Ana sayfa Dizi Arşivi Filinta Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Filinta Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Filinta, yapımcılığını Es Film’in yaptığı, 2014-2016 yılları arasında TRT 1’de yayınlanan, senaristliğini Ömer Genç ve Altuğ Küçük’ün yaptığı, Osman Kaya’nın yönettiği Osmanlı polisiyesi dizisidir. Dizinin ismi, bir tür küçük tüfek ve güzel, yakışıklı anlamına gelmektedir.

2 sezon süren Filinta dizisi 22 Nisan 2016 tarihinde yayınlanan 56. Bölümü ile birlikte ekranlara veda edecek. Dizide önemli isimler rol aldı; Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Hakan Kurtaş, Nur Fettahoğlu, Asena Tuğal, Hazım Körmükçü, Serhat Tutumluer, başarılı performanlara imzalarını attılar.

Filinta Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:

Kanal: TRT1
Yapımcı: Es Film
Türü: Polisiye- Aksiyon- Tarihi
Yayın Tarihi: 23 Aralık 2014- 22 Nisan 2016
Mekan: Kocaeli
Süresi: 110 dakika
Müzik: Tamer Çıray
Başrol: Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Hakan Kurtaş, Nur Fettahoğlu, Asena Tuğal, Hazım Körmükçü, Serhat Tutumluer.
Oyuncular: Cem Uçan, Uğur Uludağ, Hakan Yufkacıgil, Kâmil Güler, Çağrı Erceber, Ebubekir Öztürk, Suavi Eren, Demet Tuncer, Kıvanç Kılınç, Berk Güneşberk, Uğur Yıldıran, Wilma Elles, Mustafa Avkıran, Yosi Mizrahi, Damla Aslanalp, Mehmet Özgür, Rıza Kocoğlu, Gülşah Şahin, Kayra Şenocak, Emre Canpolat, Deniz Uçan, Gurur Çiçekoğlu, Burcu Çoban, Ceyhun Ergin, Mürşid Ağa Bağ, Hakan Eratik, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Özcan Varaylı, Mustafa Uzunyılmaz, Özgür Onan, Ercan Demirel, Sencer Serta Çakal, Alican Bayhan, Yavuz Sepetçi, Kemal Topal, Çağrı Erceber, Dadı Erceber, Umut Kırcalı, Bülent Alkış, Umay Anadolu Kaboğlu, Ahmet Mekin, Naz Elmas.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/FilintaTV
Instagram: https://www.instagram.com/FilintaTV/
Facebook: https://www.facebook.com/FilintaTV
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC354PwBUPKPe2X9_fnCMJ-g
Resmi internet sayfası: https://www.trt1.com.tr/arsiv/filinta

TÜM HABERLER:

Filinta dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın… 

Filinta Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

GENEL İZLENİM:

Türk televizyon tarihinin ilk Osmanlı Polisiyesi olma özelliğini taşıyan Filinta dizisinin sloganı; ‘Dünyayı adaletle yöneten Osmanlı ve onun torunları olan bu büyük milletin; adaleti sağlarken hayatını kaybeden aziz şehitlerin hatırasına’dır. Ayrıca dizi girişinde ‘İzleyeceğiniz polisiye hikayeler olup gerçek kişi ve olaylarla ilgisi yoktur” ibaresi yer alsa da padişahın II. Abdülhamid olduğu düşünülmekteydi, ama dizinin 46. bölümündeki padişahın tahttan indirilme sahnelerinden sonra padişahın Abdülaziz olduğu anlaşıldı. Günümüzde TRT 1’de yayınlanan Payitaht: Abdülhamid adlı dizi ise Filinta dizisinin devamı niteliğindedir.

