Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Aslıhan Kapanşahin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Aslıhan Kapanşahin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Aslıhan Kapanşahin, 2 Kasım 2000 İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Aslıhan Kapanşahin
Doğum Tarihi: 2 Kasım 2000
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.60 m.
Kilosu: 49 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Babası: Şevket Kapanşahin
Kerdeşleri: Ablası ve abisi var
Instagram: https://www.instagram.com/aslihankapansahinn/

Aslıhan Kapanşahin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ailesinin yönlendirmesi sayesinde oyuncu oldu. “Daha bir yaşındayken babam beni küçük yaşta ajansa yazdırdı, annem okulumu okumamda yardımcı oldu, abim ve ablam da ne yapmak istersem isteyeyim hep destek oldular fakat; burada asla atlayamayacağım bir isim var ki o da Neşe Çakır, menajerden ziyade gerçek ablamdan farksız diyebilirim. Herhangi bir konuda işle veya özel hayatla alakalı özgün düşünceleriyle benim hislerimi anlamamda çok büyük yardımı olmuştur.”

Çocukluk yılları: “Kendime, ‘Hikayem nerede başladı’ sorusunu sorduğumda net bir cevap bulamadım içimde, sonra farklı meslekleri yapan insanları gözlemledim, gerçekten ömrüm boyunca yapsam sıkılacağım meslekler var ama sanki o insanlar da olmak istediğimi hissettim. Hayatın boyunca her meslekten ya da her insandan biraz… Bu düşünce beni çok heyecanlandırıyor.”

Eğitim hayatı: Orta öğretim eğitimini Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’nde tamamladı.

Hayatının dönüm noktası: Orta okul yıllarında çevresinin ve ailesinin desteğiyle verdiği karar hayatının akışını değiştirdi. “Ortaokul son sınıftayken fark ettim, dışardan aldığım olumlu tepkiler ve ailemin de desteğiyle Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde Tiyatro bölümünde okuyup bu yolda profesyonel bir eğitim aldım, almaya da devam edeceğim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına henüz 11 yaşındayken Küçük Melek’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kuzey Yıldızı: İlk Aşk’ dizisinde canlandırdığı ‘Mine’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kendisini, hayalperest, uykucu ve biraz da agresif olarak tanımlıyor. “Ben insanlara izin verdiğim kadarıyla benim hayatımda olurlar, birisi benim koyduğum o sınırları zorlamaya başladığında istemsiz olarak geri çekiliyorum.  Önemli kararların eşiğindeyken kesinlikle iç sesimi dinlerim, duygularımla hareket ederim, böyle davrandığım için de asla keşke demedim.”

Sosyal: Genç yaşta ünlü olsada içerisinde çocukken yapamadıklarına dair  hiç bir zaman boşluk hissetmedi. “Dışarı çıkıp gezmeyi seven biri değilim, evde sevdiklerimle vakit geçirmek bana daha özgür ve güvenli geliyor. Pandemiden öğrendiklerime gelecek olursak;  Gezmeliymişim, sevdiğim insanlara daha sık sarılmalı, dışardaki hobilerime daha fazla zaman ayırmalıymışım, sinemaya ve tiyatroya gitmeyi çok özledim, umarım en kısa zamanda normale döner ve içimizde kalan ne varsa yapmaya başlarız.”

Düşünce yapısı: Ayakları üzerinde durabilen başarılı bir genç kadın olarak, hayalleri için adım atmak isteyip de cesaret edemeyen diğer kadınlara korkmamaları tavsiyesinde bulunuyor. “Önünüze zorluklar, zorbalıklar çıkacak, sizin özgüveninizi düşürmeye çalışacaklar, başarısız olduğunuzu düşündürtecekler ama siz kendinize inanın! Her şeye rağmen yalandan da olsa gülümseyin ve sakın zaaflarınızı belli etmeyin, siz kendinize inanın ve güvenin, çünkü siz inanırsanız başarırsınız! Pes etmek yok değerli kadınlar. Siz isterseniz olur!”

Aslıhan Kapanşahin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Mutluluk kaynağı: Yer aldığı ilk komedi projesi olan Kuzey Yıldızı: İlk Aşk’da rol almış olmaktan mutluluk duyuyor. “”Senaryo ilk geldiğinde çok heyecanlandım, hayatımda ilk defa komedi ile alakalı bir projede bulunmak beni ilk başta korkutsa da sınırları zorlamayı seven biriyim. ‘Mine’, benim içimde olmayan bir karakterdi birbirimizden çok uzaktık fakat bana göre oyunculuk ‘yaratmaktır’ insanları gözlemlemeyi severim, bazı arkadaşlarımın hareketlerini çalıp kendime yakışan bi hale getirdim. ‘Mine’yi klasik tiki kız gibi oynamak değil de, o tikiliğin yanına biraz da sevecenlik katmak istedim, Ersoy hocam da bunu beğenmiş olmalı ki ‘bakış çalışmanı istiyorum’ dedi. Sonra her şey aniden gelişti tekrar auditiona girdim ve bi süre sonra bavullarımla Ordu’ya geldim.”

