Ana sayfa Dizi Haberleri Anne, Bizim Hikaye, Kadın, Yasak Elma dizilerinin ortak özelliği!

Anne, Bizim Hikaye, Kadın, Yasak Elma dizilerinin ortak özelliği!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Anne, Kadın, Bizim Hikaye, Kızım gibi şu anda yayında olmayan dizilerin yanı sıra; Mucize Doktor, Yasak Elma, Öğretmen, Baraj gibi sevilen dizilerin yapım şirketi Medyapım (MF Yapım)… Fatih Aksoy da şirketin sahibi ve uzun yıllardır dizi sektörün amiral gemisinin de kaptanı konumunda… Duayen yapımcının sözlerine kulak verilim.

Hülya Koçyiğit’in TRT2’de yayınlanan Film Gibi Hayatlar isimli programına konuk olan Fatih Aksoy, Türk dizilerinin yurt dışı gerçeği hakkında çok önemli bir söz söyledi.

ABD’den sonra dünyaya en fazla dizi ihraç eden ikinci ülke Türkiye… Sektör kendini çok geliştirdi ve yurt dışında birçok ülkede Türk yapımları yayınlanıyor.

Fatih Aksoy, “Türkiye’de izlenen diziler, dünyanın her yerinde izleniyor. Dizilerimiz dünyada free kanallarda yayınlanıyor. 500 milyon tekil insan tarafından izlenen dizilerimiz var. Hiçbir Amerikan dizisi bu rakama ulaşamaz” diyerek, aslında ne kadar güçlü bir noktada olduğumuzu anlatıyor.

Anne, Bizim Hikaye, Kadın, Yasak Elma dizilerinin ortak özelliği! 7

Kadın hikayelerinin daha çok sattığı, romantik komedilere ilgi olduğu ama hem erkek hem de komedi işlerinin pek de istenmediği bir yurt dışı persfektifi var.

Medyapım’ın işlerine bakıldığı zaman da dram ve kadın ağırlıklı yapımlar olması dikkat çekiyor. Bunun altında da yurt dışı satışına uygun olması ve Türkiye’de bu tür işlerin çok izlenmesi yatıyor.

Anne, Kadın, Bizim Hikaye, Kızım, Yasak Elma dizilerinin ortak özelliği hep kadınlara yönelik olmaları… Çünkü yurt dışında en çok bu tür yapımlar satılıyor.