Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Asena Tuğal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Asena Tuğal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Asena Tuğal, 18 Ekim 1984 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Asena Tuğal
Doğum Tarihi: 18 Ekim 1984
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.75 m.
Kilosu: 55 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Eşi: Şahin Irmak
Instagram: https://www.instagram.com/asenatugal/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Asena Tuğal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  İstanbul’da doğdu büyüdü. Ailesi asker kökenli. 2018 yılında, uzun süre aşk yaşadığı kendisi gibi oyuncu olan Şahin Irmak ile evlendi.   

Eğitim hayatı: Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Sosyal Bilimler Akademisi’nden mezun oldu.

Kariyeri: TGRT, Kanal D, Show TV’de haber muhabirliği yaptı. 2006 yılında ‘Miss Turkey Yarışması’na katılarak 4. Oldu. Ardından  Miss İnternational Yarışması’nda, ‘Miss Smile Ödülü’nü aldı.  Kürek ve tekvando sporlarında Türkiye’yi yurtdışında temsil ederek dereceler kazandı. Ayrıca, tekvando sporunda siyah kuşak sahibi.  “Doğrusu elimden geldiğince yeni şeyler denemeyi seviyorum. Çünkü farklı branşlarda bir şeyler öğrenmek kendinizle ilgili yeni şeyler keşfetmenizi de sağlıyor. Ve insan kendini tanıdıkça, kendisine doğaya diğer canlılara bakışı da zenginleşiyor. Oyunculuğa gelince güzellik yarışması zaten oyunculuğun önünü açan bir mecra ve ben de yarışmanın faydasını gördüm. Miss Turkey Yarışması’nda derece aldıktan sonra oyuncu olmam için teklifler gelmişti. O zaman çok ilgilenmemiştim. Ama daha sonra boş bir zamanımda oyunculuk dersleri veren bir okula gittim. Sonra çok etkilendim ve mesleki kariyerimi bu yönde devam ettirmek istedim. Böylece serüven başladı.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına  ‘Akasya Durağı’ dizisinde canlandırdığı ‘Ezgi’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Afili Aşk’ dizisinde canlandırdığı ‘Hülya’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Matematikçi olmasının da etkisi ile olaylara hep çözüm odaklı bir bakış açısı var. “Çevremdekiler pozitif olduğumu da söylerler. Hayatımda ‘Asla vazgeçmem’ dediğim şeyler yok. Her şey su gibi akıp gidebiliyor elimizden, tutamıyoruz. O yüzden ‘asla’ kelimesini kullanmayı sevmiyorum.”

İlk sinema filmi: Mehmet Ada Öztekin / Mahmut ile Meryem

Aşka bakışı: “Sevgi, saygı, şefkat benim için daha önemli duygular. Aşkın dengesizliği hoşuma gitmiyor.”

Hayata bakışı: Hayata bakışında okuduğu bölüm olan matematiğin etkisi de büyük. “Matematik hayatı ve evreni anlamamız için Tanrı’nın insanoğluna verdiği bir nimet. Matematik bilen insanlar bu evrenin olağanüstüsü yapısını idrak etme şansına bir adım yakın kimselerdir.”

Asena Tuğal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı:” Ekran önünde iş yapıyoruz ve güzel bir yüze bakmayı herkes tercih eder. Ama o yüze ne kadar anlam katıp bakışlarınızla insanları nasıl etkileyebileceğiniz söylediğiniz cümlelerin havaya değilse beyinlerine kalplerine dokunmasını başarabilmek için oynamayı bilmek gerekiyor. Farklı karakterleri seçmek insanı hep zorluyor ve keyif almanızı sağlıyor. Bir karakteri iyi oynamayı başarmak bazen sizi hep o rolü oynamak zorunda bırakıyor ve bunun çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Daha çok sinema filmi çekmek istiyorum. Sinema senaryonun baştan sona size verildiği bir mecra olduğu için tatsız sürprizlerle karşılaşma durumunuz olmuyor. Karakteri ve ilişkilerini masa üzerinde son dakikalarına kadar görme hakkınız oluyor. Bu da kontrollü olarak sete gitmenizi sağlıyor. Bir de herkesin dediği gibi beyaz dev bir perdeden kendinize bakmak harika bir duygu.”

Kariyer planı: İyi filmlerde oynamak ve değişik zor rollerin altından başarıyla kalkan bir oyuncu olmak istiyor.

Formunu nasıl koruyor: Spor yapıyor ve beslenmesine dikkat ediyor.  “Spor insana özgüven ve disiplin katıyor. Fiziksel ve zihinsel olarak daha üst bir seviyeye çıkıyorum. Dolayısıyla spora vakit ayıramadığım zamanlarda yoksunluk duygusunu yaşıyorum. Çok bitki çayı tüketiyorum ve protein ağırlıklı besleniyorum. Bu da vücudumu daha güçlü cildimi parlak yapıyor.”

Kaygıları: Hayvan sever ve hayvanların maruz kaldığı şiddet ve eziyetlerden kaygı duyuyor. “İnsanların önce kendilerini sevmesi lazım, sonra diğer insanları sevmeleri lazım ki sıra hayvanlara gelsin. Her şeyin eğitim ve vicdandan geçtiğini düşünen biri olarak ne yazık ki önümüzde uzun bir yol olduğunu kabullenmek gerekiyor. Ben sokak hayvanlarının gerçekten haklarının korunması gerektiğine inanıyorum. Sosyal medyada canlılara yapılan kötü müdahale videolarını izleyip ağlıyoruz, sinir krizlerine giriyoruz ve o işkenceci insanlar adına insanlığımızdan utanıyoruz. Umarım yasal bir düzenleme ile komik para cezaları yerine caydırıcı hapis cezaları gelir ve bu dünyada da adalet yerini bulur. Ve umudumuzu kaybetmeyelim bir gün umuyorum ki doğayı ve canlıları seven, kıymetlerini bilen yeni bir jenerasyon gelecek ve onlara yapılan kötü müdahaleler sadece kötü anı olarak kalacaktır.”

En sevdiği özelliği: Disiplinlii çalışkan oluşu ve analitik düşünce yapısı.

TELEVİZYON DİZİLERİ  

2021- Masumiyet / Banu Kaya

2019/2020 – Afili Aşk / Hülya Yiğiter

2017 – Lise Devriyesi / Seda Sancak

2016 – Kertenkele: Yeniden Doğuş / Zeynep Şanlı -Zehra Şanlı – Maskeli Kız

2016 Kertenkele/ Zeynep Şanlı

2014/2016 – Filinta / Tabibe Leyla

2013 – Tozlu Yollar / Vildan

2013 – Aldırma Gönül / Nefise

2010 – Öğretmen Kemal / Nehir

2009 – Ömre Bedel / Hande

2008 – Akasya Durağı /Ezgi

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Kuklalı Köşk/ Ceren

2017- Ein Fisch namens Liebe / Elif (TV Filmi)

2013- Mahmut ile Meryem/ Dilber