Ana sayfa Dizi Haberleri Aşk 101 dizisinde eşcinsel karakter var mı, yoksa bir algı operasyonu mu?

Aşk 101 dizisinde eşcinsel karakter var mı, yoksa bir algı operasyonu mu?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 24 Nisan tarihinde Netflix’te yayınlanacak olan 3. orjinal Türk dizisi olan Aşk 101, Ay Yapım imzalı…Dizide önemli isimler başrolde yer alıyor; Kubilay Akay, Kaan Urgancıoğlu, Alina Boz, Pınar Deniz, Mert Yazıcıoğlu, Selahattin Paşalı, İpek Filiz Yazıcı, Bade İşçil, Müfit Kayacan…

Senaryosunu Çocuklar Duymasın’ın Yasemin’i olarak da hatırlayacağınız Meriç Acemi’nin yazdığı Aşk 101 isimli dizide eşcinsel karakter olduğu ve gençlere yanlış mesajlar verileceğine yönelik sosyal medyada büyük bir eleştiri bombardımanı yaşandı. Hatta işin içine RTÜK başkanı Ebubekir Şahin de katıldı. Şahin “cinsel kimlik kavramına hassasiyet” istedi. Peki gerçekten de iddia edildiği gibi Aşk 101 dizisinde Osman karakteri eşcinsel ve cinsellik üzerinden ilerleyen bir hikayesi mi var?

Aşk 101 dizisinde eşcinsel karakter var mı, yoksa bir algı operasyonu mu? 9

İşte bu noktada 8 bölümlük diziyi izleme fırsatı yakalayan gazeteci Oya Doğan’ın yazısındaki sözlerine bakmak lazım. Doğan, diziyle ilgili haber de yapacağın için Netflix’in özel olarak 8 bölümü de kendisine açtığını ve tamamını izlediğini Dizi Doktoru isimli internet sitesinde yazdı. Oya Doğan, spoiler de vermeden Aşk 101 dizisinde eşcinsel bir karakter olmadığı, hatta dizinin cinsellik üzerinden de ilerlemediğini yazdı.

Aşk 101 dizisinde eşcinsel karakter var mı, yoksa bir algı operasyonu mu? 10

Peki dizide ne var? Oya Doğan, bu nokta şu detaylara dikkat çekti: “Aşk 101, “öteki” olmayı seçmiş ve zorlanmış 4 öğrencinin okuldan atılmamak için kendilerini destekleyen öğretmenlerini aşkın tuzağına düşürmesini amaçlayan ama yolda aşkın kollarına kendileri düşen gençlerin hikayesine odaklanan bir iş. Ve size bir spoiler vereyim mi, bu dizide sosyal dışlanmanın başka türleri kullanılıyor ama cinsel kimlik kavramı üzerinden ilerlemiyor. Daha açık bir ifadeyle Aşk 101 dizisinde “eşcinsel” bir karakter yok!”

Oya Doğan’ın değerlendirmesine göre, sosyal medyada yaşananlar bir algı operasyonu olarak gözüküyor.

Netflix’in konu ile ilgili yaptığı açıklamayı yeniden hatırlayalım:

Aşk 101 dizisinde eşcinsel karakter var mı, yoksa bir algı operasyonu mu? 11