Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sokaklar’dan cesur bir kararla ayrıldı, Çukur için setlere geri döndü!

Arka Sokaklar’dan cesur bir kararla ayrıldı, Çukur için setlere geri döndü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Arka Sokaklar dizi efsanesi 2006 yılında başladığı zaman Ayla Soylu karakterini Filiz Taçbaş canlandırıyordu. 2012 yılına kadar da bu rolü sürdüren oyuncu, sonrasında cesur bir karar alarak kendi isteği ile ekibe veda etti.

Ayla Soylu olarak 15 sezon boyunca belki de diğer oyuncular gibi kalabilecek olmasına rağmen yıllar önce bu kararı alırken, güçlü bir duruş sergileyen Filiz Taçbaş, o dönemde bunun sebebini şöyle açıklamıştı:

“Bir oyuncunun en büyük korkusu, rol aldığı işin sona ermesidir. Ben durum dururken kendim bıraktım, haklısın radikal bir karardı. O rol de beni artık tatmin etmiyordu. Ben bir oyuncuyum; vereceğimi verdim, alacağımı aldım. İçimde büyük bir potansiyel var. O rol devede kulak gelmeye başlamıştı. Belki izleyicinin karşısına çok daha farklı bir işle çıkacağım, o rolümü de sevecekler, belli olmaz ki! Tabii “Keşke”ler olur insanın içinde. Keşke daha büyük bir rolüm olsaydı dizide, o zaman çıkmayı düşünmezdim.!

Ayla Soylu, fazla rolü olmayan bir karakter, Filiz Taçbaş da aslında kendisindeki potansiyeli düşünerek farklı dizilerde yer almak adına ayrılık kararı almıştı. Sonrasında; İşler Güçler, Ah Neriman, Eve Dönüş, Klavye Delikanlıları, Vuslat gibi yapımlarda boy gösteren oyuncu, 2020 yılında ise Çukur dizisine katıldı.

Süreyya karakteri ile yapımda yer alan Filiz Taçbaş, Foça’daki sakin yaşamını bırakıp, yeniden İstanbul’a dizi için dönüş yaptı. TV100 kameralarına yakalanan oyuncu, fit haliyle dikkatleri çekti.

Arka Sokaklar'dan cesur bir kararla ayrıldı, Çukur için setlere geri döndü! 7

Çukur dizi setinde her hafta koronavirüs testi yapıldığını belirten oyuncu, herkesin de titiz davrandığını vurguladı. Maskesini çıkarmadan ve sosyal mesafeyi koruyarak röportaj yapan Filiz Taçbaş, Çukur’da çok eğlendiğini şu sözlerle anlattı:

“Çok eğleniyorum bir kere. Gerçekten inanılmaz keyif alıyorum. Ekibimiz çok güzel, yönetmenimiz, yapımcımız… Allah bozmasın. Gayet iyi gidiyor. Heyecanlı da güzel bir dizi. Böyle bir dizide oynamak benim için bir şans. Birçok dizide oynadım ama bunu tekrarlamak, iyi dizilerde rol almak bir avantaj aslında” diye konuştu.

Foça’da yaz kış kaldığını, kendi çapında da 1,5 dönüm tarla aldığını ve kendisine küçük bir dünya yarattığını belirtti. Çiftçilik belgesini de alan oyuncu, çekimler nedeniyle tarlasına bakamadığını da anlattı.