalışarak birçok workshop’a katıldım. Oyuncu koçu Burak Sarimola ile çalışıyorum.  Oyunculuk küçük yaşlarımdan beri arzuladığım bir meslekti. Küçükken hep taklitler yapardım. Birçok kişi karşısında olmak ve onları güldürmek çok hoşuma giderdi. Fakat bu kadar işin içinde olacağımı hiç düşünmemiştim açıkçası. Ama insan hayallerini gerçekleştirdiğinde hayata daha başka bakıyor.  Aslında oyunculuğun ne olduğunu şu an tanımlayamam. Çünkü, benden çok kabiliyetli insanlar var. Ama eğitimden öğrendiğim kadarıyla; üzüntüyü de sevinci de kendi hayatımdan örneklendirerek oynuyorum. Bana göre oyuncu; rol yapan, sahte davranan biri olmamalı. Kendi gibi, doğal olmalı.”

Kariyer planı: Başarının sırrını; ‘Hayal kurup hedef belirlemek’ olarak tanımlıyor. “O zaman insan istediği her şeyi yapar. Mesela; motorsiklet yarışlarına 100 kilo olduğum için giremiyordum. Babamın ‘zayıflarsan motor alırım’ şartıyla 4 ayda 25 kilo verdim ve motora binmeye hak kazandım. Hedefime kilitlendim, çok çalıştım ilk senemde şampiyon oldum. İsteyince başarılmayacak şey yoktur.”

Anıl Tetik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Gelecek Hayali:  Gelecekle ilgili planlarının başında, oyunculukta kendini daha da geliştirip, eğitimlere devam edip bu yolda ilerlemek geliyor. “Ben hallerimin hep peşinden koştum. Kafama koyduğum her şeyi yaptım. Bundan sonra ki süreçte de sadece hayallerim peşinden ve hedeflerim doğrultusunda ilerleyeceğime eminim. Umarım hepsini gerçekleştiririm. ,. Daha yolun çok başındayım, çok emek veriyorum ve vermeye devam edeceğim. Benim için sonsuz bir yolculuk.”

Kadında çekicilik kriteri: Belli bir tipi yok, partnerinin kendisine yakışacak biri olmasını istiyor.  “İlk bakışta hanımefendi olmalı. Belki kulağa biraz klişe gelebilir ama benim için bir kadının sadık olması çok önemli. Eğer sadıksa, sadece benimle birlikte olmak istiyorsa ne âlâ. Ayrıldığının ertesi günü başkasıyla beraber olanları görüyorum.”

Kimlere hayranlık duyar:  Kıvanç Tatlıtuğ’a benzetilmek hoşuna gidiyor. “Kıvanç Tatlıtuğ’a benzetilmek benim için tabii ki de gurur verici. Onun kadar yetenekli ve yakışıklı birisine benzetilmek beni çok mutlu ediyor. İnşallah bende bir gün onun gibi iyi bir oyuncu olurum. Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalıoğlu. Başarılı ve örnek karakterler. Özellikle Kıvanç Tatlıtuğ benim için büyük önem taşıyor. Onun gibi davranmak, onun gibi olmak istiyorum.”

Modayla arası nasıl: Modayı yakından takip ediyor. Kendine bakmayı şık olmayı ve görünümüne özen göstermeyi seviyor. “Bunun için uğraşırım. Gerek giyimimle gerekse duruşumla… Aynayla hep haşır neşirim zaten. Kendime bakmayı ve şık olmayı severim. Modayı takip ederim ama kendime yakışan neyse içimden neyi giymek geliyorsa onu giyiyorum. İnsan başkalarına göre değil kendi iç dünyasına göre giyinmeli. Dolabımda olmazsa olmazım diyebileceğim bir şey yok. Ama alışveriş yaparken rahatlıyorum. Her türlü kıyafet veya ayakkabıyı alıp giymek isterim. Özellikle saat tutkum var. Saatlere karşı büyük bir sempatim var.”

Hobisi: Aynı zamanda başarılı bir motor sporcusu. İki kez Türkiye birinciliği var son olarak Doğu Avrupa Pist Şampiyonası’nda da birincilik elde etti. “Ailem motor sporunu tehlikeli bir spor olduğu için başta istemedi, önyargılı davrandı. Yarışların ilk sezonunda 600 cc’de Türkiye şampiyonu oldum. 2011 yılında da birinciliklerim oldu. Doğu Avrupa Şampiyonası’nda İstiklal Marşı’nı okutan tek yarışçıydım. Ben hıza dayalı her şeyi seviyorum. Hızı sadece pistlerde yapıyorum. İstanbul’da arabayla hız yapmanın artık imkanı yok zaten. Bu trafik sıkıntısından dolayı arabayı bırakıp her an bisiklete binmeye başlayabilirim; o derece!  Televizyon sektöründe oluşum yıllar öncesindeki gibi sert motor sporları yapmama müsaade etmiyor çünkü bir sakatlanmada bütün set durabilir. Setin durması demek çoğu sayıda insanın da çalışamaması demek. Ama proje olmadığı bir dönem yakalarsam tekrardan pistlerde antrenman yapmak veya yeşilliğin için de motorla enduro yapmayı çok istiyorum.”

Şimdiye kadar aldığı en güzel iltifat neydi? ‘Gönüllerin şampiyonusun.’

DİZİLERİ

2012- Alemin Kıralı/ Ceyhun

2016/2017- Hayat Bazen Tatlıdır/ Koray Cerrahgil

2017/2018- Kızlarım İçin/ Egemen Şehirlioğlu

2019- Tek Yürek/ Yusuf Zengin

2020 – Sol Yanım/ Mert Tekin

2021 – Savaşçı/ Astsubay Çavuş Savaş Çiğiltepe

2021- Rol Kes/Kendisi

2022- Üç Kız Kardeş/    Hakan

FİLMLERİ

2016 – Görümce/ Ajans çalışanı

2018- Görevimiz Tatil/ Çoban Mehmet

2020 – Feride/ Murat