Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sokaklar dizisinin bitirilmesiyle birlikte Zafer Ergin’e ve izleyicilere yapılan büyük ayıp!

Arka Sokaklar dizisinin bitirilmesiyle birlikte Zafer Ergin’e ve izleyicilere yapılan büyük ayıp!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranında izleyicilerle Cuma akşamları buluşan ve bir klasik haline gelen Arka Sokaklar dizisi, uzun süredir yeni bölümleri ile ekranda yer almıyor. İlk başta bunun yapımcı Türker İnanoğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle diziye ara verildiği şeklinde duyurulması ama ardından da bu aranın hiç bitmemesi diziyi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Sonrasında da hikayede Rıza Soylu olarak izlediğimiz usta oyuncu Zafer Ergin’in sert açıklamaları geldi. Arka Sokaklar dizisinin yeni isimlerle yeniden çekileceği yönünde iddialar bulunsa da, 17. sezonu devam ederken bir projenin bu noktaya getirilmesi şaşırtıcı oldu. Dizinin izleyicilerine de saygısızlık olarak ortaya çıkan belirsizlik hali, yıllarca Kanal D’ye ve yapımcı Erler Film’e büyük paralar kazandıran böyle etkili bir dizinin bu şekilde ortadan kaybolması kabul edilebilir bir şey değil.

Usta oyuncu Zafer Ergin de bugüne kadar diziyle ilgili gerekirse yıllarca daha oynayabileceğini söyleyerek büyük bir vefa ortaya koymuştu. Birçok oyuncu da aynı Zafer Ergin gibi yıllarca dizi için her türlü zorluğa katlandı ve başka projelerden gelen teklifleri çoğunlukla reddetti. İşte böyle fedakarlıkların yaşandığı Arka Sokaklar dizisinin bir andan ortadan kaybolması hali, büyük bir ayıp olarak gözüküyor.

Arka Sokaklar dizisinin bitirilmesiyle birlikte Zafer Ergin'e ve izleyicilere yapılan büyük ayıp! 8

Bu durumun nedeni Erler Film mi, yoksa Kanal D mi? Aslında nereden kaynaklandığı bir yana, böyle efsane bir diziyi güzel bir final ile bitirmek ve izleyicilerin aklında da kötü bir durum yaratmamak daha gerçekçi olmaz mıydı?

Zafer Ergin diyor ki; “Hayatımda ilk defa başıma böyle bir şey geldi. Final yapmadan, şak diye bitti.” İşte bu sözlerin ağırlığı büyük, zira 17 yıl boyunca hikayeye büyük hizmet eden 80 yaşındaki usta oyuncunun eleştirisi dikkat çekti.

Zafer Ergin, açıklamasında şunları söyledi: “Dizinin bir anda bitmesi bizi üzdü ve şaşırttı. Keşke Türker İnanoğlu, hasta olmasaydı, devam etseydik. O da sonuçta yapımcı, kendince bir takım şeyler gördü herhalde, devam etmedi. Hayatımda ilk defa başıma böyle bir şey geldi. Final yapmadan, şak diye bitti.”

Arka Sokaklar dizisinin bitirilmesiyle birlikte Zafer Ergin'e ve izleyicilere yapılan büyük ayıp! 9

İzleyicilerden mesajlar aldıklarını da anlatan Zafer Ergin, “Bizim oyuncu olarak insana ve seyirciye saygımız var. Bize de, ‘Kusura bakmayın şunun için bitti’ demeleri lazımdı. Ayıptır. Finalin başka havası vardır. Arkadaşlar, ‘Para almadan final bölümü’ çekelim diyorlar” şeklinde konuştu.