Ana sayfa Sosyal Medya Arka Sokaklar dizisinin Mesut komiseri Şevket Çoruh’u yeni oyununda arkadaşları yalnız bırakmadı

Arka Sokaklar dizisinin Mesut komiseri Şevket Çoruh’u yeni oyununda arkadaşları yalnız bırakmadı

tarafından kadir kadir

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2006 yılından bu yana Kanal D’de yayınlanan Arka Sokaklar adlı dizisindeki Komiser Mesut Güneri rolüyle tanınan Şevket Çoruh’u yeni oyununda dostları yalnız bırakmadı. 2 Şubat’taki gösteriyle sahnelenmeye başlayan oyunu izlemeye gelenler arasında Arka Sokaklar dizisindeki arkadaşları başta olmak üzere İlker İnanoğlu ve Özgür Ozan da vardı.

Arka Sokaklar’da Engin karakterini canlandıran İlker İnanoğlu, Taxim oyunuyla arkadaşlarının iyi bir iş ortaya koyduklarını söylerken, “Hepsi süperlerdi, bilhassa kardeşim Şevket Çoruh mükemmeldi. Gurur duyduk” dedi. Hüsnü Çoban rolüyle ekranlara çıkan Özgür Ozan ise herkesin gelmesi gereken bir oyun derken; “Burada benim için çok önemli insanlar var, çok büyük bir emekle ortaya çok güzel bir iş koymuşlar. İzleyenler eminim ki oyundan çok keyif alacaklar” diyerek duygularını ifade etti.

İspanyol Jorge Guerricaechevarría’nın yazdığı, Baba Sahne tarafından 2017 yapımı “El Bar” adlı filmden esinlenerek uyarlanan, Emrah Eren’in yönetmen koltuğunda oturduğu Taxim adlı oyun 2 Şubat itibariyle sahnelenmeye başladı. Taxim’in oyuncuları arasında Ömür Arpacı, Mert Asutay, Nergis Çorakçı, Seçkin Özdemir, Rüya Demirbulut, Şevket Çoruh ve Ozan Güven bulunuyor.

“Taxim Bistro”da yolları kesişen birbirinden farklı hayatları anlatan oyunun konusu ise şöyle; 10 farklı insan, 10 farklı kader. Bir araya gelmesi mümkün ama bir arada yaşaması imkansız olan bu insanların yolları, bir anda beliren “hayatta kalma” kavşağında sınava tabi tutulursa neler olur? “Taxim”, sistemin baskıcı düzeni ile kişisel bencilliklerin ve önceliklerin kesiştiği Araf’ın oyunu. Kara komedinin doruklarından, ölümün kıyısına gelgitler yaşayan bir hikaye. Herkes yaşamayı hak eder mi? Yaşama hakkı taksim edilebilir mi? İşte bütün sorun bu!

Taxim oyunu Bir Baba Hamlet, Donkişot’um Ben, Aşk Ölsün gibi izleyiciden büyük alkış alan ev sahipliği yapan Baba Sahne’de oynuyor.