HİKAYESİ:

Filinta dizisinin konusu Galata Kadısı Gıyasettin Hatemi ve onun yetiştirdiği Galata Amiri Filinta Mustafa ekseninde geçmektedir. Mustafa oldukça zeki, maharetli, yakışıklı bir gençtir. Kendisi gibi öksüz ve yetim olan en yakın arkadaşı Ali ile birlikte zaptiye olarak görev yapmaktadır. Kadı Gıyasettin ise, Simavnalı Bedrettin’in soyundan gelen bir aileye mensup, küçük yaşlardan itibaren Şam, Buhara, Kahire ve Konya’da eğitim görmüş bir kadıdır. Kalender ve soğukkanlı bir yapısı vardır. Damıtılmış bilgeliğini her sahnede bize gösterir. Ayrıca sarayda şehzadelere eğitim vermiştir. Sultan ile hoca- öğrenci ilişkisi vardır. Hikayemiz, Mustafa ve Ali’ye kurulan bir komplo ile başlar.

Filinta Mustafa’nın canı kadar sevdiği kardeşi, yol arkadaşı Bıçak Ali, kendilerine kurulan tuzakta hayatını kaybetmiştir. O kazada Mustafa bunun sorumlusu tutulmuş ve şartlı olarak özgürlüğüne bir seneliğine kavuşup, boynunda idam ipiyle dışarıda bu davası ve adalet için hayatına devam etmeye başlamıştır. Fakat Bıçak Ali yaşıyordur. Ve bunun arkasında Boris Zaharyas vardır. O büyük patlamada kurtardığı fakat hafızasını yitiren Bıçak Ali’yi şimdi canı kadar sevdiği Filinta Mustafa’ya karşı kullanmaya karar verir.

Filinta Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Onur Tuna (Filinta Mustafa)
Cem Uçan (Bıçak Ali)
Hakan Kurtaş (Sultan II. Abdülhamid)
Nur Fettahoğlu (Süreyya)
Uğur Uludağ (V. Murad)
Hakan Yufkacıgil (Efendi Cemil)
Kâmil Güler (Foto Abdullah)
Çağrı Erceber (Azad)
Berrak Tüzünataç (Farah)
Ebubekir Öztürk (Bekri)
Suavi Eren (Yüce Efendi -Miloş)
Demet Tuncer (Şerzan )
Kıvanç Kılınç (Çerkez Galip)
Berk Güneşberk (Ahmet )
Uğur Yıldıran (Garbis)
Berrak Tüzünataç (Farah)
Hazım Körmükçü (Akbar Eyyam)
Asena Tuğal (Leyla)
Nur Fettahoğlu (Süreyya)
Wilma Elles (Anita von Wilhelm)
Mustafa Avkıran (Davut Paşa)
Yosi Mizrahi (Esat Paşa)
Damla Aslanalp (Lara Zaharyas )
Mehmet Özgür (Kadı Gıyaseddin Hatemi)
Rıza Kocoğlu (Celal Padre)
Serhat Tutumluer (Boris Zaharyas Emir)
Gülşah Şahin (Nur Sultan)
Kayra Şenocak (Hasan Kayra Şenocak)
Emre Canpolat (Gazanfer )
Deniz Uçan (Sami Batın)
Gurur Çiçekoğlu (Destan )
Burcu Çoban (Ayşe)
Ceyhun Ergin (Rıza )
Mürşid Ağa Bağ (Derviş Yusuf Efendi )
Hakan Eratik (001 Janti )
Serhan Ernak (Çeyrek)
Kemal Zeydan (Zeyrek)
Özcan Varaylı (Uzun Tüfek )
Mustafa Uzunyılmaz (Haritacı Şifahi )
Özgür Onan (Efendi Alexander)
Ercan Demirel (Hamdi)
Sencer Serta Çakal (Mecid)
Alican Bayhan (Üsküplü )
Yavuz Sepetçi (Original Padre )
Kemal Topal (Sadrazam )
Çağrı Erceber (Azad)
Dadı Erceber (Gulbahar)
Umut Kırcalı (Enver)
Bülent Alkış (Sultan Abdülaziz )
Umay Anadolu Kaboğlu (Nihan )
Ahmet Mekin (Pir-i Abdullah)
Naz Elmas (Azize)