İlk sinema filmi: Mahsun Kırmızıgül/ Güneşi Gördüm

Hayata bakışı: ‘Şöhret olma’konusuna çok takılmıyor. “İşin şöhret kısmına odaklanmamak lazım, tabi ki tanınmak, insanların ilgisi hoşuma gidiyor ama hedefim tanınmış bi royuncu olmaktansa ödülleri olan bir oyuncu olmak.”

İş hayatına bakışı: Kariyer yolculuğuna erken başlamanın kendisi için avantaj olduğunu düşünüyor. “Öncelikle kaliteli yapımlarda güzel insanlarla çalıştım, güzel insanlar tanıdım, iyi kalpli ve nazik insanlar tanımak bu yolda ne yapmam gerektiğini öğretti bana. Aynı şekilde ne yapmamam gerektiğini de. Kendime bir oyuncu olarak gösterdiğim emek harcadığım zaman ve kazandığım tecrübeler meslek hayatımda önemli. ‘Şu kısacık ve değerli hayatlarımızda zaman ayıracağı şeyleri iyi seçmeli insan’ diye düşünürüm hep. Ruhen, kafa ve beden olarak ne istediğini bilmek ve adanmışlık da önemli.”

Kariyer planı: Kariyeri konusunda aldığı en önemli tavsiye; ‘“İyi bir oyuncusun güzel yerlere geleceksin, ama ne olursa olsun karakterini bozmadan ilerle’ şeklinde olmuş. “Oyunculukta şu anda hayallerimin çok gerisindeyim, hedeflerimi yüksek tutuyorum ve Türkiye’yle sınırlı kalmak değil dünyaya açılmak istiyorum. Aslında her karaktere hayat vermek isterim, insan gözlemlemeyi seviyorum, bir banka oturup tek başına yürüyen insanları gözlemlerim en çok, ‘acaba şu an ne yaşıyor nasıl bir hayatı var’ diye düşünürüm, ne iş yaptığını merak ederim, herkesten olmak isterim ben, her insandan bi parça olmak… Bu beni çok heyecanlandırıyor Mesleğimde sınırları zorlamayı severim. Günümüzde dijital platformlarda da güzel işler üretilmeye başlandı. Bu platformlarda da yer almayı tabii ki isterim, ülkemde yeni denenmeye başlayan özgün hikayeleri gururla izliyorum, bu projelerin bir parçası olmak muhteşem olur.”

Gelecek Hayali:”Çok büyük hedeflerim var, gerçekten anlat anlat bitmez, o yüzden yaşayalım ve görelim.”

Erkekte çekicilik kriteri: Karşısındakine verdiği değeri göstermekten çekinmeyen, zeki, eğlenceli, ince düşünceli ve mutlu olmayı seven erkeklerden etkileniyor. “Bir ilişkide dengesizliğe ve yalana kesinlikle tahammülüm yok.”

Modayı takip ediyor mu? Modayı takip etmiyor. “Modayı takip ettiğim söylenemez, kendime ne yakıştırıyorsam onu giyerim. Dolabımın vaz geçilmezi siyahlar. Siyah olan bütün parçalar kurtarıcı parçamdır.”

Günlük bakın rutini var mı? “Makyajımı çıkarmadan asla uyumam, ne kadar yorgun olursam olayım o makyaj çıkacak ve o tonik sürülecek!”

En sevdiği mevsim hangisi? İlkbahar en sevdiği mevsim. “Her mevsimi çok severim, gerçekten hepsi kendine özgü güzelliklerle dolu ama ilkbaharı ayırıyorum biraz. Açmaya başlayan çiçeklerle yeni bir döneme geçiş yaparmışım gibi hissederim, bu his hem ürkütücü hem umut dolu olabiliyor ama bu hissi seviyorum. En fresh hissettiğim an ise, denize ayağımı soktuğum ilk an, sanki yılın bütün yorgunluğunu denizle birleştiğimde atacakmışım gibi ferahlatıyor beni. O an o deniz gerçekten bütün yorgunluğumu alırmışçasına gevşetiyor, o gün biterken belki de o yüzden o kadar rahat uyuyorumdur. Her mevsimin kendine özgü güzellikleri var, yaz mevsiminin bize sunduğu güzelliklerden biri de bu bence.

Aslıhan Kapanşahin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Formunu nasıl koruyor: Beslenmesine diyetisyeni karar veriyor. “Birazcık kilo almaya müsait bir yapım olabilir o yüzden de diyetisyenim o hafta ne yememi söylerse onu yiyorum, spor yapmaya da özen gösteriyorum.”

Sosyal medyayı kullanıyor mu? ”Aktif kullanmaya çalışıyorum, artık yeni dönemle beraber bazı yapımcıların ve yönetmenlerin odağı sosyal medyaya döndü, yeni döneme ayak uydurmaya çalışıyorum diyelim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- Sana Söz

2019/2021- Kuzey Yıldızı İlk Aşk / Mine Mollaoğlu

2017/2018- Ufak Tefek Cinayetler/  Nilay

2017- 7 Yüz / Elif

2016- Yeter

2014/2015- Paramparça / Şeyda

2014- Not Defteri

2013- A.Ş.K

2011- Farklı Boyut / Melek

2011- Tek Başımıza

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Nasipse Adayız

2014- Karışık Kaset / İrem

2013- Aşk Ağlatır / Melis

2013-Göl Zamanı/  Elif

2009- Güneşi Gördüm / Seval