Filinta Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

MEKANLAR:
Yayınlandığı dönemde kısa sürede büyük bir kitleye hitap etmeyi başaran Filinta dizisinin çekimleri Kocaeli’nde bulunan Seka Park Film Platosu’nda yapıldı. Avrupa’nın en büyük film platosu olan alan, 300.000 metrekare ve 55.000 metrekare kapalı inşaat alanından oluşuyor. Platoda Filinta dizisi için, İstanbul’un 19. yüzyıldaki görünümü bire bir oluşturuldu. TRT 1 ekranlarının en kaliteli dizileri arasında yer alan Filinta, Hollywood ile yarışan görsel teknikleri kullanarak, seyircileri masalsı bir dünyaya davet etti. Ayrıca dizinin proje danışmanlığını üstlenen ‘Lost’, ‘Prison Break’ gibi önemli dizilerin ünlü yönetmeni Bobby Roth, aynı zamanda ‘Er Ryan’ı Kurtarmak’ ve ‘Spider-Man’ gibi pek çok farklı Hollywood filminin danışmanlığını da yapmıştı.

JENERİK:
Filinta dizisinin müzikleri pek çok ünlü film ve dizinin müziğinde imzası bulunan besteci Tamer Çıray’a ait. Aksiyon ve polisiye türündeki dizinin jenerik müziği de kısa sürede izleyicinin beğenisini kazandı.

FRAGMANLAR:

Filinta dizisinden ilk fragman TRT 1’in ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı ve izleyicide merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

Filinta dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalından izleyebilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Filinta dizisi, TRT 1 ekranlarında, 23 Aralık 2014 tarihinde başladı. İlk bölümlerinden itibaren ilgiyle izlenen dizi 2 sezon boyunca devam etti. Dizi, 22 Nisan 2016 tarihinde yayınlanan 56. Bölümü ile ekranlara veda etti.

Filinta dizisinin tüm bölümlerini Youtube sayfasında bulabilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Filinta dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler de dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri görebilirsiniz:

Galata’da Av Sezon Finali Klip

Cesur Yürek Klip

KAMERA ARKASI:

Filinta dizisinin etkileyici ve sinematografik görsel efektleri ilk bölümden itibaren Digiflame tarafından yapıldı. Digiflame ekibinin Filinta ile ilgili çalışmaları senaryo yazımının ardından başladı. Yönetmen ve yapım ekibiyle beraber eski İstanbul’un canlandırılması için hem dekor hem de Görsel Efekt (VFX) kullanarak neler yapılabileceği tasarlandı. Pera civarının dekorları inşa edilirken bir taraftan da Digiflame tarafından bu dekorların dijital kopyaları hazırlandı. Bazı oyuncuların, figüranların, sette kullanılan fayton ve atların dijital kopyaları hazırlanarak, sahnelerin dijital unsurlarla zenginleştirilmesi hedeflendi. Filinta’nın bu muhteşem dünyasının yaratıldığı platonun içinde bir liman dekoru kuruldu. Ve bu dekor VFX imkanları kulanılarak eski Karaköy limanına çevrildi. Liman sahneleri için 3 boyutlu deniz, döneme uygun irili ufaklı ticari gemiler ve eski İstanbul silüeti, dizi için dekor ve bina tamamlamaları, insan çoğaltmaları, bina patlamaları gibi görsel efektler hazırlandı. Tüm çekimler Digiflame ekibinin süpervizörlüğünde gerçekleşti.

Dizinin görsel efektlerinin hazırlanması çekim ve montaj aşamasından sonra haftalık periyotta 40 kişilik bir ekiple yürütüldü. Türkiye’nin en kalabalık görsel efekt ekibine sahip Digiflame, Filinta için toplam 3000 parçadan fazla görsel efekt üretti.

Hollywood filmleriyle yarışacak aksiyon sahnelerinin yazıldığı ve ince planlarla çekildiği Filinta’nın bu sahnelerinin eğitmeni ‘Spider Man’, ‘Titanic’, ‘Er Ryan’ı Kurtarmak’ gibi birçok Hollywood yapımının aksiyon sihirbazı, ‘Second Uzmanı’ Dusan Hyska da, bu önemli projenin bir parçası. Avrupa’nın en büyük dizi platosunda çekilen ‘Filinta’ dizisinin makyajları için yine alanının dünya starı, ‘Lorenzo’nun Yağı’, ‘Çarli’nin Melekleri’, ‘Temel İçgüdü’, ‘Jaws 3’ gibi birbirinden önemli onlarca filmin makyajlarını gerçekleştirmiş bir isim David Craig Forest. Alanında uzman Türk ve yabancı kadrosunu bir araya toplayan ES Film ve Filinta projenin bütününe bakıldığında dünya standartlarını çoktan yakalamış bir ilk’e de imza attı. Hollywood filmlerini aratmayan teknikler ve görsel efektlerin kullanıldığı Filinta dizisinin ilgi çekici kamera arkası görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlandı.

1.Sezon Finali Kamera Arkası

Görsel Efekt Kamera Arkası

Sezon Kamera Arkası

45. Bölüm Boks Sahnesi Kamera Arkası

UNUTULMAZ SAHNELER

Sektörde pek çok ilke imza atan Filinta dizisinin akıllara kazınan sahnelerini aşağıda izleyebilirsiniz. Dizinin diğer unutulmaz sahnelerini ise youtube resmi sayfasından bulabilirsiniz.

Çerkes Hasan’ın intikamı alındı!

Yüce Efendi ve Efendi Cemil

Farah ve Zozan

Bıçak Ali

Mustafa baskın!

Garbis’in Aksiyonu

Farah’ın Aksiyonu!

YURT DIŞINDA ‘FİLİNTA’ DİZİSİ

Filinta dizisi yayınlandığı dönemde Ortadoğu ve Güney Amerika’daki 30 ülke tarafından satın alındı. Ayrıca dizi için Pakistan’ın en önemli sinema salonları sahibi Cinepax şirketine bağlı televizyon kanalı Starz Play ile anlaşma sağlandı.

Dizinin Genel Koordinatörü Mehmet Çoban, diziye 2. sezonunda çok farklı, yeni bir dünyayla başladıklarını, geçen sezon Galata ve çevresinde geçen macera ile serüvenlerin, yeni dönemde artık tüm dünyaya yayıldığını söyledi. Dizinin kahramanları Filinta Mustafa ve Bıçak Ali’nin Osmanlı’ya karşı yapılan operasyonlara karşı mücadele ettiğini, yeni bölümlerde Avrupa’dan Ortadoğu’ya bütün ülkelerde, o dönemin başkentlerinde operasyonlar yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Özellikle senaryoda da kahramanlarımızın batı ülkelerindeki ve Ortadoğu’daki bütün başkentlere Mısır’a, Tunus’a, Şam’a, Halep’e gidecek olmasından dolayı dünyamız çok genişledi. Biz artık sadece Türkiye’nin en iyi prodüksiyonlarından, en iyi dizilerinden biri değiliz. Aynı zamanda hem seyirci anlamında hem de içerik ve senaryo anlamında bu ülkelere yayılmış durumdayız. O yüzden bu ülkelerden Filinta’ya talep çok yoğunlaştı. Şu anda Filinta olarak biz yurtdışı Ortadoğu ve Güney Amerika bölgelerinde satışlarımızı tamamlamış olduk. Gerçekten ilgi çok fazla. Bunlar yaklaşık 25-30 ülkeyi kapsıyor ama görüşmelerimiz devam ediyor. Yaklaşık 60 ülkeye satmayı planlıyoruz.”